Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKŞEHİTLER PARKI’NDA BULUŞALIM MI? [ Arama ]

ŞEHİTLER PARKI’NDA BULUŞALIM MI?
Başlık ŞEHİTLER PARKI’NDA BULUŞALIM MI?
Tarih 21.06.2011
Gönderen Editör

ŞEHİTLER PARKI’NDA BULUŞALIM MI?

Önceki günkü Zaman Gazetesinde; Gaziantep’te 56 park açılışı yapıldığı, her parka da bir şehit adı verildiğine dair haber okudum. Düşündüm de, Adıyaman’ımızda aynı sayıda park istemenin adaletsiz olacağı cihetle, yalnızca bir parka Şehitler Parkı adı verilip burada yapılacak anıt üzerine gerek Adıyamanlı olup başka bölgelerde şehit olan ve gerekse de Adıyamanlı olsun olmasın Adıyaman ilinde meydana gelen bir çatışmada veya görev kazasında şehit olan asker ve polis gibi güvenlik görevlilerimizin adı, soyadı ile memleketi ve şehit olduğu yer adı gibi bilgileri taşıyan birer plaket konulamaz mı?

Ki, bunun benzerini Ankara’nın Haymana ilçesinde görmüş ve gıpta ile bakmıştım.

Gazeteci ve yazarlar tarafından ele alınan sorunun hemen çözüleceği varsayılır. Hayır dostlar, kazın ayağı hiç de öyle değil… Her şeyden önce gazetecilik “icra” değil “rica” görevini yerine getirir. Kentin ortak aklı olan veya olabilecek “rica”ların yerine gelmesi için öncelikle o ricayı ilgilendiren kurumlarda da aynı “ortak aklın” olması gerekir. Aksi halde yaz, yazabildiğin kadar veya söyle, söyleyebildiğin kadar… Örneğin, 2004 yılından beri sürekli yazıp çizdiğimiz ve belediyenin 7 yıldan beri maalesef sonuca bir arpa boyu ulaşamadığı konulardan biri; kentte kapalı otoparkın olmayışından çekilen sıkıntılar oluyor… Ki, dünya lideri olma yolunda hızla ilerlediğini sevinçle gözlediğimiz, aynı zamanda belediyeci başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hem hukuken ve hem de siyaseten “emir verebileceği” Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın düzenlediği basın toplantısında; konuyu gündeme getirerek, ileride Büyükaslan Otoparkının önünden geçmeyi düşlediğimi ifade ettiğimde “Görevde bulunacağım süre içerisinde kendi adımın hiçbir tesise verilmesine izin vermeyeceğim. Ancak kapalı otopark projemiz de hazır ” Dediğini www.isildakkalem.com sitesinde de okunabileceği üzere 29 Nisan 2005 tarihli yazımda belirtmiştim. Aradan geçti 6 koca yıl… Keşke yapılaydı da, tabelaya ne yazılırsa yazılaydı? İsterse; Abuzer Gaffari, Mahmut Ensari ve Şeyh Abdurrahman Erzincani Hazretlerinin türbelerine konulan tabelalardan daha değerli olanına, örneğin gümüş kaplama çerçeveli olanına “Bu kapalı otopark Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın 2’nci döneminde yapılmıştır” yazılaydı… Halk; aracının park etmesi için böyle fellik fellik yer aramaz, dört şeritli yollar çift şeritliye, çift yönlü yollar ise tek yönlüye dönüştürülmez ve bu keşmekeşe de sebebiyet verilmezdi?

Gelelim yazımızın konu başlığına;

Adıyaman Belediyesinin; milletimizin huzur ve selameti için canını esirgemeyen şehitlerimizin şanına yakışır uygun büyüklükteki bir parkta yapılacak anıta, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile Şehitler Derneği koordinesinde İstiklal, Kore, Kıbrıs ve terör şehitlerini de kapsayacak şekilde tespit edilecek şehit adlarını içeren plaketlerin yerleştirilmesi ve bu park açılışının da 18 Mart Şehitler Gününe yetiştirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Eh ne diyelim? Rutin ziyaretler ile kavşaklara dikilen çiçek haberleri dışında biraz da bu tür haber okumak istiyoruz…

“Rica” bizden, “icra”  ise Adıyaman Belediyesi’nden…

 

 

Mustafa Işıldak

0532-422 95 28

m.isildak02@gmail.com

www.isildakkalem.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 9 (0 Kayıtlı Üye 9 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri