Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRMALATYADA SEFİLLERİ OYNADIK [ Arama ]

MALATYADA SEFİLLERİ OYNADIK
Başlık MALATYADA SEFİLLERİ OYNADIK
Tarih 05.04.2011
Gönderen Editör

MALATYADA SEFİLLERİ OYNADIK

 

            Son maçında sahasında İskenderundemirçelik ekibini üstün bir oyundan sonra 3-0 yenip bizleri umutlandıran Adıyamanspor, dün deplasmanda karşılaştığı Yenimalatyaspora 2-0 yenilerek haftayı puansız kapattı.

 

Çok sayıda Adıyaman taraftarının izlediği ve desteklediği ekibimiz maalesef geçen haftadan çok uzak bir görüntü ortaya koydu ve taraftarlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Ben Adıyamansporun en az bir puan kazanacağını umut ediyordum. Nitekim takımımız hesaplarını öncellikle gol yememek üzerine, kurulmuş, beraberlik iyi sonuç kategorisine alınmıştı.

 

Maçın başlama düdüğü ile birlikte  ligin formda ekibi Malatya temsilcisi kalemizi ablukaya aldı, sağlı-sollu ataklarla defansımızı bunaltan rakip, bulduğu pozisyonları cömertçe harcayınca  fark yemekten kurtulduk. Eğer rakibimiz erken bir gol bulsaydı, maçın skoru çok daha farklı olabilirdi.

 

Allahtan ilk yarı golsüz sona ermişti.  Bu Malatya takımı sezon başında küme düşmeye en yakın adaylardan biriydi, uzun süre gurubun alt sıralarında yer almış, maçlarda galibiyet yüzü görmemişti. Ara transferde yaptığı flaş transferlerle yükselişe geçmiş, Türkiye kupasında Fenerbahçeyi yenmiş, bir anda ülke gündemine oturmuştu.

 

Yakın zamanda borç bataklığına girmiş, külübe haciz gelmiş, sezona çok zayıf bir ekiple girmiş Malatya temsilcisine ne oldu da böyle birden lüks transferler yapabildi, ligin zirvesine doğru trmanışa geçti, düşme potasından, play off hesapları yapmaya başladı… Sorunun cevabı para…

 

Peki komşu iller, yada başka iller bu parayı nerden buluyorlar, Malatya temsilcisi devre arasında sekiz futbolcuyu bir anda nasıl renklerine bağlıyor..? Başkasının temin ettiği parayı Adıyamanspor neden yıllardır bulamıyor, sürekli maddi imkansızlıklardan, son olarak “ mendil açmadan” bahs ediliyor.. İnşallah bu yıl da ligde kalırız, gelecek sezon da şapkayı önümüze koyarız.

 

Geçen haftaki kadrosunda sakat futbolcusu Turgaydan yoksun çıkan takımımız bu futbolcunun eksikliğini maç boyunca his etti. İkinci yarı Emrah Bedir de kenara alınınca hücumda da gardımız iyice düştü ve beklenen oldu. Y. Malatyaspor ikinci yarıda bulduğu iki gol ile takımızı eli boş gönderip, son haftalara sıkıntılı girmemize sebep oldular.

 

Y Malatya maçında skor ve sonuçtan çok oynadığımız futbol beni üzdü. Forvette çoğalamadık, pozisyon bulmakta hayli zorlandık. Defansta direnmeye çalıştık, çabaladık yetmedi, Erdi ayakta kaldı. Orta sahada oyun kuramadık, Turgay’ın yokluğu çok belli etti. Geçen hafta İskenderun ekibini sahadan silen, üç gol bulup onun iki mislini kaçıran Adıyamanspor nerde, bu hafta Malatya da 90 dakika pozisyonu olmayan, oyun kuramayan Adıyamanspor nerde…

 

Özetle son maç ligde kalma umudumuzu zora soktu, kalan maçlarda toparlanıp, sahamızdaki maçları kazanmalı, deplasmanlarda mutlak suretle puan ya da puanlar almalıyız.

 

DÜŞME POTASINDAN KURTULAMIYORUZ

 

            Uzun zamandır düşme potasında yer alıyoruz, bir türlü üst sıralara çıkamıyoruz. İki yıl önce son haftada, son dakikada kurtulduğumuz Şanlıurfa maçını hala unutabilmiş değiliz, o gün öyle bir duruma bir daha düşmemeyi umut ediyor, o kabussu bir daha yaşamayı asla istemiyorduk.

 

Ancak aradan fazla zaman geçmeden bu sezon da mallesef aynı duruma doğru gidiyoruz, liglerin bitimine çok az zaman kaldı ve takımımız istikrarı yakalayamadı, seriyi yakalayamadı. Telafisi olmayan haftalara girdik, bu aralar tamamen siyasete endekslenmişiz, çok şeyimiz gibi futbolda geri plana düşmüş durumda. İnşallah Adıyamanspor kalan maçları kayıpsız yada en az kayıpla atlatır, düşme potasından son hafta da olsa uzaklaşmış olur.

Oyu Puanı: 6 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 7 (0 Kayıtlı Üye 7 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri