Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYAMEDENİYETİN İNŞA OLDUĞU YOL [ Arama ]

MEDENİYETİN İNŞA OLDUĞU YOL
Başlık MEDENİYETİN İNŞA OLDUĞU YOL
Tarih 15.09.2011
Gönderen Editör

 

 

MEDENİYETİN İNŞA OLDUĞU YOL

 

Yeni eğitim ve öğretim yılına başlarken... Rasgele bir faaliyet olmayan eğitim, İnsanların beşikten mezara kadar süre gelen bir olgu olması sebebiyle bireylerin sosyal, kültürel ve politik alanlarındaki yaşamanı şekillendiren, gelişmesini sağlayan, davranış biçimlerini düzenleyen, insanları yaşam süresince değerlerine sahip olma noktasında Hakk’ı ve hakikati daha iyi anlayabilmenin yanında hayatın doğruluklarını ve güzelliklerini görebilmek için insana ekmek ve su gibi her zaman gerekli olan, davranışlarımızı düzenleye yarayan ihtiyaçtır.

 

Toplumun gerçek parçası olan aileden başlayan eğitim yeterli olmadığı takdirde, aile içinden ve çevreden başlayarak sosyal yapı içinde tehlike meydana getirmelerine neden olmaktadır. Çevreden başlayarak sosyal yapılardan etkilenen gençlerimizin örgün denilen eğitimden uzak kalmamaları için okul çağındaki sürelerini profesyonelce takip edilerek topluma yararlı hale getirmede evden okula- okuldan eve kadar olan sosyal davranışların planlı ve düzenli hale getirilmesi için okul ve aile aranda köprüler oluşturarak geleceğimizi emanet edebileceğimiz nesillerin iyi yetiştirilmesi gerekmektedir. Geleceğizi emin ellere bırakmak istiyorsak herkesin sorumluluk alarak bilgi ve becerilerini doğru kullanarak yeni yetişen nesillerin her alanda doğru yetişmesine yardımcı olmamız gerekmektedir. Mesuliyet duygusu içinde olmayan duyarsız bireyler yüzünden genel ahlak ve diğer eğitim alanlarındaki süreçlerini tamamlayamayan nesiller, zamanla kendilerine ve topluma karşı çok tehlikeli hale gelmektedirler.

 

Son yıllarda günü birlik yaşayarak gelecekten habersiz hayatın gerçeklerine karşı duyarsız, sorumluluk bilincinden uzak yetişen neslin geleceği gün geçtikçe karanlığa doğru yol almaktadır. Bunun böyle hal almasında mevcut eğitim sisteminin, ailenin, toplumun ve eğitimcinin büyük rolü vardır. Bilim insanının referansı bilim olması gerekirken ne yazık ki bildiklerini aktarma ve karşısındakini etkileme metodunda eksikler yer almaktadır. Eğitimin amacı sadece fen ve sosyal bilgiler vermek olmamalı aynı zamanda gençlerimizin hayatlarının her alanında lazım olan kişilik geliştirme yönünde teşvik edici olmalıdır. Adab-ı muaşeretten uzak yetişen nesillerin insan haklarını tanımaktan yoksun olarak yetişmeleri, sokakta yetişen başıboş gençlerin sayılarının gün geçtikçe çoğalması, şehirlerde ve caddelerde hatta dağlarda birer ateş topu haline gelmektedirler. Bunun sebeplerini ekonomik değerlere bağlı tutmak doğru değildir. Çocuğuna iyi eğitim aldırmak isteyen ebeveynlere, çevreye ve eğitim kurumlarına büyük görevler düşmektedir. Yaşken şekil alan bir ağacın, büyüdükten sonra yeniden şekillendirmek istenmesi çok büyük kayıplara meydan açacağı gibi, yetişme çağında olan eğitim ve öğretimini doğru tamamlayamayan nesillerinde sonradan düzgün hale getirilmesi kolay olmayacağı için zaman geçmeden tedbir alınması gerekmektedir. Köşe başlarında körpe yavruların güzel duygularını suiistimal etmeye kalkan canilere karşı el ele vererek gençlerimizin doğru eğitim almalarına katkı sağlamanın başlangıcında ciddi tedbirler almanın zamanıdır. Hayata mana katmak kaliteli bir eğitimle olur.

 

Bu minval üzere yeni eğitim ve öğretim yılının ailelere, milletimize ve eğitim camiasına hayırlar getirmesi temennisiyle...

Baykan SARIKAYA

Oyu Puanı: 2 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 12 (0 Kayıtlı Üye 12 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri