Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYAKARANLIĞI AYDINLATAN GÜLLER [ Arama ]

KARANLIĞI AYDINLATAN GÜLLER
Başlık KARANLIĞI AYDINLATAN GÜLLER
Tarih 10.04.2012
Gönderen Editör

 

 MERTÇE

Baykan SARIKAYA

KARANLIĞI AYDINLATAN GÜLLER

 

   Kabri kesin olarak bilinen, Türkiye’de medfun iki sahabiden biri olan Hz.Safvan B.Muattal (R.A)  yaklaşık 6 yılını Kâinatın efendisi Hz. MUHAMMED (S.A.V) in yanında geçirmiştir. Hz. Safvan B.Muattal için “Ben onun hakkında ancak hayır biliyorum” demiştir.

Ömrünün büyük bir kısmı olan yaklaşık 40 yılını Adıyaman’da geçirdiği rivayet edilmektedir.  Suleym kabilesinin bu bölgeye yerleşmesiyle Hz. Safvan B.Muattal (R.A) Adıyamanlılarla hemşeri olmuştur. Suleymoğullarının bu çevrede ikamet ettikleri görüşü hasıl olduğundan halen akrabalarının olabileceği tahmin edilmektedir.

Bu durum Hz.Safvan B.Muattal (R.A) ile akraba olmayı da gerektirir. Bu da Adıyaman için çok önem arz etmektedir. Anadolu’nun hiçbir yerinde böyle bir sahabe ile akraba olmaya rastlanılmamıştır. Bu durumu bilen birçok yöre halkı yeni doğan çocuklarına Safvan ismi verdikleri de görülmektedir.

Bunlardan biri de yöre eşraflarından Gazeteci Yazar Fahrettin ÇELİK  aynı minval üzere yeğenlerine Safvan ismini vermiştir.

Samsat’ta uzun süre görev yapan biri olarak, dönemim İlçe Müftüsü Yavuz KARABAYIR bey ve beraberinde Fahrettin ÇELİK’in Hz.Safvan B.Muattal (R.A) ın hayatı ile ilgili çok önemli çalışmalar yaptığına rastladım.

Tanıtımı konusunda, yöneticilerle idarecilerle ve diğer kuruluşlarla üst düzey çalışmalar yaparak iki sahabeden biri olan bu mübarek mekânın kendisine yakışır hale gelmesinde önemli projelere imza attıklarına şahit oldum.

İnanç Turizmi açısından yöremize katkı sağlayacağına inanan dönemin milletvekilleri ve mevcutlarının da bu konuda çeşitli çalışmalar sergileyerek T.C. Başbakanı, Bakanları ve Diyanet işleri Başkanını davet ederek bu yüce makamı yerinde incelemelerine vesile olmuşlardır.

Hz. Peygamber (S.A.V) mi evinde misafir eden Hz.Ebu Eyyüb El Ensari (R.A) nin dava arkadaşı, İslam meşalesini bölgemizde yakan büyük sahabe Hz.Safvan B.Muattal (R.A)’ı hatırlatmak ve onun yaşadıklarını daha iyi anlatmak adına,  tefekkür sahibi insanlara karşı ulvi bir görevi yerine getirmeye çalışan değerli dostum Fahrettin ÇELİK’in hazırladığı SAMSAT’TA BİR GÜL adlı bu ortak eserini okumaktan haz aldım.

Bir çok İslam kaynağının incelenmesi sonucunda, bu makamın gerçek değerinin farkına varmamıza yardımcı olan değerli yazarlara, editör Mehmet KORKMAZ ve Enzim ajansın hazırladığı bu esere katkı sağlayan tüm dostlarımı tebrik ediyorum.

Adıyaman’ımızı manevi varlıkları ile çevreleyen diğer Hak dostlarının tanıtımı için yeni eserlere imza atacaklarına inanıyorum.  

  

  

Oyu Puanı: 6 - Ortalama: 4.33

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 9 (0 Kayıtlı Üye 9 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri