Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKAKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -1 [ Arama ]

AKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -1
Başlık AKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -1
Tarih 14.12.2011
Gönderen Editör

AKMERCANSPOR-BELEDİYESPOR MAÇINI(!) BİTİRMEK GEREK!... -1

Doğalgaz konusunda çekilen sıkıntılarla ilgili Adıyaman’da Olay Gazetesinin genç, genç olduğu kadar da olgun ve çalışkan yeteneği Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Kamer Ulucan’ın isteği üzerine verdiğim röportaj, söz konusu gazetenin 9 Aralık 2011 günkü nüshasında yayınlandı. Gelen yansımaları sizlerle paylaşacağım. Bunun için öncelikle röportaj metnini gazetemiz okurlarına sunmanın doğru olacağını düşündüğümden aşağıda yayınlıyoruz:

“Öncelikle böyle güncel bir konuyu gündeme getirip sokağın sesini sütunlarınıza yansıttığınız için gazeteniz Adıyaman’da Olay’a teşekkür ediyorum. Yayınınızın bitiminden sonra sorunun muhataplarının da başlarını gömdüğü kumdan çıkararak halkın şikâyetlerini en aza indirmenin yollarını arayıp bulduklarında aynı teşekkürü fazlasıyla onlara da yapmayı umut ediyorum.

2006 yılında yapılan doğalgaz iletim ihalesini ihaleye giren firmalar arasında en uygun teklifi verdiği bildirilen Akmercan Doğalgaz Şirketinin kazandığını duyduk. Abonman bedelinin KDV hariç 180 dolar olduğu o zaman da belliydi. Elazığ’da 5 dolar iken burada niçin 36 kat fazlası idi? Adıyaman’da Bugün Gazetesi’nde yayınlanan 11 Aralık 2006 tarihli yazımla bunu sorguladığımda kimseden ses çıkmadı. Belki o zamanki yetkililer üzerinde dursalardı Kamu İhale Kurumu nezdinde yapılabilecek itirazlar veya ilgili firma ile yapılabilecek uzlaşmalarla aşağıya çekilebilirdi. Ancak artık at alınmış, Üsküdar da geçilmiştir. Bundan sonra bizlere düşen görev ise 180 doları içimize sindirmek, lakin vatandaş olarak ta en iyi hizmeti en kısa sürede almaya çalışmak olmalıdır. Bu arada bildiğim kadarıyla Şanlıurfa, Malatya ve Diyarbakır’da da abonman ücreti yine 180 dolar, Gaziantep’te ise 160 dolardır. 

Sarf ettiğimiz bir metreküp doğalgaz fiyatına gelince KDV hariç 53 kuruş olup komşu illere göre üç aşağı beş yukarı aynıdır. Fiyat, piyasadaki rayiç fiyatlara göre fahiş değildir.

Doğalgaz konusunda çekilen sıkıntıları biri müşteri açısından, diğeri de sıradan vatandaş açısından diye iki ana gruba ayırarak incelemenin yararına inanıyorum:

Müşteri açısından çekilen sıkıntılar, evine veya işyerine doğalgaz bağlatmak isteyenler yönünden olup sorumluluk genellikle ilgili vatandaş ile anlaşma yaptığı doğalgaz serbest iç tesisat firmaları arasındadır. Vatandaş olarak bazılarımız doğalgaz derdine deva bulmak için çalışmaya başlamayı ne yazık ki yaz mevsiminde değil de kışın başlangıcında yapmaktayız. Aniden iş yoğunluğuyla karşılaşan serbest firmalar ise bu kez bu talepleri karşılamakta güçlük çekmekte ve amiyane tabirle mahkemeler gibi gün atmakta, verdiği sözde duramamaktadırlar.  Bundan da müşteri vatandaş etkilenmekte, sonuçta bir serbest doğalgaz firmasının ihmalinden veya yeterli kalifiye eleman bulundurmamasından kaynaklanan gecikmeden dolayı 20–30 konutluk bir sitede oturanların tamamı çoluk çocuğuyla birlikte mağdur olmaktadırlar.  Dosyaların proje onayı için Akmercan’da sıra bekleme durumuna gelince geçenlerde yazar Fahrettin Çelik’in gazetenizde yayınlanan yazısında okudum. İşi yapan doğalgaz serbest iç tesisat firması  “Dosyayı Akmercan’a gönderdim, orada bekliyor” demesine karşın sorduğunda dosyanın gönderilmediğini öğrendiğini, firmanın kendisini oyaladığını yazıyordu. Kaldı ki, iş yoğunluğundan dolayı dosyaların beklemesinin önünde geçilmesi için Akmercan’a geçici görevle diğer illerden 3–4 mühendis takviyesi yapıldığını da duymuş bulunmaktayım.(…)”

Yerimiz bittiğinden, sıradan vatandaş açısından çekilen sıkıntıları yarın okuyacağız.

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 0 - Ortalama:

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 7 (0 Kayıtlı Üye 7 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri