Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRDERS ALMAMIŞIZ [ Arama ]

DERS ALMAMIŞIZ
Başlık DERS ALMAMIŞIZ
Tarih 05.10.2011
Gönderen Editör

 

 

DERS ALMAMIŞIZ

 

            İkinci lig Beyaz gurupta mücadele eden takımız Adıyamanspor 2010- 2011  sezonunda, yapılan hatalar zinciri bir birini izlemiş, takım son maçta mucizevi bir şekilde ligde kalmayı başarabilmişti. Hatırlarsanız birkaç sezon önce yine son hafta, son dakikada ligde kalabilmiştik, aradan çok zaman geçmedi, yine aynı hatalar, aynı transfer politikaları. Hani geçmişten ders alma derler ya, işte biz ders almıyoruz. Geçen sezon başında öncelikle yapılan transferlerde hata yapılmıştı. Denenmek için Adıyaman’a yüzlerce futbolcu gelmiş, bunlardan birkaç tanesi şans bulmuş daha sonra bunlarda takımda yer bulamamış takımdan ayrılmışlardır. Geçen yılki ekipten birkaç futbolcu dışında takımın büyük bir kısmı değişmiş, futbolcular ile beraber Teknik ekip, genel kaptan hepsi değişmiş sadece kulüp başkanı takımda kalmıştır.  Nedir bu hatalar; her sezonda takımın çoğunun değişmesi, az gelişme kayd eden futbolcuların satılması, teknik direktörün sık – sık değiştirilmesi, takımı çalıştıracak kişinin transferlerden habersiz olması, yada yanlış ve isabetsiz trasnferler. Uzun zamandır bu şekilde devam eden benzer hatalar henüz sezon başı olmasına rağmen bu sezon da yapılmış gibi. Kalecimiz Hüseyin son iki haftada altı gol yedi, defansımız adeta döküldü, orta saha yine topa sahip değil, yine maçta topu ayağında tutacak futbolcumuz yok. Forvette  Taner biraz golle yakın gibi görünüyor, oda istediği topları alamıyor, yaşı itibariyle defansı yıpratamıyor. Geride kalan dört haftada takım iki gol atmış, altı gol yemiş, bir galibiyet, bir beraberlik iki mağlubiyet almıştır. Özetle; futbolseverlerin umut ettiği, özlem duyduğu takım bu sene de yok. Bu sezonda yine düşme ile uğraşacağız, sahamızda puan kaybedeceğiz, hoca değiştireceğiz, futbolcuların bir kısmı ile yollarımızı ayıracağız, devre arasında takviye transferler yapacağız.

 

BANDIRMA RAHAT KAZANDI

 

            Dün Adıyamanda bozuk zemine rağmen güzel ve centilmen bir futbol vardı. Bandırmaspor oyunu istediği gibi forse etti, oyun disiplininden hiç kopmadılar, hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Adıyamanspor istekli ama beceriksizdi, futbolcular arasında organizasyon yoktu, oyunlarını rakibe bir türlü kabul ettiremediler. Faik Hoca, kadroda bazı değişikliklere gitmiş, Barış’ı kaptan olarak sahaya sürmüş, Hüseyine ilk onbirde görev vermiş, bu değişikliklerde oyun anlayışımıza fazla bir katkıda bulunmamıştı. Takımızın iyileirnden biri Samet olurken, kalecimiz Hüseyin ve defansımız güven vermemiş, Orta sahamız, Cem’in yokluğunda topu bizde tutamamış, forvette gerekli pasları aktaramamıştı. İleride Hüseyin çalışkan ama verimsiz, Taner çırpınıp, az sayıda bulduğu pozisyonu da değerlendirememişti. Futbolcularımız iyi niyetle ellerinden geleni yapmaya çalışmış ama güçleri ancak bu kadarına yetmişti. Adıyamanspor sahasında son yılların en farklı skoru ile mağlup ayrılmıştı. Rakip Bandırmaspor, kendini yormadan rahat bir galibiyet almış, uzun lig maratonun ilk dört haftasını kayıpsız atlatmış, gurubun en iddialı takımı olduğunu şimdiden herkese kanıtlamıştır.

 

 

BAŞKAN BOZDOĞAN TAKIMDAN ÜMİTSİZ Mİ

 

            Tecrübeli kulüp başkanımız Növfel Bozdoğan, dün şeref tribünün de takımı izlemeye gelen bir futbol adamının; “ Başkan takımınızı izlemeye geldim, takım nasıl” sorusuna “ takım çok kötü, bu takımdan bir.. şey olmaz” dediği basın mensubu arkadaşlar tarafından duyulmuştur. Başkan bunu söylerken acaba bu takımın oluşmasında ne kadar katkısı olmuştur, oyuncu transferlerini Faik Hoca mı yapmıştır. Faik Hoca çalıştıracağı ekibi belirlediyse tüm sorumluluk ondadır, yok eğer hazır ekibin başına geldiyse demek ki futbolcuları beğenmiş, görevi kabul etmiştir. Son yıllarda büyük sıkıntılar yaşayarak ligde kalabilen ekibimiz de hiç şüphe yok ki bu durumda en çok Başkan Bozdoğan sıkıntı çekmiştir, buna rağmen tecrübeli başkan neden bu sezon da aynı hataları yapmış, zayıf bir kadro ile lige başlamıştır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Növfel Bozdoğan Türkiyede bu işi yapan yöneticilerin içinde en iyilerinden biri ancak nedense kendisinden beklediğimiz takımı bir türlü oluşturmadı- oluşturamadı. Artık nedenlerini uygun bir platformda kendisinden dinlemek isteriz. Futbolcu transferi konusunda başarılı ve isabetli çalışmaları olan, Türk Futboluna bir çok futbolcu kazandıran Özcan Bozdoğan neden bu sezon takımdan ayrılmış, en azından transfer çalışmaların da yer almamıştır? Her şeye rağmen henüz sezonun başındayız, umudumuz Başkan Bozdoğan’ın duruma müdahale etmesi, takımın bir an önce toparlanmasına katkı sağlaması. Dün takımını yalnız bırakmayan, maç sonunda rakibi alkışlayan, seyircilerimizi alkışlıyorum. En büyük alkışı da takımları yenilmesine rağmen onları alkışlayıp tribünlere çağıran seyircimize gelsin ama.

Oyu Puanı: 9 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 11 (0 Kayıtlı Üye 11 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri