Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKELLİ YIL DAHA MI BEKLEYELİM… [ Arama ]

ELLİ YIL DAHA MI BEKLEYELİM…
Başlık ELLİ YIL DAHA MI BEKLEYELİM…
Tarih 14.05.2012
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

ELLİ YIL DAHA MI BEKLEYELİM…

 

            Malumlarınız olduğu üzere Adıyaman 1954 yılında il olmuş. O günden bu güne -Orgeneral Kenan Evren’i saymazsak- bir tek Cumhurbaşkanı Adıyaman’ı ziyaret etmiş.

 

1967 yılında rahmetli Cevdet Sunay’ın ziyaretinden bu yana geçen 45 yıllık zaman diliminde ilimiz Cumhurbaşkanı ağırlayamamış.

 

O halde bu tarihi fırsat iyi değerlendirilmeliydi. Gerek misafirperverliğimizi göstermede, gerekse de devletin başındaki zatın ilimizi ziyaretinden, ilimizin azami derecede istifade görmesi konusunda fırsat iyi değerlendirilmeliydi.

 

Sayın Gül, halkın gönlünde sivil, sempatik ve güven veren bir Cumhurbaşkanı. Bu ziyarette yer yerinden oynar diye düşündüm.

 

Hele hele Sayın Gül’ün Samsat ilçesindeki Sahabe Safvan bin Muattal kabrini ziyaret edeceği haberi beni ziyadesiyle mutlu etmişti. İçimdeki Gül sevgisi ise kat kat artmıştı.

 

12 Mayıs 2012 günü Adıyaman için tarihi bir gün olacağından, tarihe tanıklık edebilme adına sabahtan hazırlanıp Adıyaman Hükümet Konağına geldim. Buradaki atmosferi görmek, Adıyamanlıların coşkusunu seyretmek ve kendi memleketimde Cumhurbaşkanı’nı görme şansını yakalamak istedim.

 

            Tören alanına geldiğimde bir sürprizle karşılaştım. Halk yok denecek kadar azdı. Bir hata olmalıydı. Adıyamanlılar o kadar sevdikleri Sayın Abdullah Gül’ü bu şekilde karşılıyor olamazlardı.

 

            Daha sonra Belediye anonsunu ve Belediye önündeki meydana gidince durumu anlayabildim. Vatandaşlar anonslarla Belediye önüne davet edilmiş, Valilik önündeki karşılama töreni bu nedenle sönük geçmişti.

 

            Bu duruma gerçekten üzüldüm. Sayın Cumhurbaşkanımız bu şekilde karşılanmamalıydı. Sayın Cumhurbaşkanının tarihi Adıyaman ziyareti siyasi getirime kurban edilmemeliydi.

           

            Olsun, böylesi büyük organizasyonlarda ufak tefek hataların olması anlayışla karşılanmalı ama bu aksamalardan ders alınmalı diye düşündüm.

 

            Bu ziyarette önemsediğim en önemli husus Sayın Gül’ün Samsat ilçesindeki Sahabe kabrini ziyaret edecek olmasıydı. Çünkü bu ziyaret Adıyaman için çok önemliydi. Zaten Adıyaman basını bu konuyu iyice işlemiş ve bütün gazeteler Sayın Cumhurbaşkanı’nın Sahabe projesini himayesine almasını yazmışlardı.

 

            Hem de Adıyaman inanç turizminin gelişimi bakımından bu ele geçmez bir fırsat olacaktı. Yapılan program tutmadı ve Gül, Adıyaman Valiliğini, Belediye Başkanlığını ve Adıyaman Üniversitesi’ni ziyaretten ibaret, alışageldiğimiz klasik resmi ziyaretten öteye gitmedi.

 

Oysa ne yapılabilirdi; Devletin başı olan Cumhurbaşkanı Valilik önünde halka hitap etmeli, verilecek brifingler birleştirilmeli ve kısa tutulmalı, ziyaret edilmesi gereken resmi makamlar seri bir şekilde ziyaret edilmeli ve Cumhurbaşkanının halkla, Adıyaman’ın tarihi, turistik, kültürel ve inanç değerleri ile buluşmasına zaman yaratılmalıydı.

 

En basiti Sahabe’de hazırlık yapılmış, halk bu konuda bilgilendirilmişti. Adıyaman-Samsat karayolu, -Samsat’a kadar olmasa da- Sahabe’ye kadar onarılmış, yol çizgileri yenilenmişti.

 

Yapılan emekler boşa gitmedi elbette ama halkın beklentisi boşa çıktı.

 

Halkımız bir Cumhurbaşkanı ağırlamak ve yakından görebilmek için bir 50 yıl daha beklemez inşallah.

 

Selam ve dua ile…  

 

 

Fahrettin Çelik

Oyu Puanı: 7 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar
Editör
15 May 2012
Eyvallah Gardaş Diline ve kalemine sağlık .Tabi ki Sana söylüyorum Fahrettin Gardaş; güzel ve hassas bir konu ya değindin ama gerekir ise biraz daha kalemin keskin olsun ihtiyacı olanlara dokun ;
Sayın Cumhurbaşkanımızın Sahabe Hz. lerini ziyaret etmemesi; Milletvekillerimizin ve İl Belediye Başkanın yeteri kadar gayret sarf etmemelerindendir. Cumhurbaşkanımızın Adıyaman\'a geleceği Milletvekillerimizin ve İl Belediye Başkanımız bunu biliyordu yapacağı harcama kendi cebinden de çıkmıyor. Her türlü şartları zorlayıp programa dahil edilmesi için gündeme getirilmesi gerekir idi. Bir misal vardır. Hepimiz biliriz ;Şark milletvekillerin istekleri olduğunda hemen yerine getirilmesi için ilk öne alınır imiş , elbette ki istekler halkı ilgilendiren konular değil ,şahsi basit çıkar konular olurmuş ve bundan dolayı Şark bir türlü düzelemedi .
Sahabe şu an kıymetini bilmiyoruz . İnanç Turizm adı altında gerekli tanıtım yapılırsa önce Adıyaman ,Kahta ve Samsat bu nimetten elbette nasibini alır .
Sahabe ile ilgili inşaat düzenlemesi yapılacakmış bu inşaat düzenlenmesi yapılırken inşallah ilgili yetkililer Samsat’taki gençlere öncellik verilmesi için gerekli gayreti harcarlar .Saygılar.. Hüseyin PARLAK
Editör
15 May 2012
SN:Fahrettin ÇELİK sivil cumhur diyor gönderme yapıyor sanki daha öncekiler uzaylıydı merak ettim 12 eylül de evet diyen %97 nin içindemiydi değilmiydi samimiyetle cevabını bekliyorum bu arada dindar cumhurumuz demeyi unutmuşsunuz
Gül geldi yollarına güller döküldü geri kalan yollar bizim değil sahabeden ötesi zaten önemli değil anca bilmek zorunda kalanlar bilir SAMSAT ı
Bide cemaatin hizmet için gönderdiği zatlar bunca yıl okudum bu hizmet nedir onu da çözemedim neyse bu mevzuya fazla girmeyeyim MALUM mazlumuz yaaaaa
Tamam Hz.Safvan b. Muattal bizim için bir değerdir tabiki altını çize çize bahsedilecek ama samsat ta başka bişey yokmuş gibi davranmayın lütfen
ha bire öte tarafın nimetlerinden bahsedip bu dünyanın bütün nimetlerini kendilerine saklıyanlardan sakın bahsetmeyin
bir poşu için 12 yıl ceza verilen hemşehrimizden sakın bahsetmeyin sorgulamayın Nevroza katıldığı için ceza alan onca samsatlı genci görmezden gelin
ha arkadaş siyasi ve eleştirel yazılara giremem ben derseniz BABA İSHAK,LAODİKOS da yaşamıştı bu topraklarda her ne kadar pro hitit türklerinden olmasalarda onlarda en az sizin kadar samsatlıydı onlardan da bahsede bilirsiniz
Selam ve Dua ile malum devir Dua devri hatta ben dua mı şimdiden söyleyeyim
ALLAHIM SEN BİZİ SENİN YÜCE İSMİNLE KANDIRANLARDAN KORU...
SAMOS

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 48 (0 Kayıtlı Üye 48 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri