Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıGökhan BAYRAMGURBETTEKI YEREL YONETICILERIMIZ‏ [ Arama ]

GURBETTEKI YEREL YONETICILERIMIZ‏
Başlık GURBETTEKI YEREL YONETICILERIMIZ‏
Tarih 06.02.2012
Gönderen Editör

 

GURBETTEKI YEREL YONETICILERIMIZ‏

 

İstanbul'daki yerel yönetimlerde görev yapan "Adıyamanlı Belediye Başkanları ile Başkan Yardımcılarını" bu haftaki köşe yazıma taşıyıp tanıtmak istedim.. İstedim ki,bu değerli hemşerilerimizi, Siz Adıyamanlı dostlarımız da yakından tanıyıp,yapmakta oldukları iş ve işlevleriyle birlikte tanımlayabilsinler..Çünkü İstanbul çok büyük bir metropol ve bu devasa iş yoğunlu kentte, hemşerimizin her zaman birbirlerini görüp tanıma fırsatı da olamayabiliyor..                                                                                                                          

 

Dilerseniz,İlk önce İstanbul/Esenler Belediye Başkanı-Tevfik GÖKSU hemşerimizi tanıyalım..

İstanbul'un orta bölümünde olan güzel bir ilçemizdir Esenler. Esenler Anadolu'dan göç alarak gelen insanlarımızın ilk uğrak yeri olarak

yerleştiği şirin ve mütevazi ilçelerimizdendir.Tevfik GÖKSU,kariyerini Belediyecilikten (İBŞB) aldığı tecrübesiyle birleştirerek bu İlçemizi çağdaş kent normuyla buluşturup/kalkındırmak üzere iddialı bir şekilde yola çıkmış durumdadır..Gece/gündüz didinip,koşuşturmanın nedeni sanırım ki-bundandır..Zira,bu günlerde Esenlere yolu düşenler,oranın bir şantiye haline dönüştürüldüğünü gördüklerinde,bu tezimizin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu da fark edeceklerdir..

 

M. Tevfik GÖKSU (ESENLER BELEDİYE BAŞKANI)

Mühendis - Sosyolog

1966 yılında Adıyaman/Gölbaşı doğumlu olan M. Tevfik Göksu, ilköğrenimini Gölbaşı'da, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini "Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun olarak" tamamladı.. 1991-1994 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

Akademik çalışmalarını sosyoloji alanında yoğunlaştıran M. Tevfik Göksu, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmalarınıSiyaset Sosyolojisi üzerine devam ettirdi.

M. Tevfik Göksu,aktif siyasi kariyerine  Refah ve Fazilet Partilerinde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı,yanısıra, sivil (STK)toplum kuruluşlarıyla yakın temasını sürekli devam ettiren Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge

Başkanlığı görvlerini de yaptı.

İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen M. Tevfik Göksu evli ve dört çocuk babasıdır.

İstanbul’da bir ilk olarak İlçe Belediye başkanı seçilen Adıyamanlı hemşerimiz M. Tevfik Göksu Esenler ilçesinde yaptığı etkin ve başarılı

çaışmalarlıya ilçe halkının büyük takdirini kazanmıştır.Sayın GÖKSU,İstanbul'da;  Adıyamanlıların da siyaset sahnesinde olduğunu ve olması gerektiğinin de en bariz ve seçkin bir örneğidir.Kendisini,İstanbul'daki Adıyamanlılar adına,üstün başarılı çalışmalarından dolayı

(örnekleyerek)kutluyor ve her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum..

 

SULTAN GAZİ Belediye Başkan Yardımcısı Av.Hacı ORHAN;

1982 Adıyaman ilini Samsat İlçesinin Örentaş Köyünde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimimi Samsat Lisesinde yaptı.             

Marmara Üniversitesi/Hukuk Fakültesini 2002 yılında bitirdi. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Yüksek Lisans Bölümü ve Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyoloji Bölümü öğrenciliği halen devam etmektedir.

2002 yılından bu yana İstanbul Barosuna bağlı olarak Gaziosmanpaşa Bölgesinde serbest avukat olarak çalışmıştır.

Sultangazi İlçesinde 2008 yılında AK PARTİ'de Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

29 Mart 2009 mahalli idareler seçiminden sonra Sultangazi Belediyesi meclis üyesi olarak seçilerek- o tarihten beri Sultangazi Belediye Başkan Yardımcılığı görevimi yürütmekte olup, Marmara Belediyeler Birliği Sultangazi Delegesidir.

Bunun yanında,2010 yılında kurulan Sultangazi Kent Konseyinde ilçedeki STK ların ve kurum temsilcilerinin seçimi ile Sultangazi Kent Konseyi Başkanıoldu.

Hacı ORHAN bu görevlerine ek olarak,sosyal,eğitsel ve kültürel oluşumlarında gönüllü bir destekleyici ve katılımcı örneği olarak-aktif görevler alan öncü bir hemşerimizdir.

Mesela;                                                                                                                                                                         Adıyamanlılar Sos. Yard.ve Day. Derneği, Gaziosmanpaşa Adıyamanlılar Derneği, Adıyaman Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği,Adıyaman İl ve İlçeleri Derneği Denetleme Kurulu Başkanlığı, Adıyamanlılar Vakfı Hukuk Komisyonu Üyeliği, Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneği üyeliği gibi çeşitli STK larda görev aldı.

 

 

Sultan Gazi ilçesi yeni kurulan bir ilçemizdir.Bu ilçemizde yaklaşık 80.000 Adıyamanlının yoğun yerleştiği bir ilçemizdir.Bu nüfusu kahta ilçemizi baz alırsak bir Kahta da Sultangazi'de bulunmaktadır.İstanbul'da en yoğun Adıyamanlıların yaşadığı bir ilçedir.Bu ilçemizde en çok sivil toplum örgütlerimizin olduğu ve 22 sivil toplum örgütlerimizle beraber Adıyamanlıların sesini birlik beraberlik içinde kültürel etkinlikleri,taziyeleri,düğünleri, acı ve tatlı yaşanan olayları örf ve adetlerimizi bu İlçede yaşamaktadır. Sultangazi ilçemiz  Adıyaman'ı aratmamaktadır.

Sayın Orhan aynı zamanda Türkiyenin en genç Belediye başkan yardımcılığı görevine gelen yerel yöneticimiz oldu.Tarih kitaplarını en genç yerel yöneticimiz olarak geçti. kutluyorum kendilerine  başarılar diliyorum.

 

 

MURAT KAVAK.(GÜNGÖREN BELEDİYESİ BŞK.YARDIMCISI);

1970 yılında Adıyaman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1991 yılında İstanbul/Yıldız Teknik Üniversitesi'nden makine mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisansını İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamladı. Çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis olarak çalıştı. Kendi şirketini kurup farklı sektörler için makina tasarım ve imalatlarında bulundu. 1994

-1999 yılları arasında YTÜ'de akademisyen olarak görev aldı. Çok sayıda kamu ve özel kuruluşlara bilgisayar destekli tasarım ve

mühendislik kursları veren Kavak, aynı konuda danışmanlık da yaptı. 1999 yılında üniversitedeki görevinden ayrılıp İstanbul Ulaşım A.Ş.'de çalışmaya başladı. Türkiye'nin ilk yerli tramvayı RTE projesinde yönetici olarak görev aldı. Aynı kurumda AR-GE Müdürü ve son olarak teknik işlerden sorumluGenel Müdür Yardımcısı görevlerinde bulunan Kavak, ulusal ve uluslararası birçok projede yönetici olarak da görev yaptı. AK Parti'nin kuruluşu ile siyasete giren Kavak,Ak Parti- kurucu ilçe başkan yardımcılığı ve il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. İyi derecede İngilizce bilen Murat Kavak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Evet yine başarılı büyük şehir belediyesinde hizmetleri bulunan bunun akabinde bu başarılar neticesinde Güngören Belediye Başkan yardımcısı görevine getirilen,Ak partinin kuruyucu ilçe başkan yardımcılığı buna benzer üst görevlerde bulunan Murat KAVAK her türlü övgü ve taktiri hak ediyor..                                                                                                                                                    Murat KAVAK Adıyamanlı hemşerilerine düşkünlüğü,sevecan kişiliği,disiplinliği ile bilinen bir projeci yerel yöneticimizdir.Sevilen sayılan bir babanın oğlu olarak memleketine babasına ve hemşerilerine olan düşkünlüğü ile bilinir.Kendisini çok yakınen tanıdığım yaşıt olarak emsalim olan Murat KAVAK diğer yerel yöneticilerimiz gibi isminden ulusal ve yerel basında sürekli söz ettirmektedir.Bizlerde bu değerli yerel yöneticilerimize siyaset hayatında başarıları üstüne başarı eklenmesi daha güzel yerlerde görmemiz bizi onurlandırır.Biz gurbetteki hemşehriler diğer iller gibi  sahiplenme duygumuz kabardıkça çok fazla mevkide olacağımızı ve bu metropol ve büyük şehirlerde  Adıyamanlıların da birlik beraberlik içinde olduğunu ve biz birbirimizi sever,sayar,sahiplenirsek daha güzel mevkilere gelmek kaçınılmaz olacaktır.Ben buna yürekten inanıyorum.

Hayat bir günlük değil,hayat yaşanarak, yeni yetişen filizlerimizi topluma kazandırmak ve memleketlerini unutmamak adına esen kalın..

Sevgilerimle..

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 9 (0 Kayıtlı Üye 9 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri