Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKPOLİSE EL İNSAF BİRAZ! [ Arama ]

POLİSE EL İNSAF BİRAZ!
Başlık POLİSE EL İNSAF BİRAZ!
Tarih 29.12.2011
Gönderen Editör

POLİSE EL İNSAF BİRAZ!

            Zaman Gazetesinin 19 Aralık tarihli haberinde İçişleri Bakanı, mütevazı insan İdris Naim Şahin’in “Konak Meydanı’na darağacı kurup o polisleri asalım mı?” şeklindeki sözleri manşete taşınmıştı. Çünkü haberden birkaç gün önce İzmir Karabağlar Polis Merkezinde iki polisin bir kadını darp etmesiyle ilgili görüntüleri basına yansımış ve haliyle kamuoyunun tepkisini almış, bunun üzerine de polislere işten el çektirildiği haberleri çıkmıştı…

            Televizyonda darp görüntülerini izledik. Peki, ses duyabildik mi? Duyamadık. Polisle kadın arasındaki konuşmalar nasıldı? Olayda tahrik bulunup bulunmadığına ve varsa diğer gerçeklere ışık tutabilecek bu soruya cevaben kamuoyu aydınlatılamadı. Olası tahrikin darp suçunu ortadan kaldıracağını iddia edecek değiliz. Lakin bu şekilde en azından kamuoyu tam ve doğru bilgilenmiş, polise karşı yapılabilecek yargısız infaza da meydan verilmemiş olurdu, diye düşünüyorum.

            Hatırlarsak Silopi’deki Nevruz kutlamaları esnasında polise taş atılması olaylarında Murat Çetiner adlı başkomiser, İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel tarafından kameralar önünde tokatlanmıştı. Buna karşı Çetiner, Allah’a şükür soğukkanlılığını koruyup milletvekiline fiziki karşılık vermeyerek olası provokasyonların önünün kesilmesini sağlamış ve böylece kamuoyunun büyük oranda takdirini toplamıştı. Çetiner’le Tuncel arasındaki diyalogun içeriğine internette rahatça ulaşılabildiği halde polis merkezinde kadının darp edilmesi esnasında yapılan konuşmaları şimdilik bilemiyoruz.

İşte, olayın birinden yola çıkarak tüm milletvekillerinin veya partisi mensuplarının polis tokatlamaya hevesli olduklarına dair genelleme yapılamayacağı gibi, diğerinde tüm polis memurlarının polis merkezine her ayağı düşen vatandaşı darp ettiklerine dair bir genelleme de yapılamaz. Tüm bu gerçeklere ve insan hakları konusundaki karnesi Avrupa Birliği nezdinde de gittikçe yükselen notlarına karşın polis camiası aleyhine genelleme ve yargısız infaz yapanlara ise artık “el insaf biraz…” demek gerekir.

İşte münferit iki olay, işte münferit iki polis tipi…

            Arasındaki tek fark, birinde öfke kontrolü sağlanırken diğerinde sağlanamamış olması belki de…

            Medya mensupları da “eleştiri sınırını aştığı” şeklinde suçlandığında yine öfke kontrolünü aramak gerektiğinden bu gibi durumlarda, eleştiri sinirine hâkim olunamadığından eleştiri sınırının aşıldığına kanaat getiririm.

Yanılıyor muyum yoksa?...

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532–422 95 28 m.isildak02@gmail.com

             

             

                    

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar
Editör
02 Ock 2012
BU MEMLEKETİN TOPRAĞININ ALTINDA YATANLARIN KİM OLDUĞUNU BİLMEYENLER,BİR TEK ÇAKIL TAŞI İÇİN VERİLEN BEDELDEN BİHABER OLAN HAİN EMELLİLER ARTIK UYANMALILAR!.. MAVİ MARMARA ŞEHİTLERİNİN FAİLLERİ İLE CENNET VATANIMIZIN HAS EVLATLARINI AYNI KEFEYE KOYAN ZİHNİYET: OLSA OLSA SİYONİST KAFALAR OLABİLİR. SAPLA SAMANI AYIRT EDİN. ZATEN O BAYAN; (Hanımlar ayaklarının altında Cennet olan Analardır...) SIRASINDA OTURDUĞU KUTSAL MECLİS\'İN AĞIRLIĞINI TAŞISA, TAŞ ATAN ÇOCUKLARA PARA VEREN, HEDİYE DAĞITAN SOSYAL PROJELERLE TOPLUM EVLADI İNŞA ETMEĞE ÇALIŞAN \"Sizin yeriniz sokaklar değil OKULDUR!..\" DİYE FERYAD EDEN KAHRAMAN TÜRK POLİSİNDEN UTANIR!..
AMA HEYHAT!..HERKES MAYASININ GEREĞİNİ YAPAR..SİVRİSİNEKLER BATAKLIK SEVERLER, GÜL BAHÇESİNİN HAS KOKUSUNDAN NE ANLARLAR?!.. UZUN SÖZE HACET YOK..ANLAMAYANA DAVUL ZURNA SİVRİSİNEK...... MUHSİN BAŞKAN
Editör
01 Ock 2012
Arafat isimli kardeşimizin yazısına istinaden yAZIYORUM; amacımız doğruyu bulmak için olsun zulum ,zulumdur bunu polis de yapsa vatandaş ta yapsa kimse takdir etmez ama bir gerçek vardır Haktan yana doğrudan yana olmamız lazım. klasik solculuk ayağına taraf yada yanlıştan yana olamamız lazım Polisin dövdüğü kadın anı yanlıştır. peki o bayan polislere hangi küfürler ediyordu ve neye direniyordu kamera kayıtları incelendikten sonra acaba niye o malum bayan savcılıkça şüpheli diye ifadesine baş vuruldu normalde size göre o mağdurdu . Eskiden polislere Aynasız derlerdi aynanın anlamını biliyrsunuzdur; Kendi hatasını görmiyendi bu kameralar sayesinde doğru ortaya çıkıyor ama ne yazikki farklı aynasızlar çoğaldı. BDP li zatların neyini onaylayacaksın kimi polıse taş atar , kimi bu memleket bizimdir hepsi akrabalar bırakın rahat rahat dukanları kırıp dökelim derler Allah rızası için bir gün yapıcı olun , bir gun insanları uzlaştırın; illaki derin güçlerin gözüne girmak için sanki şer de bir yarış içerisindeler ben MHP fikrine yakın değilim tam tersi ama olaya bakar ken daha obektif olalım Bu Memleketi kimse bır Irrak yada Libya gibi yapamaz buna uyanık olalaım... BERRAK
Editör
01 Ock 2012
sitenize üye olunamadığı için Köşe yazarınız Sn. Mustafa IŞILDAK ın yazısına yorumu buradan yapıyorum.SABAHAT TUNCER , TOKAT VE MEDYA
Elestiriye tahammülsüzlügün had safhada oldugu, protesto kültürünün kesinlikle var olmadigi bir kültürün icinde yaşıyoruz .hükümet ile o an örtüsen görüslere karsi siddet uygulanmasini elestirip hükümete karsi protestolardaki siddet uygulamalarini ignore ederken? Bugüne kadar Türkiye’de yüzbinlerce can yakmis polis siddetini elestiren kac yazı yazıldı. Sabahat Tuncer’in avukatı değilim ama o tokatı atarken ağlıyor olması dikkatimi çekti .Tokattan önceki gelişmeleri biliyormusunuz acaba.gözünün üstünde kaş olanı,saçını kısa kesmeyi bile örgüt üyeliği sayan polisimizi çok güzel savunuyorsunuz.size yakın tarihte tv haberlerine de çıkan dipçikle çocuğu döven polisi hatırlatmak isterim o polise ne kadar ceza verildi biliyormusunuz sadece 6 ay ceza verildi oda ertelendi(ki bu sadece biri).Nazım ında dediği gibi benim ülkemde insan kanı sudan ucuz ama sizin insanlarınız farklı galiba mavimarmarada ölenler için feryat figan yazarsınız ama katledilen 35 insan için iki satır bile yazma gereği duymazsınız,dersim katliamını yazar durursunuz ama ağrı katliyamını görmezden gelirsiniz tamam adıyaman toprağı itibariyle her daim güçlüden yana tavır takınan oynak bir zemin üstüne kuruludur tamam iktidarın her söylediğini her yaptığını emir telakki edelim ama kendinden olmayanın kısacası muhalif olan herkese polis tarafindan yapilan siddetini görmezden gelip böyle methiyeler dizmeninde bir dönem 12 eylülü övenleri yaptığı gibi sizi de mahçup duruma düşüreceğini bilmenizi isterim Not:Unutmayın ki insanoğlu var oldukça farklı fikiriler olacaktır... ARAFAT (ZİYARETÇİ DEFTERİNDEN ALINMIŞTIR)

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 31 (0 Kayıtlı Üye 31 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri