Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKSORUMLU YALNIZ AKMERCAN MI? [ Arama ]

SORUMLU YALNIZ AKMERCAN MI?
Başlık SORUMLU YALNIZ AKMERCAN MI?
Tarih 27.12.2011
Gönderen Editör

SORUMLU YALNIZ AKMERCAN MI?

 

Adıyaman’da Olay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamer Ulucan’ın düzenleyip 9.11.2011 tarihinde gazetesinde yayınladığı ilimizde yaşanan doğalgaz sorunlarıyla ilgili röportaj metni; Adıyaman’da Bugün Gazetesi ve internet okurları için önceki günlerde bu köşeden de yayınlandı. Yetkililerden gelen açıklamalar ile okuyuculardan gelen geri bildirimleri ise bu gün paylaşıyoruz:

 

Birincisi, röportajda hem nalına ve hem de mıhına vurduğum söylendi… Dostlar, bizim amacımız vurmak değil, tespit ve çözüm üretmektir. Bu şekilde hem nalına ve hem de mıhına vurmuş değil, sadece bakmış oldum. Tabii ki her ikisine birden… Çünkü nal da bizim, mıh da bizim(!)… İkisinin de işlevleri farklı olup birbirinin alternatifi değil, tamamlayıcısıdır. Nal olmazsa mıh, mıh olmazsa nal bir işe yaramaz. Ve her ikisinin ortak görevi atın yürümesini, hatta koşmasını ve sonuçta binicisinin hedefe varmasını sağlamaktır.

 

Olaylara yalnızca bir tarafından bakmak yazarı ve dolayısıyla okuyucusunu yanıltabilir. Önemli olan, önyargıları yıkarak çözüme odaklanmak, “basın muhalefettir” sözünün değil, “basın gerçektir” sözünün doğruluğunu kanıtlamaktır. Allah’a şükür bunu da naçizane başarabildiğime inanıyorum.

 

İkincisi okuyuculardan “Asfaltı çökmüş veya yapılmamış, hatta çoğu yerde çamur deryası bırakılan yollardan yalnızca Akmercan’ın sorumlu olduğunu biliyorduk, meğer belediye de sorumluymuş, yeni öğrendik” diyenler de oldu.

 

İç tesisat firmalarından Akmercan’a giden proje sayısında yoğunluk yaşanınca nasıl ki, Akmercan mühendis takviyesi yaparak vatandaşların bu mağduriyetini önlemiş ise, benzer bir çözüme Adıyaman Belediyesinin de gitmesi gerekir. Nasıl mı? Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini takviye ederek… Yedi defa gelen yedi defa giden ünlü siyasetçimiz bizlere pek bir şey öğretmedi ama “Meşruiyet içinde çare tükenmez” sözünü öğretti ne de olsa… Bu konuda Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ile Fen İşleri Müdürü Aysel Ertemir’in, sorunu önceden yaşamış başka il belediyeleriyle deneyim paylaşımı yapması ve gerekirse “kardeş” Kayseri Büyükşehir Belediyesinden tam tekmil 2–3 asfaltlama ekibini birkaç aylığına geçici görevle şehrimizde görevlendirilmesinin alt yapıda karşılaşılan sorunu çözeceğine inanıyorum. Eh… Ne de olsa kardeşlik asıl böyle günlerde belli olur… Akmercan Bölge Müdürü Oğuzhan Soysal yaptığı sözlü açıklamada; belediye ile imzaladıkları protokol gereğince tahrip ettikleri asfaltın belediye tarafından eski hale getirilmesi için Adıyaman Belediyesinin yapacağı hak ediş esas alınarak m2 başına 28 TL bedel ödendiğini ve belediyeye borçları bulunmadığını ifade etti. Bu açıklama karşısında asfalt konusundaki alt yapı sorumluluğunun belediyeye, asfalt dışındaki parke taş veya diğer maddelerle kaplanmış yol sorumluluğunun ise Akmercan’a ait olduğu anlaşılıyor.

 

Üçüncüsü ise doğal gaz iç tesisat firmalarının müşterisini yanlış yönlendirmesinin önüne geçilmesi için proje sahiplerine, diğer deyimle abonelerine Akmercan’ın SMS’le bilgi vermesi uygulamasına geçilebilir.

 

Dördüncüsü başlığa konu maçın(!) bitirilmesi meselesine gelince… İşte bu konuya doğrudan Sayın Valimiz Ramazan Sodan’ın el atarak şimdiye kadar “halı altına süpürülen tozların” iyi niyetle ortaya çıkarılmasını ve temizlenmesini sağlayıp devletin valisi olduğu kadar halkın da valisi olduğunu burada da göstermesi gerektiğini düşünüyorum.

Milletvekillerimize düşen görev ise valimizin çalışmalarına siyasi yönden katkı sunmak…

 

Başka ne bekleyelim?

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532–422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri