Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıGökhan BAYRAMADIYAMAN’DAKİ KİRLİ ELLER/KARANLIK EMELLER.. [ Arama ]

ADIYAMAN’DAKİ KİRLİ ELLER/KARANLIK EMELLER..
Başlık ADIYAMAN’DAKİ KİRLİ ELLER/KARANLIK EMELLER..
Tarih 06.03.2012
Gönderen Editör

 

ADIYAMAN’DAKİ KİRLİ ELLER/KARANLIK EMELLER..    

                                                                                                                                                             

Adıyaman, yıllardır içinde barındırdığı çeşitli -dinsel/mezhepsel ve etnik çeşitliği-kendine özgü  vazgeçilmez bir zenginlik normu sayarak-koruyup/yaşatmayı ve onunla birlikte özgün ve özgürce yaşamayı bilmiştir..

 

Adıyaman İli “tarihi ve turistik zenginliğine rağmen” görünümü  ve insanıyla  beraber garip,sessiz , kimsesiz olduğu halde,gürültüsüz, kavgasız  ve kendi ataletinde yaşayan bir yerleşim alanıdır..        

 

Bununla beraber.Bu nedenle de,başkaları tarafından zaman-zaman içine atılmaya çalışılan nifak tohumlarına hiçbir zaman itibar etmemiş ve her seferinde-bütün renk ve desensel unsurlarıyla beraber ayağa kalkarak-onu elinin tersiyle iterek-akamete uğratmasını bilmiştir

 

Bunun sebeple de Adıyaman’da; Bir kaç gün önce (Alevi/Sünni karışımı) bazı  sade yurttaşlarımızın binalarına  ne adına,kim ve kimler tarafından yazıldığı belli olmayan (manasız)yazı ve işaretlerin hiç bir zaman  toplumsal bir ayrışmaya yol açmayacağını,barış ortamını bozamayacağını düşünüyorum..                                                                            

 

Çünkü  Adıyaman’da geçmişte de buna benzer bir çok “sanal/suni” hareketler  olmuştur,lakin her seferinde insanının sağduyusuyla akamete uğramış ve bertaraf edilmiştir..

 

Ayrıca,Adıyaman’daki yerleşik halk arasında çok kuvvetli bir dayanışma ve işbirliği yapısı da vardır ki, çoğu kez ayrı kök ve yapıdan olmakla beraber- bireyleri arasında oluşan akrabalık,kirvelik ve aşiretsel (aidiyet) dayanışmasından meydana gelen bu yapının öylesine  manasız  eylemlerle ayrışması  pek kolay ve mümkün değildir..

 

Bu olaydan dolayı,zaten gerek İl Valisi -Sayın Ramazan SODAN ve gerekse de Alevi Cemaatinin önde gelen (Alevi dedesi) Sayın Ali BÜYÜKŞAHİN tarafından yapılan (sağduyulu) açıklamalar bunun böyle olduğunu da teyit etmiştir..

 

O halde;Adıyaman ve Adıyamanlıların ile bu olaydan kaygı duyan tüm yurttaşlarımızın rahat olması ve bu olayı hiç olmamış gibi algılamalarını diliyorum..

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 2

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 13 (0 Kayıtlı Üye 13 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri