Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKMİLLETVEKİLİ YETİŞ’TEN MESAJ VAR… [ Arama ]

MİLLETVEKİLİ YETİŞ’TEN MESAJ VAR…
Başlık MİLLETVEKİLİ YETİŞ’TEN MESAJ VAR…
Tarih 25.01.2012
Gönderen Editör

 

MİLLETVEKİLİ YETİŞ’TEN MESAJ VAR…

 

Nemrut konusundaki “Bakana karşı vali ne yapsın?” başlıklı yazımızla ilgili AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş’ten bir mesaj aldık. Mesajı aşağıda birlikte okuyalım:

“En son yazdığınız makaleyi okudum. Doğrusu Nemrut Kommagene ile ilgili her türlü yazıyı takip etmeye çalışıyorum.

Adıyaman’ın turizm potansiyelini elbette yakinen biliyorum. Bu potansiyelin harekete geçirilmesi için  hem Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile  hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile  yoğun bir çalışma içerisindeyim.

Öncelikle şunu ifade etmem gerekiyor;  hemşehrilerimiz müsterih olsunlar, Milli Parklar Genel Müdürlüğünün aldığı karar  sayın bakanımızın talimatıyla geri alınmıştır. Bu konunun Adıyaman kamuoyunda yeterince anlaşılmadığı kanaatindeyim.
İnsanımızın artık kendine zarar veren bir yaklaşım içerisinde olmak yerine geleceğe daha güvenle bakan ve serinkanlı projeler üreten bir yaklaşımı benimsemesi gerekiyor. Biz savunmacı bir refleksle hareket etmek yerine  kendi projelerimizi üretip bunlar üzerine konuşmalıyız. Kamuoyunun algısını etkileme hususunda siz değerli basın mensuplarına  çok önemli görevler düşmektedir.

Bu noktada birkaç hususu aktarmak isterim  ;
1. Nemrut Kommagene ile ilgili ODTÜ tarafından bir çevre düzenlemesi projesi yapılmıştır.  Bu proje Avrupa Birliğine sunulmuş ve toplam 6 milyon euroluk bir kaynak elde edilmiştir.
2. Proje ile ilgili  görüştüğüm Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müsteşarı, projenin ivedilikle  ihale hazırlık çalışmalarına başlanması talimatını verdi.
3. Bu projeye paralel olarak Arsemia, Cendere ve Karakuş çevre düzenlemesinin yapılması, Eski Kâhta köyümüzün turistik köy haline getirilmesi önerilerimiz ilgili bakanlıkça  olumlu karşılandı.
4. Nemrut’a giden Kral Yolu bu yaz döneminde tamamlanmış olacak.  
5. Perre için çevre düzenlemesi projesi yapıldı, son detaylar tamamlanmak üzere bu yıl uygulamaya geçilecek.
6. İlimizin Türkiye ve uluslararasında tanıtımı için çok yakında bir Tanıtım Çalıştayı yapacağız. Bu hususta bireysel kredimi kullanarak İstanbul’dan, P&R konusunda uzman bir arkadaşımızı Adıyaman’a davet ettim. Bu çalıştayı İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yapacağız  
7. Nemrut Kommagene Festivalinin temalı ve daha etkin olması için  çeşitli kesimlerle temasa geçtik. Yerel yöneticiler bizimle aynı frekansta giderlerse festival çok daha etkili olabilecek.
8. Bütün bu detayları  paylaşmanın asıl sebebi  yukarıda bahsettiğim algının  değişmesi noktasında  güzel gelişmelerin olduğunu  belirtmek  ve toplumsal algının değişmesi hususunda  sizlerin de  önemli katkı sağlamanız ricasıdır.
9. Bir hususu daha  bu vesileyle belirtmek istiyorum; ne olur artık Adıyaman’ın ilk oluşunu kutlamayalım. Ufkumuzu geriye doğru değil ileriye doğru götürelim. 50 yıl sonra hâlâ Adıyaman’ın il oluşunu kutlamanın ne anlamı olabilir?! Artık bugünden yarına Adıyaman’ın geleceğini konuşmamız ve güzelliklerini kutlamamız gerekmez mi?”

Mesaj böyle… Duyarlılığından ve verdiği bilgilerden dolayı Sayın Yetiş’e teşekkür ediyoruz.

Mesajda; Milli Parklar Genel Müdürlüğü kararını bakanın geri aldığı, yani iptal ettiği bildiriliyor. Lakin Malatya-Nemrut yolu çalışmaları tekrar başlarsa “sözlü iptal”in geçersizliği ve bunun “uyutma” olduğu ortaya çıkacak... Dileğimiz böyle bir uyutmayla karşılaşmamak… Onun için de bürokrasisi, STK’sı ve siyaset kurumuyla birlikte “müteyakkız” olmamız gerekiyor… 

Belki de hepsinden önemlisi; Yetiş’in de vurguladığı gibi savunma refleksi yerine kendi projelerimiz olan TELEFERİK VE DEMİRYOLU GİBİ ihtiyaçlarımızın ütopya olmadığının bilinciyle cesaretle sürekli gündemde tutmak…

Ve bu konuda STK’ların birlik olduğunu Ankara’ya yazılı olarak göstermek veya gerekirse yasal bir MİTİNG düzenlemek…

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri