Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKÇELİKHANLILARDAN YOĞUN DESTEK… [ Arama ]

ÇELİKHANLILARDAN YOĞUN DESTEK…
Başlık ÇELİKHANLILARDAN YOĞUN DESTEK…
Tarih 18.08.2011
Gönderen Editör

 

ÇELİKHANLILARDAN YOĞUN DESTEK…

 

“Tebrik ederim ağzınıza sağlık, çok güzel bir konuyu kaleme almışsın. Daha da birçok konuya vurgu yapabilirdin. Son zamanlarda hangi siyasetçi Çelikhan'a vermiş olduğu sözlerin arkasında durdu? Ve hangi siyasetçi Çelikhan'ın can damarı olan önemli sorunlarıyla bire bir ilgilenerek çözüm bulma noktasında gerekli fedakârlığı yapmıştır? Adıyaman-Çelikhan ve Çelikhan-Sürgü arasında
her gün meydana gelen trafik kazaları sonucunda nice gençleri toprağa verdik.  Niceleri ise sakat kaldı? Kimler ‘ölüm yolu’ dediğimiz bu yolları genişletmek için bir arpa boyu yol aldı?

Dünyada bile eşi benzeri olmayan Çat Barajındaki yüzen adacıkları koruma altına almak için kimler gayret sarf etti? Hangi ilgili birim amiri veya siyasetçiler bu konuya neşter vurdu?  Çat barajına 5 köy ve 7 mezrasını kurban eden ve sosyo ekonomik yönden darboğaza giren Çelikhan'ın bu önemli sorununa kimler bugüne kadar somut bir şekilde el attı?

Adıyaman Belediyesinde her ilçeden insan ekmek yerken acaba kaç Çelikhanlı burada ekmek yiyor, bunu bilen var mı? Veya bunun hesabını soran var mı? İlçenin tek geçim kaynağı tütün olmasına rağmen ekonomik yönden büyük sıkıntı çeken Çelikhanlı zavallı çiftçilerin sesini dinleyen oldu mu? Bugüne kadar merak ediyorum doğrusu?

Öyle ki bağlı bulunduğumuz Adıyaman'a her gün Çelikhan'dan 3–4 araba gitmesine müsaade edilirken Malatya’ ya 20'ye yakın araç gidip geldiğini biliyorlar mı?  Daha düne kadar İlçeler Garajında Çelikhan'a yazıhane bile vermediler.  Veremedikleri gibi her gün garajın bulunduğu yerdeki insanların perişan vaziyetteki durumunu bile görmezlikten geldiler.

Çelikhan'ın en önemli kaynak sularını alarak reklamını yapmaya çalışan Adıyaman Belediyesi neden bu suyun % 10’unun bile Çelikhan'da kalmasına fırsat tanımıyor? Tıpkı koca üzüm bağını veren insanlara bir salkım üzüm vermedikleri misali... Bunu görmeyen gözler elbette kör kalmaya mahkûm kalacak? Bu duruma seyirci kalan bürokratlar ve siyasetçiler ise merhametsizliğin acısını ve vicdani duygularının hesabını çok ağır verecekler… 

Bugün gitti gidecek denilen Çelikhan'ı nasıl durdurabiliriz hesabını yapanlar geçmişe bakıp hatalarını anlasalar yine yeter.(...)  

Ancak her şeye rağmen değerli Üstadımız Necip Fazıl'ın dediği gibi "Yarın elbet bizim elbet bizimdir, gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir” inşallah... “

 

Çelikhan’la ilgili dünkü yazıya “bir dokun, bin ah işit” kabilinden en şiddetli desteği veren, uzun yıllar ulusal ve yerel basında gazetecilik yapan ve şu anda da İstanbul Adıyamanlılar Vakfı Basın ve Medya İletişim Komisyonu Başkanı olan Abdulkerim Sonkaya’nın e-maili böyle

Anadolu Ajansı Çelikhan muhabiri ve www.celikhannet.com sitesi editörü Mustafa Aloğlu da aynı şekilde destek verdiğini ifade etti.

Son olarak, Havşeri suyunun değil de Havşeri Projesi suyunun deneme niteliğinde saniyede 300 litre olarak borulardan geçmeye başlandığına dair duyum aldım. DSİ Genel Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesince inşallah açılışı da yapılır, böylece bu Ulumoğlu Türküsü yarım yamalak da olsa sona erer!

Ha… Çelikhanlı Adıyamansever kardeşlerimiz bereket sorunlarına ve çözüm önerilerine sahip çıkıp bu tür yazılara destek oluyor… Ya, “size ne kardeşim, bırakın Malatya’ya bağlanalım.” dese, ne yapacaktık?

Çünkü biz; “Çelikhan’ı seviyoruz.”

 

Mustafa Işıldak

www.isildakkalem.com

0532–422 95 28

m.isildak02@gmail.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri