Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKDEPREM VE ZİRAAT BANKASI [ Arama ]

DEPREM VE ZİRAAT BANKASI
Başlık DEPREM VE ZİRAAT BANKASI
Tarih 26.10.2011
Gönderen Editör

 

DEPREM VE ZİRAAT BANKASI

 

            Adıyaman, birinci derecede deprem bölgesinde olmasına rağmen maalesef bunun ne anlama geldiği birçoğumuzca bilinememektedir.

 

Anlamı, çarpıcı güncel ifadeyle Van ili gibiyiz…

 

Her an için evimiz, dükkânımız yıkılır, bizler de altında kalabiliriz…

 

Belki Van’dakilerden bile çürük yapılar etrafımızı sarmış durumda… Bilhassa da daha çok seçim arifelerinde doğurgan hale gelen ruhsatsız kaçak yapılar… Ve işin ilginci o dönemlerde iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partiler, hatta asıl işi inşaat olan meslek örgütleri oy, müşteri veya taraftar kaygısıyla sus-pus olmakta, bu kaçak ve çürük yapılara adeta telli davetiye çıkarmaktadır. Hatta bazı belediyelerin seçim arifesinde göz yumduğu kaçak inşaatlara seçim sonrasında hiç de ahlaki olmayan biçimde ceza yazdığı ve yetkililerin bol keseden hamaset edebiyatı yaptığı duyulmaktadır.

 

Bu ikiyüzlülüğe, sağ elle yaptığını sol elle tekzip etmek denir her halde…

 

İşin esası olan bu önemli konuyu hafızamızın bir tarafında sakladıktan sonra işin diğer bir cephesine gelelim.

 

Adıyaman Valiliğince Ziraat Bankasında açılan bir nakdi yardım hesabı var; kimisi çoluk çocuğunun sadakası yerine, kimisi geçmişinin hayrına ve kimisi de insaniyet adına bu hesaba para yardımında bulunabiliyor. Hesap numarasını yazmaya gerek görmüyorum. Çünkü valiliğimiz tarafından açılan tek yardım hesabı var… Başbakanlık Afet Acil Fonu adına açılan yardım hesabı da var. Sonuçta hepsi aynı yere, yani Van’a gidiyor. Ancak, hesabın açık kalacağı süre olan bir aydan sonra muhtemelen her il valiliği adına açılan hesapta biriken yardım miktarları büyüklük sırasına konacaktır. Sümerevleri Mahallemizde babası ve annesi adına sağlık ocağı yaptıran Gaziantep’teki işadamı hemşerilerimizden Yaşar Hamurcu’nun benzer yardımlarını sırf bu nedenle Adıyaman’da açılan hesaplar üzerinden yaptığına geçmişte tanık olmuş ve takdir etmişimdir.

 

Dolayısıyla vatandaş, Adıyaman Valiliği adını söylemezse banka görevlisi Afet Fonu hesabına yatırabilecektir. Ziraat Bankası Adıyaman Özel İşlem Şubesinde dün yaşandığı üzere... Gerçi meydana gelen bu yanlışlık ilgili vatandaşın uyarı ve ısrarı üzerine İşlem Tarihi:25.10.2011-17:55-F01329 numara ile düzeltildi ama ya farkına varılmasaydı? Yapılan yardım Adıyaman Valiliği hanesine yazılmayabilecekti…

 

Ziraat Bankası Adıyaman şubeleri personelinden ricam, vatandaş tarafından yatırılan yardımların aksi bildirilmediği takdirde Adıyaman Valiliğince açılan hesaba yatırılmasının usul edinilmesi,

 

Diğer banka müdür ve personelinden ricam ise, kendi bankalarından Ziraat Bankasındaki bu yardım hesabına yapılacak EFT’lerden eğer ücret alınıyor ise alınmaması.

 

Bir diğer konu ise deprem sigorta poliçesini, konutumuzu sattığımızda Tapu Müdürlüğüne ibrazı gereken bir belge olmaktan çıkarıp, her yıl düzenli olarak kendiliğimizden yenilememiz gerektiğidir. Nedense yirmi bin liralık aracımız için yılda bin lira kasko ödemeyi görev bilmemize karşın, yüz bin liralık konutumuz için yılda sadece yüz lira deprem sigorta bedeli ödemeyi yük sayarız.

 

O halde bu günden tezi yok;

 

Hiç mi değil bir haftalık sigara parasını veya Allah rızası uğruna uygun göreceğimiz bir miktarı Ziraat Bankası şubelerindeki Adıyaman Valiliği deprem yardımı hesabına yatıralım. Veya oturduğumuz yerden VAN yazıp 5777’ye cep mesaj atarak Kimse Yok mu Derneğine 5 TL yardım yapalım.

 

Bir de konutlarımızın deprem sigortasını yaptıralım.

 

Not: Deprem daha acil olduğundan, Sayın Mahmut Tekin’in yazısında şahsıma atıfta bulunduğu doğalgaz konusunu sonraya bırakıyoruz.

 

Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri