Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKOSCAR ÖDÜL TÖRENİ NOTLARI [ Arama ]

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ NOTLARI
Başlık OSCAR ÖDÜL TÖRENİ NOTLARI
Tarih 01.04.2011
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ NOTLARI – 1

 

            Bir önceki yazımda GAP Oscar Ödüllerinin isminin “Türkiye Oscar Ödülleri” olarak telaffuz edilmesinin daha doğru olacağı yönündeki düşüncelerimi aktarmıştım.

 

Gerçekleştirilen ödül töreni bu düşüncemde ne kadar haklı olduğumu ispatlar mahiyetteydi.

 

Bütün engellemelere, çelme takmalara, provokasyona, dedikodulara rağmen muhteşem bir organizasyon gerçekleştirildi.

 

Bardağın boş tarafından bakmak istersen, istediğin kadar eleştirilecek husus bulursunuz. Objektif bir bakış açısıyla olayı değerlendirirseniz inanıyorum ki, ne kadar güzel bir çalışma olduğunu söyleme zaruriyeti hasıl olur.

 

Zaman zaman, çeşitli platformlarda Adıyaman’ın yeterince tanıtılmadığından yakınırız. GAP Oscar Ödülleri Adıyaman’ın tanıtımı için müthiş bir fırsat değil miydi?

 

Avuç dolusu para harcansa, birkaç kuruluş bir araya gelse, böylesi geniş katılımlı, çok değişik kitlelere hitap eden, her bakımdan tanıtıma katkı sunacak bir faaliyetin yürütülemeyeceği düşüncesindeyim.

 

Katılımcılara bir göz atarsak sanırım bakış açımda ne kadar haklı olduğum daha iyi anlaşılacaktır.

 

Son yedi yıldır TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığını yürüten, Son yılların önemli siyasetçilerinden, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu’nun törene katılmış olması, GAP Gazeteciler Birliği ve genel başkanını övgüyle anması, çarpıcı açıklamaları ile dikkatleri bu organizasyona, dolayısıyla da Adıyaman’a çekmesini oldukça önemsiyorum.

 

AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri, Ömer Faruk Öz ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın yoğun programlarına rağmen, aday adayları belirleme sürecine denk gelmesine rağmen katılımları siyasilerin bu faaliyete verdikleri önemi anlatmaya yeterde artar bile.

 

Adıyaman Valisi Sayın Ramazan Sodan’ın yanı sıra, 2010 yılı içerisinde Mardin’de Tarihi Dönüşüm ve Kültür Sanat Projeleriyle Mardin’in değerlerlerinin ortaya çıkarılması ve tanıtılmasındaki başarısı ile uzun süre gündemde kalmayı başaran Eski Mardin Valisi Sayın Hasan Duruer’in bu organizasyona verdikleri önem sanırım beni haklı çıkarmaya yeter.

 

Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ve Nusaybin Kaymakamı Murat Girgin’in katılımları adeta Mülki İdare Amirlerinin buluşma toplantısı oldu.

 

Kendileri yurt dışında olduklarından Devlet Bakanı Sayın Cevdet Yılmaz adına ödül alan GAP İdaresi Başkanı Sayın Sadrettin Karahocagil yine önemli misafirlerden biriydi.

 

Adıyamanlı hemşerimiz, yazılı ve görsel medyanın önemli isimlerinden, STAR Gazetesi yazarlarından Mehmet Metiner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Eski Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, RTÜK Diyarbakır Bölge Müdürü Erhan Esmeray gibi ünlü bürokratların katılımı ise bu organizasyonun çok yönlülüğünün bir göstergesidir.

 

Oscar ödül töreni ile ilgili notlarımı sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

 

Selam ve dua ile…

 

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ NOTLARI – 2

 

Oscar ödül töreni ile ilgili notlarımı sizlerle paylaşmaya devam etmek istiyorum.

 

Bu programa çok yoğun bir katılım olmakla birlikte gelemeyen birçok okuyucumun olduğuna inandığımdan, doğru bilgilendirme adına düşüncelerimi yazmak istiyorum.

 

Bu tarihi günün ileriki zamanlarda unutulmamasını da önemsiyorum. Uydudan dünyaya yayın yapan ASU TV ve KON TV bütün programı baştan sona canlı olarak izleyicilerine ulaştırarak, tarihe not düştüler aslında.

 

Adıyaman Belediye Başkanı’nın konuşmasındaki bir sözü oldukça manidardı. Başkan Büyükaslan, “İyi ki GAP Gazeteciler Birliği var, iyi ki GAP Oscar ödülleri var ki bizler bu güzel günü yaşadık.”

 

Ben, Başkanın bu sözünü iltifat olduğunu düşünmüyorum. Sayın Başkan gördüğü manzara karşısında taşıdığı düşüncesini ancak bu şekilde dışa vurabildi.

 

Sanat dünyasından da çok önemli konuklar vardı. Kral FM’de program yapan, Gezegen Mehmet olarak ünlenmiş Mehmet Akbay, Dizilerin sevilen ismi Mazlum Çimen ve Yusuf Özpolat bunlardan sadece bir kaçıydı.

 

Sanat olurda İbrahim Tatlıses olmaz mı? “Tüm Zamanların En Başarılı ses Sanatçısı” ödülü verilen Tatlıses bu ödülü ziyadesiyle hak etmişti.

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk’u geçmiş tarihlerde de tanımış ve takdir etmiştim. Oradaki gazeteci arkadaşlar kendisinden övgü ile söz etmişlerdi. Mardinli sanayici Nasır Duyan’da yine özellikle GAP’ın komşu ülkeler ile ilişkilerinin iyileşmesinde önemli katkıları olmuş bir işadamıdır.

 

GAP Gazeteciler Birliği’nin esas yapmak istediği şey gazeteciler ile diğer meslek grupları ve çeşitli idari kademelerde görev yapan yetkilileri bir araya getirme, tanıştırma ve kaynaştırmaktır.

 

Gazeteciler elbette ki, böylesi bir programda öncelikli olacaklardır. Bu anlamda Türkiye’de ve hatta dünyada önemli bir yeri olan İhlas Haber Ajansı’na ödül verilmiştir. Ödülü ise Genel Müdür Fevzi Kahraman bizzat gelerek almıştır.

 

Radyo, Televizyon ve İnternet Yayıncıları Federasyonu Genel Başkanı Sayın Adnan Yüce’de bizzat gelerek ödülünü alanlardan biriydi.

 

Bunların yanında GAP’ın dokuz ilinden birer kişiye, bulundukları illerden yılın en başarılı gazetecisi seçilerek ödülleri verilmiştir.

 

Batman’dan Ercan Atay, Diyarbakır’dan Nizamettin Kaplan, Gaziantep’ten İbrahim Ay, Kilis’ten M.Ali Dağ, Mardin’den Mehmet Çelik, Siirt’ten Cumhur Kılıççıoğlu, Şanlıurfa’dan Veysel Polat, Şırnak’tan Cafer Balık kendi illerinde “Yılın En Başarılı Gazetecisi” olarak seçilmişlerdir.

 

Adıyaman’dan ise bendeniz bu ödüle layık görüldüm. Adıyaman’da benden çok daha iyi gazeteci ve yazar olduğuna inanıyorum. Son ana kadar bana ödül verileceğini de bilmiyordum. Ancak, sonuçta bir kişiye ödül verilecekti ve değerli ilgililer tercihlerini bu şekilde kullanmışlar.

 

Adıyaman’ı temsil etmek benim adıma büyük bir onur. Bu kadar seçkin bir topluluğun huzurunda ödül almak elbette beni heyecanlandırdı, onurlandırdı ve mutlu etti. Beni bu ödüle layık gören bütün ilgililere teşekkür etmek istiyorum.

 

Notlarıma son bir yazı ile devam edeceğim inşallah.

 

Selam ve dua ile…

 

 

OSCAR ÖDÜL TÖRENİ NOTLARI – 3

 

Eksisi artısıyla 8. GAP Oscar Ödül töreni bitti. Birkaç yazı ile notlarımı sizlerle paylaşmaya çalıştım.

 

Ödül töreni öncesinde bazı arkadaşların bu organizasyonun başarısız geçmesini kendilerine görev bilip, çeşitli faaliyetler yürüttüklerine şahit olduk

 

Sonrasında da ceviz kabuğunu doldurmayan çeşitli eleştirilerin yapılması gayet normaldir.

 

Bu organizasyonun onlarca eksiği ve onlarca güzel tarafı sıralanabilir. Hakaret, yalan ve iftira içermiyorsa eleştiri, bir sonraki organizasyonlar için yarar sağlar.

 

Bu etkinlikte, ülkenin dört bir yanından ve çeşitli alanlardan kendini kabul ettirmiş, ülkeye mal olmuş, başarıları ile kendini hissettirmiş insanlar Adıyaman’da toplanmış ve gündem oluşturmuşlar mı? Bu yeterlidir benim için.

 

Bana göre imkanlar dahilinde yapılabilecek en güzel atraksiyon gerçekleştirilmiştir. Eksisi artısıyla ulusal boyuttaki bir organizasyonun merkezi Adıyaman olacak şekilde başarı ile sonlandırılmıştır.

 

Birileri bu emeğin altındaki güzelliği göremediyse de ufku açık olan insanlar olayın ehemmiyetini fark etmiş olacaklar ki, tam kadro katılım olmuş ve en üst seviyede temsil sağlanmıştır.

 

Siyaset, bürokrasi, medya, hukuk, sanat, ekonomi gibi alanlarda çok sayıda misafir ağırlandı.

 

Böylesi ulusal boyutta organizasyonlar tertiplemek öyle her babayiğidin haddi değil. Yürek ister, emek ister, özveri ister…

 

Bu kadar olumsuzluğa, köstek olmaya rağmen bu faaliyetin başarı ile tamamlanmış olması başta Zeynel Abidin Kıymaz olmak üzere, cemiyet yönetim kurulu ve üyelerini tebrik etmek gerekir.

 

Sonraki yıllarda, daha geniş katılımlı, bütün Adıyamanlıların kendini ev sahibi görerek destek olmalarıyla, çok daha güzel törenler düzenlenmelidir.

 

Sonuçta bunun bütün yararı Adıyaman’a olacaktır. Adıyaman turizmine, sanayisine, kültürüne, sosyal hayatına, ekonomisine katkı sunacak böylesi güzel bir çalışmada birlik olma durumundayız.

 

Umuyorum ki, bundan sonraki yıllarda daha güzel programlar tertiplenir ve Adıyaman’ımızın tanıtımına katkı sunarız.

 

Nice oscarlarda buluşmak dileğiyle…

Oyu Puanı: 29 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri