Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKDepremzedeye konut tahsis edenler… [ Arama ]

Depremzedeye konut tahsis edenler…
Başlık Depremzedeye konut tahsis edenler…
Tarih 30.11.2011
Gönderen Editör

 

Depremzedeye konut tahsis edenler…

 

Önceki günkü yazımızda deprem ve depremzede gibi soğukta kalan ilimizdeki öğrencilerle ilgili konuları ele almış, depremle ilgili başka bir konuyu ise sonraya bırakmak durumunda kaldığımızı söylemiştik:

 

Adıyaman’dan yıllar önce İstanbul’a göçen Gergerli dostum Ahmet Karaman, Van’daki depremzede kardeşlerimize bir yardım örneği sergilemiş… Kiraya vermeyi planladığı İstanbul’daki iki katlı evini depremzedelere bedava tahsis edeceğini bildirmiş. Beyaz eşya ve benzeri ev eşyalarını temin etmek için de İstanbul’daki dost ve komşularına aşağıdaki çağrıyı yapmış:

 

 “DEPREMZEYE EMANET 2.EL BEYAZ EŞYA V.S.

 

Sevgili Komşular;

Malumunuz Van depreminde etkilenen aileleri bu dondurucu kış ortamından korumak için Türkiye çapındaki ''Evim evindir'' kampanyası çerçevesinde Başakşehir'de  ailemize ait satmakta olduğumuz, boş bulunan dubleks evimi 2 aileye ücretsiz tahsis etmeye karar verdik. Depremzedelerin Van'da hasar gören evlerinin muhtemelen 2012 yılı Haziran ayına kadar onarılacağı veya yeni imar konusunun tamamlanacağı  düşüncesiyle bu tarihe kadar aynı zamanda elektrik, su, doğalgaz, site aidatı da  tarafımızdan karşılanacaktır.

Takdirinizdir ki ailelerin bu evde yaşamlarını sürdürebilmesi için bir takım gereçler lazım gelir. Bu nedenle kullanılmış sağlam, temiz, çalışır durumda perde, buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, taşınması kolay seyyar elbise dolabı, katlanır hafif koltuk, kanepe ile yatak, yorgan, battaniye, mutfak gereçleri v.s ihtiyaç vardır. Bu eşyalar kamyonet aracı olanlar kendisi adrese getirebilir veya kamyoneti olup ta hayır yapmak isteyen olursa bunları adrese götürebilir veya tarafımızdan da sitemizden alınabilir. Eşyalar 2012 Haziran ayına kadar kullanıldıktan sonra sahiplerine tekrar iade edilecektir. Malzemelerin taşınma esnasında kırılma, kısmen hasar görme ve kullanım esnasında arızalanması ile ilgili sorunlar olması halinde bunları sorun olarak görmeyecek ve tazmin etmemizi talep etmeyecek dostlarımızın bu çağrıya cevap vermesini rica ediyorum. Bu çağrımıza cevapların mümkün olduğunca grup maili üzerinden yapılması tercihimdir. 

Ahmet Karaman 0532 333 14 29    e-mail: aksuservis1@hotmail.com”

            Karaman’ın sözü burada bitiyor. Şimdi sıra bizim sözümüzde;

İlimizde ve diğer illerde 15–20 daire birden kiraya verenler ile İstanbul’da ikamet eden okurlarımız da bu yardım şeklinden kendilerine bir pay çıkarır mı?

Bu arada evini depremzedeye ücretsiz tahsis ettiğini duyduğum Mehmet Coşkun ile dün basından öğrendiğim; Valimiz Ramazan Sodan’ın da girişimleriyle depremzedelere kira bedeli olarak 15 bin lira bağışta bulunan Ersil Gıda’yı, ayrıca 30 depremzedeyi istihdam edeceğini açıklayan Çiftçiler Tekstil’i takdir ettim… Darısı diğer hayırseverlere…   

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 3

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri