Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKÜNİVERSİTEYİ 40 YAŞINDAKİ TEMİZLEYEMEZ Mİ? [ Arama ]

ÜNİVERSİTEYİ 40 YAŞINDAKİ TEMİZLEYEMEZ Mİ?
Başlık ÜNİVERSİTEYİ 40 YAŞINDAKİ TEMİZLEYEMEZ Mİ?
Tarih 25.04.2012
Gönderen Editör

 

 

ÜNİVERSİTEYİ 40 YAŞINDAKİ TEMİZLEYEMEZ Mİ?

Adıyaman Üniversitesi bünyesinde yeni hizmete başlayacak Tıp Fakültesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi için alınacak özel güvenlik ve temizlik elemanı adaylarının başvuru formu doldurmak için en az lise mezunu olması aranırken başvuruların fazla olması üzerine bu kez en az üniversite mezunu olma koşulu aranmış, mizah yazarlarına malzeme olabilecek bu uygulamanın yanlışlığının anlaşılması üzerine üniversite mezunu olma koşulu kaldırılmıştır.

Üniversite internet sitesinde bu konuda bir duyuruya rastlamadığımdan işlemlerin fiili günübirlik emirlerle yapıldığına kanaat getirdim. Hazırlanacak şartname ve yüklenicilerle yapılacak iş sözleşmesine konulacak hükümlerin neler olabileceği yönünden bir ön çalışma olarak niteledim. Hele işçilerin noter huzurunda çekilecek kur’a ile alınacağını duyunca da çok sevindim. Bu nedenle rektör Mustafa Talha Gönüllü ve yönetimini kutluyorum.

Ne hatır, ne gönül, ne para, ne pul, ne bürokrat, ne siyaset, ne ticaret ve dolayısıyla ne de vebal… Adeta şans topu gibi… Bu görüşümü; 5-6 yıl önce aynı şekilde eleman alan Adıyaman Belediyesi’nden dolayı www.isildakkalem.com’dan da okunabilecek “Yaşasın Noter Kurası” başlıklı yazımda da dile getirdiğimi hatırlıyorum.

Nasıl olsa işe alınacak gençler de bizim, alınamayıp yeni istihdam olanakları bekleyecek gençler de bizim… Hepsi de bu memleketin insanları…

İşin garibi adaylarda aranacak üst yaş sınırının 35 olduğunu duydum. Memur atamasında önceleri aranan 30 üst yaş sınırı kaldırıldığına ve artık üst yaş sınırı da aranmadığına; Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde ise öğretmen olarak atanacak adaylarda bile 40 üst yaş sınırı arandığına göre Adıyaman Üniversitesine alınacak sıradan bir temizlikçi veya güvenlikçi için 35 üst yaş sınırının aranmasına bir anlam veremedim. Öte yandan, güvenlik elemanı kurslarına katılım için üst yaş sınırı aranmamakta, belge sahiplerinin 5 yılda bir sınavlara katılıp belgenin yenilenmesi istenmektedir. Tabii ki her kurum alacağı elemanın taşıyacağı koşulları kendi ihtiyaçları doğrultusunda belirleme hakkına sahiptir. Ancak bunun kamu vicdanına ve emsallerine uygun olması gerekir. Mevzuatımızda; 40 yaşındaki bir insanın öğretmenlik yapabileceği kabul edildiğine göre aynı yaştaki bir insanın temizlik veya özel güvenlikçilik yapamayacağını söylemek hakkaniyete ve kamu vicdanına uygun düşmez.

Bu nedenlerle, üst yaş sınırının en azından 40’a çıkarılması ve ayrıca ileride oluşabilecek spekülasyonları önlemek için formunu teslim eden adaylara “Alındı Belgesi” verilmesi en halisane dileğimizdir.

Eh… Ne yapalım işimiz yok! Ancak bunları düşünebiliyoruz. Çünkü başka Adıyaman Üniversitesi yok…

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 1

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 14 (0 Kayıtlı Üye 14 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri