Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRGÜZEL FUTBOL GÜZEL SONUÇ [ Arama ]

GÜZEL FUTBOL GÜZEL SONUÇ
Başlık GÜZEL FUTBOL GÜZEL SONUÇ
Tarih 29.03.2011
Gönderen Editör

GÜZEL FUTBOL GÜZEL SONUÇ

 

Pazar günü sahasında karşılaştığı İskenderun Demirçelik Spor’u başarılı bir oyundan sonra 3-0 gibi net bir skor ile yenen Adıyaman Spor, ligde kalma yolunda önemli bir başarıya imza atmış oldu.

 

Birçok kişi gibi bende gurupta şampiyonluk şansını devam ettiren İskenderun ekibinin bu karşılaşmada kolay pes etmeyeceğini, maçın zor geçeceğini tahmin ediyordum, ancak Adıyaman Spor’un son haftalarda özellikle sahasındaki hırslı futbolu ve kazanma azminden dolayı bu karşılaşmayı da kazanabilecek güçte olduğunu göz ardı etmiyorduk.

 

Nitekim maç başladığında kazanma arzusu ve isteğinde olan takımın, Adıyaman Spor olduğunu gördük. Maçın başlarında geliştirdiği ataklarla Demirçelik takımını bunaltan takımımız 20. dakikada Emrah Bedir’in sol kanattan taşıdığı topu kişisel becerilerini kullanarak kale sahasına kadar inip topu direkten ağlar ile buluşturması alkışlanacak nitelikte idi.

 

Bu güzel golden sonra rakip İskenderun takımının geliştirdiği zayıf ataklar defansımızda eriyor, Adıyaman Spor kontra da ikinci golü kovalıyordu. Oyunun 34. dakikasında, sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu Barış kullanıyor, defanstan seken topa Turgay öyle bir vole vuruyordu ki, Demirçelik kalecisi Ömer topu ancak kalede görebiliyordu.

 

Turgay’ın attığı bu jeneriklik gol, Milli futbolcumuz Hamit Altıntop’un Kazakistan’a attığı ve yılın golü seçilen vuruşun adeta kopyası niteliğindeydi. Benim gibi bu golü canlı izleyenler kendilerini şanslı ilan etseler bence abartı olmaz.

 

İkinci golden sonra iyice şaşıran rakibimiz, ilk yarı hiç olmazsa bir gol atıp farkı bire düşürmek içi çabaladı ama başarılı olamadı. İkinci yarı kaleci ile birlikte iki değişiklik yapıp oyuna başlayan rakibimiz, istediği oyunu bir türlü ortaya koyamadı. Bulduğu iki pozisyonda birinde top direkten döndü, diğerinde kale sahasında üstten auta…

 

Doğrusu İskenderun ekibi Pazar günkü oyunu ile beni hayal kırıklığına uğrattı. Maç boyunca oyunun kontrolü Adıyaman Spor’da idi. Koca ilk yarı kalemize neredeyse hiç gelemediler.

 

İkinci yarı risk alıp tüm kozlarını ortaya koymalarına rağmen birkaç pozisyon dışında elle utulur atakları yoktu. Buna karşılık Adıyaman Spor oyunun genelinde üstündü. Oyunu istediği gibi yönlendirdi. İlk yarı attığı iki güzel gole ikinci yarının sonlarında Bedrican ile bulduğu üçüncü gol Demirçelik ekibinin ipini çeken vuruştu.

 

Böylece zor gibi görünen maçı, güzel oyununu üç golle süsleyen takımımız rahat kazanıyor, haftayı karlı kapatmanın mutluluğunu yaşıyordu.

 

GOLLERDE BİREYSEL BAŞARILAR VARDI

 

            Pazar günü İskenderun ekibini üç gol ile yenerek hepimize sevinç yaşatan Adıyaman Spor, bulduğu gollerde sporcularımızın bireysel becerileri ön plana çıkıyordu. İlk golde Emrah; topu sol çaprazdan alıyor, defansı bir- bir geçiyor, kaleyi karşısına alıyor, kalecinin ulaşamayacağı köşeye bırakıyordu.

 

Adıyaman Sporun en büyük gol umudu olan Emrah Bedir bazı pozisyonlarda bireyselliği bırakıp topu uygun pozisyondaki arkadaşına verse, ekibimiz Demirçelik karşısında beş gol bulabilirdi. 

 

İkinci golümüzde Turgay’ın mükemmel vuruşu vardı. Rakipten seken topa, ceza sahası dışında müthiş bir vole vuran Tugay, hem skoru 2–0’a taşıyor, hem de bize harika bir gol izlettiriyordu.

 

Orta sahaya renk getiren Turgay, Adıyaman Spor için gelecek vaad eden bir futbolcu. Bulduğumuz üçüncü golde ise; kaptan Fuat’ın büyük payı vardı. Orta sahada kaptığı top ile rakiplerinde güzel hareketler ile sıyrılıp topu Bedrican’a teslim ediyor, Bedrican’da kalecinin altından üçüncü golümüzü ağlar ile buluşturuyordu.

 

Bu karşılaşmada tüm futbolcularımız görevlerini başarı ile yerine getiriyordu. Kaleci Sezai kendisine çok iş düşmememsine rağmen hassas birkaç kurtarış ile güven veriyor, defansta Samed başarılı oyun sergiliyor, yaptığı kritik müdahalede sarı kartı alıyor, rakibin çok önemli atağını önlüyordu.

 

Erdi toplara zamanında müdahale ediyor, Ersin defans ve forvette koşturuyor, rakip atakları karşısında yardım alamadığından zor anlar yaşıyordu. Barış ofansif oyuna adapte olmuş, ataklara destek veriyor, kullandığı serbest atışlarda güzel işler elde ediyordu.

 

Orta alanda Yunus yeteneklerini tam sahaya yansıtmasa da oyuna renk katıyor, biraz daha gayret etse, çok iyi futbolcu olabileceğini bize gösteriyordu. Mustafa mücadeleci oyunu ile rakibin ataklarını kesiyor, oyununu bozuyor, Hüseyin Yakut başarılı ve mücadeleci oyununu gol ile süsleyemiyor, forvette biraz daha kendine güvenmesi, kaleyi düşünmesi ve son vuruşları başarılı yapması gerekir.

 

Maçta basmadık yer bırakmayan Hüseyin, rakip defansı hayli yıprattı, ancak bulduğu gol pozisyonlarını değerlendireme di. Teknik Direktörümüz M Ali Çınar rakip takımın hamlelerine yerinde ve zamanında karşılık veriyor, oyuncu değişikliklerini yerinde uyguluyordu.

 

Özetle Pazar günü İskenderun Demirçelik karşısında izlediğimiz Adıyaman Spor için “bu takım düşme hattında nasıl olur” denilecek cinste idi. Ekibimiz bu hafta inşallah deplasmanda Malatya Spor karşısında puan ile döner, önemli bir engeli daha karlı kapatmış olur.

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 5 (0 Kayıtlı Üye 5 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri