Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıGökhan BAYRAMTÜRK SİYASETİNDE ADIYAMANLILAR [ Arama ]

TÜRK SİYASETİNDE ADIYAMANLILAR
Başlık TÜRK SİYASETİNDE ADIYAMANLILAR
Tarih 14.03.2011
Gönderen Editör

 

 TÜRK SİYASETİNDE ADIYAMANLILAR

 

1954'den bu yana Adıyaman'ın vilayet olması ile başlayan siyasi hareketlilikle beraber, Türkiye'de önemli partilerde üst düzey yöneticilik ve idarecilik, teşkilat başkan yardımcılığı ve genel başkan yardımcılığı makamlarını görmekle beraber, Adıyaman’a yapılan yatırımlarla ilgili de elle tutulur hiç bir şey göremiyorum.

 

Senlik/ benlik kavgası ile iftiralarla, karalamalarla, çamur at izi kalsın gibi safsatalarla ve ağalık/derebeylik ve Şeyh'lık/Dedelik gibi benzeri zihniyetlerle, zengin/ fakir çekişmesi ile bu güzelim memlekete artık hiç hiçbir şeyin verilmeyeceğini görmemiz gerekir.

 

            İstanbul, Ankara ve diğer büyük şehirlerimizde milletvekilliği ve bakanlık yapacak kapasiteye sahip ve kendini kanıtlamış yetenekli ve donanımlı insanlarımızın Adıyaman gibi küçük bir şehirde milletvekili olma hevesine kapılmalarını anlayışla karşılasak bile, bunların bulundukları kentlerde aday olmaları daha anlamlı ve Adıyaman için yarar ve katma değer sağlayabileceğini unutmamak gerekir...

 

Bu büyük -metropol- şehirlerin suyu mu çıktı ki, illa da Adıyaman'da aday olmak istesinler?

 

Halbuki bu büyük şehirlerde çok önemli görevlerde ve partilerde görev yapan insanlarımız var.

 

Bu insanlarımızı değerlendirip desteklemek amacında olabilen, birlik ve beraberlik içinde olarak insanlarımıza faydalı olabilecek sivil toplum örgütlerimiz, derneklerimiz de var...

 

Bu derneklerimizin de; Kendini yetiştirmiş insanlarımızı,yüksek kademelere getirebilme amacı ile desteklemekten başka bir anlayışı olabilir mi ?

 

Dünyada yaşayan 2 milyon Adıyamanlı insanımızın, Türkiye genelinde temsili noktasında en azından, 10 Milletvekili ile seçmenlerimizin huzuruna çıkarılarak desteklenip anlamlandırılması gerekmez mi?

 

Örneğin; 600 bin Adıyamanlının yaşadığı İstanbul gibi bir metropol'de hiç bir Adıyamanlı adayın olmayışı manidar değil midir?

 

İstanbul gibi bir kentte yaşadığım için hep İstanbul’u örnek gösteriyorum. Ankara ve Adana da olabilir.. İstanbul'da 2 vakıf 53 Adıyamanlılar derneği var. Ve bunlar federasyonlaşarak bir çatı altında toplanmak aşamasındadır.

 

Ancak hep Adıyamanlıya ait bildiğimiz sanal ve yapay hasutluklar, karalamalar, iftiralar, çekememezlikler ve kıskançlıklarla beraber insanlarımız yaralanmaktadır. Şu anda İstanbul gibi bir metropolde, Adıyamanlı olarak 1 belediye başkanı, 3 başkan yardımcısı, 1 genel müdürümüz, 1 daire başkanıyla 12 il ve ilçe belediye meclis üyesi ile çeşitli partilerde ilçe başkanları, başkan yardımcılıklarıyla Adıyaman’ı temsil ediyorlar. Örneklerden bir kaç tane vererek üzüntülerimi sizlerle paylaşmak amacı ile Adıyamanlılar olarak bakın nelerden mahrumuz!

 

Şu anda İstanbul il yönetiminde bulunan Avukat Abdulrahman Dursun bey gibi kendi çabalarıyla güzel işler yaparak; “Her zaman hemşerilerimin yanında ve emrindeyim" diyen, gurur duyduğumuz hemşerilerimiz de var...

 

Bağcılar ilçesinde 70 bin nüfuslu Adıyamanlıların çoğunluk olarak yaşadığı bir ilçemizdir. Bu ilçemizde Adıyamanlılar vakfı ve Gergerliler derneği bulunmaktadır. Adıyamanlılar vakfı örnek teşkil edilecek, takdire şayan bir eserimizdir. Cenabı Hak emeği geçenlerinden razı olsun ve kendilerini kutluyorum.

 

Yine ilçemizde bulunan Gerger derneğinin çalışmalarını taktir ederek yönetime yeni gelen başkan Ahmet Mancak ve ekibine ve yine sayın Abdurahman Kurtbey'ye teşekürler ediyorum. Son zamanlarda adından söz ettiren ve başarılar sağlayan Gergerliler Derneği’ni  kutluyorum. Bağcılarda  Adıyamanlı olan Ak Parti ilçe başkan yardımcısı sayın Ramazan Topal'ın bu yeni yönetime alınmaması manidardır. 3 yıllık başkan yardımcılığı görevini başarılarla yürüten , 7 yıllık ilçe yönetiminde çok başarılı görevlerde bulunan sayın Topal'ın bu başarıları neticesinde Adıyamanlılar vakfı insan kaynakları komisyon başkanlığına getirilmesiydi..Ama olmadı ve olmuyor..

 

Peki, bu istememezlik neden?

 

Nedeni; Art niyetli yandaş ve partiyle hiç alakası olmayan kişileri ilçe yönetim teşkilatına, Ağa babalarının tepeden adamlarını ilçe teşkilatlarına alınmaları değil midir?

 

Adalet ve kalkınma partisi olarak amblemindeki adaleti böyle mi dağıtmak lazım? Kalkınmanıza bir şey diyemem ama Adaletinizden şüpheliyim. 7 yıldır başarı ile bu görevini sürdüren genç, yetenekli, kültürlü insanlarımızı bir kenara atmak mı lazım? Adıyamanlılar vakfı olarak bu arkadaşımızın arkasında durmayışına üzüntülerimle hayret ediyorum.

 

Adıyaman AK Parti milletvekili Ahmet Aydın bey'e konuyu intikal ettiğimde hayretler içinde kalarak konuyu değerlendirip bu konu hakkında incelemeler yaparak, yardımcı olacağını ve ilgileneceğini bildirdi. Bu ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.

 

Bahçelievler ilçesinde temsili noktasında ve siyaset arenasında hiçbir Adıyamanlının olmayışı çok manidar ve üzücüdür. Kendi çabalarıyla çalışkanlığıyla dürüstlüğüyle bu temsili noktada Adıyamanlıları temsil etmek amacıyla Bahçelievler Belediyesi meclis üyeliğine adaylığını koyarak ve yine Adıyaman’ımızın çok değerli sevilen sayılan özü sözü bir olan genç milletvekilimiz Ahmet Aydın'ın destekleri ile meclis üyesi seçilen ve Adıyamanlılarla siyasi ve belediye arasında köprü olan sayın Karataş'a ve yine ilçe teşkilatının yeni yapılandırmasında yönetime bir Adıyamanlıyı alma gayreti içinde bulunan bu konuda da sayın vekillerimiz olan sayın Ahmet Aydın'ı Mehmet Erdoğan'ı ve Ak Parti Teşkilat Başkan

Yardımcısı Mahmut Göksu'yu arayarak yardımcı olmalarını istedi. Yine buna rağmen bir Adıyamanlıyı yönetime almayışı üzüntüsü içinde bulunan İrfan Karataş'a fedakarlık yaparak hemşerilerine desteklerinden ötürü teşekkürler ediyorum.

 

İstanbul milletvekillerini seçmenler tanımaz işleri kolaydır. Ama gel de bizim Anadolu vekillerinin Allah yardımcıları olsun

 

Ankara’da ziyaretçi akını, telefon trafiği, tayin, atamalar, taziyeler, yoğunluğu ve memleket sorunları, yatırımlar konusunda çaba sarf etmeleri, daha neler neler…

 

Birde memlekette olan çekemeyenlerden karalamalar yalan haberler düzmece senaryolar kolay mı sanıyorsunuz?

 

Bazen kendi çocuklarımızı çekemeyerek ya sabır çekiyoruz. Sayın vekillerimizin yükünü hafifletecek büyük şehirlerdeki temsili noktasındaki seçilecek siyasetçilerimizdir.

Bizler birbirimize sahip çıkmadıkça sahipsiz kalacağımızı beyan ederek üzüntülerimi dile getirerek sahipsizliğin acısını içimize atarak ve bastırarak; Hep böyle yalnız kalarak, temsil noktasında ne Bakan, ne Müsteşar, ne Genel Müdürler, ne de önemli bürokratlar çıkaramama ezikliğini hep yüreğimizde taşıyacağız. Yeni yetişen, kendini geliştiren güzel Adıyamanlı Aydın insanlarımızı hep beraber keşfedip sahiplenmek adına desteklerimizi esirgemeyelim.

 

Sevgilerimle…

 

Gökhan Bayram

Oyu Puanı: 2 - Ortalama: 3

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri