Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKAKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -2 [ Arama ]

AKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -2
Başlık AKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -2
Tarih 15.12.2011
Gönderen Editör

AKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -2

Doğalgaz konusunda müşteri vatandaşların çektiği sıkıntılardan dün bahsettiğimizden bu gün de sıradan vatandaşların çektiği sıkıntılardan söz ederek yayına devam edeceğiz:

“(…) Sıradan vatandaş açısından mağduriyete gelince, bu konuda yaşanan olumsuzluk toplumun büyük kesimini, hatta kentin vitrini konumunda olan Atatürk Bulvarında oluşan yol bozulmaları ve görüntü kirliliği nedeniyle Adıyaman’dan transit geçen turistleri bile ilgilendiriyor.

Bu sorunların birincisi cadde ve sokaklar gibi mülkiyeti kamuya ait olan alanlarda, ikincisi kaldırımlar gibi mülkiyeti özel şahıslara intifa hakkı yani kullanım hakkı kamuya ait olan alanlarda, üçüncüsü ise apartman veya site gibi mülkiyet ve kullanım hakkı özel şahıslara ait bahçe veya avlu gibi alanların servis kutusuna kadar olan bölümünün bozulan alt yapısının eski hale getirmesinde yaşanan sıkıntılardır. Bu alanların eski hale getirilmesinden doğrudan Akmercan sorumludur. Lakin belediye ile yaptıkları protokol gereği cadde ve sokaklardaki bozulan asfaltın onarılması işini parasını Akmercan’ın ödemesi kaydıyla belediye üstlenmiştir. Onarılmayan asfalt yolların niçin onarılmadığını vatandaş olarak biz bilmeyiz. Bizim bildiğimiz yolların onarılmış olup olmadığıdır. Bu olumsuzluk ana artellerde çok fazla görülmüyor ise de bilhassa yoksul vatandaşların yaşadığı kenar mahalle semtlerinde daha fazla görülmektedir. Bu demektir ki, Akmercan kenar mahallelere doğalgaz çekmiş, lakin çekim sonrası yol onarımı yapılmamış demektir. Gerçek sorumlu kim, vatandaş olarak biz bilmeyiz, Akmercan, belediyenin ücret karşılığında onardığı asfalt bedellerini belediyeye ödememiş ise kendisi sorumludur. Akmercan bu bedelleri ödemiş ve ödüyor ise o takdirde Akmercan’la birlikte Adıyaman Belediyesi de sorumludur. Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu onarımları yapmakta sayıca yeterli değilse gerektiğinde takviye etmelerini de düşünmeleri gerekir. Bu konularda her iki kurum yetkilileri kamuoyunu bilgilendirir ise sorunun nerede düğümlendiği ve çözüm şekli ancak o zaman ortaya çıkabilir.

Kaldırımlar ve sitelerin bahçe veya avluları konusunda ise servis kutusunun bağlandığı noktaya kadar olan bölümden doğrudan Akmercan sorumludur. Bu gibi yerleri yapmak için Akmercan adına iş yapan ilgili taşeron firmanın maalesef beyaz kumaş üzerine siyah renkte yama yapar gibi beyaz renkli karo üzerine siyah çimentoyla yama yaptığına tanık oluyoruz. Bu tür yamalarda en azından siyah yerine beyaz çimento kullanılsa eşyanın tabiatına daha doğru olur diye düşünüyorum. Kentin estetiğini de etkileyen bu tür yamalar konusunda yetkililerin kontrol noksanlığı olduğuna inanıyorum. Şunu da ilave edeyim ki, bu konularda ifade ettiğim hususlar yanlış ise bilgimin düzeltmesine de her zaman olduğu gibi yine açığım.  

Kamer bey, öncelikle şunu söylemeliyim ki, canlı cansız hiçbir şeyi hele hele hamur veya harçla meydana getirilmiş bir alanda meydana gelen veya getirilen bozulmadan sonra eski hale getirdiğimizde tıpa tıp aynısını elde etmemiz imkânsızdır. Örneğin en basitinden, evimizdeki mutfak dolabının bile kapaklarından birini değiştirmemiz gerektiğinde aynı renk ve özellikteki parçayı bulup yerine monte etsek dahi yine bir fark görürüz. Renk farkı görürüz. Çünkü önceki kapaklar güneş görmüş, yeni kapak güneş görmemiştir. Bu nedenle yeni kapak daha canlı görülür. Peki, bozulan yol nasıl eski hale gelir? Ancak tamir edilir, ama tıpa tıp eski hale gelmez, gelemez, getirilemez. Bunun yegâne çaresi onarmak değil, o harç veya hamurun değdiği bütün alanları tamamen yok edip yeniden yapmaktır. Peki, bunun getireceği maliyetlerin altından kalkabilir miyiz, hayır. Bunu da kabul etmemiz, içimize sindirmemiz gerek. Bunu içimize sindiremiyorsak doğalgazı da istemememiz, dolayısıyla ciğerlerimizin derinliklerine kadar işleyen eski hava kirliliğinden de şikâyetçi olmamamız gerekir. Her nimetin bir külfeti vardır. Ama bu külfet şimdi çekiliyorsa--ki çekiliyor–10 yıl sonra çekilmeyecek demektir. Eğer bu olay babalarımız, dedelerimiz zamanında gerçekleşseydi külfetini de onlar çekerdi.  Dolayısıyla bizim çektiğimiz bu külfeti artık çocuklarımız, torunlarımız çekmeyecektir. Geleceğe daha güzel bir Adıyaman, daha güzel bir Türkiye bıraktığımız için mutluluk duymamız gerekir.(…)”

Okuyuculardan gelen yansımalar ile röportajın sonunu yarın noktalayacağız. 

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 17 (0 Kayıtlı Üye 17 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri