Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKABD'DEN ŞOK RAPOR [ Arama ]

ABD'DEN ŞOK RAPOR
Başlık ABD'DEN ŞOK RAPOR
Tarih 26.01.2012
Gönderen Editör

 

 

 

ABD'DEN ŞOK RAPOR

 

Hamdi Yamakoğlu; Asya Bank Adıyaman Şube Müdürü…

 

Göreve atandığı tarihten bu yana geçen 2 yıl içerisinde ildeki bankalar arasında futbol turnuvası düzenleyerek meslektaşlarının “para” konusu dışında da bir araya gelebileceklerine vesile olmuş bir yönetici…

 

2011 yılının “En İyi Adıyamanspor Taraftarı” seçilen, belki küçücük gibi görünse de, birçoklarının esirgediği günde 20 kuruşunu yerel gazeteye ayırabilen, 

Ha… Bunu söylerken gazete sahibi olmadığımın da bilinmesinde yarar var…

 

İşte bu özelliklere sahip bir okurumuz olan Yamakoğlu’ndan bir mesaj aldım. “Ermeni katliamı yapılmadı” diyenlere hapis cezası verilmesinin Fransa senatosunda da kabul edildiği bir dönemde aksine Ermenilerin iki milyon Müslüman’ı öldürdüğünü belirten ABD yetkilisinin açıklamasını içeren aşağıdaki mesajı paylaşmanın yararına inandım:

 

“ABD eski Başkanı Reagan’ın danışmanı Fein: “Beyaz Saray araştırma yaptı, Ermenilerin 2 milyon Müslüman Osmanlı’yı katlettiği ortaya çıktı. Ermeniler, kendi arşivlerini açmıyor, çünkü bu gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyor…” dedi.

 

ABD Başkanı Ronald Reagan’ın hukuk danışmanlığını yapan Bruce Fein, sözde Ermeni soykırımı iddialarını değerlendirdi. Ermenilerin bu iddialarının son derece asılsız olduğunu belirten Fein, Reagan’ın başkan olduğu 1981′de bu konunun Beyaz Saray tarafından araştırıldığını ve iddiaların asılsız olduğunun belgelendiğini söyledi. İşte sözde Ermeni soykırımı konusunda Fein’in açıklamaları:

 

“Osmanlı İmparatorluğu’nun azınlıklara karşı “müthiş” sayılabilecek bir özen gösterdiği gerçeğini unutmamak gerekir. Azınlıklar, kendi dini özgürlüklerini ve hayatlarını son derece rahat bir şekilde sürdürdü.

 

Ermeni terör çeteleri I. Dünya Savaşı sırasında Fransa ve Rusya ile birlikte Osmanlıları öldürdü. Bu rakamın 2 milyon civarında olduğu bir gerçek. Ermeni kayıplarının ise 500 bin civarında olduğu araştırmalarla kanıtlandı. Burada asıl önemli konu, Ermenilerin ihanetidir. Osmanlı da kendisini savundu. Özellikle ABD’nde yaşayan Ermeniler, soykırım yalanı ile büyük getiri sağlıyor. ABD yönetimi de büyük paralar döndüğü için Ermenileri karşısına almak istemiyor. Ermeniler ısrarla kendi arşivlerini açmıyor. Çünkü yıllardır soykırım yalanı ile dönen getiriyi kaybetmek istemiyorlar. Arşivler açıldığı anda gerçek ortaya çıkacak.”

 

Açıklama böyle… Lakin Fransa’nın tarihin gerçeklerine de “Fransız” kalan çabalarına karşı “savunma” refleksi yerine artık ABD raporu gibi “yeni şeyler söylememiz” zamanı gelmedi mi acaba?

 

 

Mustafa Işıldak

www.isildakkalem.com

0532-422 95 28

m.isildak02@gmail.com   

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 3

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 26 (0 Kayıtlı Üye 26 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri