Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYASENDE ADAY MISIN? [ Arama ]

SENDE ADAY MISIN?
Başlık SENDE ADAY MISIN?
Tarih 11.03.2011
Gönderen Editör

SENDE ADAY MISIN?

 

         YSK’nın belirlediği seçim takviminin son gününde Ülke genelinde ve İlimizde görevlerinden istifalar arka arkaya gelmeye başladı. Çeşitli partilerden aday adayı olmak için son dakikaları bekleyen isimler arasında sürpriz aday adayları da vardı. Bu güne kadar bu kadar hareketli, aynı zamanda kaliteli isimlerin aday adayı olmaları dikkatimi çekti.

 

        Kısa olan bu süreçte küçük sularda boğulmak istemeyen, boğulacaksam da denizde boğulayım diyerek hayatında hiç görmedikleri yönetim kurulu ve diğer temayül için oy kullanacak insanların kapılarını çalanlar, arkalarını döndüklerinde olmaz olsun böyle siyaset beni kimlere muhtaç ettiriyor demesinler.

 

       Hiçbir özelliği olmadan tilkilik yaparak bu süreçten yararlanmak isteyen, belli olan bazı yönlerinin üstünü kapatmak adına bu süreci kullanarak bir yerlere gelmeye çalışanlar kimseyi kandırmasınlar. Benim yakın bir arkadaşımın söylediği bir sözü var. Herkes herkesin ne olduğunu biliyor. Adıyaman’da bazı isimlerin siyasete atılmasının altında neler yattığını tahmin etme gibi bir iddiamız yok ama birinin Vatana ve Millete ne kadar yararlı olabilecekleri konusunda bilgi ve becerilerinden yola çıkarak kimin hangi görevi yapabileceği aşağı yukarı tahmin edilebilir. Bunların arasında gerçekten dürüst, yetenekli kişilikli, şahsiyetli ve ehliyetli insanların nasıl çıkacağını merak etmeye de gerek yoktur.

 

       Fatih Sultan Mehmet’in çocukluğunda yaptığı yaramazlık nedeniyle babası ve hocasının arasında geçen sohbette şu ifade kullanılır denilmektedir. Babasının çok yaramaz dediği Fatih için, hocası şunu söyler. ‘’Kader ne der, Peder ne der.’’ Onun için kimsenin ön yargılı davranmaya, siyaset için birbirini kırmaya, aday olamadığı takdirde birilerini karalamaya da gerek yoktur. Her şeyden önce hepimizin huzurlu yaşamaya ihtiyacı vardır. Halka hizmet etmek için yola çıkılmışsa, Hak, halka doğrusunu yaptırır. Siz nasılsanız öyle idare edilirsiniz denilmiştir. Bizim doğru olmaktan başka şansımız yoktur.

 

    Sonra! Ön yoklamadan, temayülden çıktım attılar, anketler beni gösteriyordu, halk beni istiyordu, dikkate almadılar. Çok istekli olduğun siyasette beraber yürümek isteğin yerden aday olamadığın zaman,  zaten bunlar böyleydi yada şöyleydi demeye de gerek yoktur. Dün birlikte hareket ettiğin, iyi günde zor günde, her türlü şartlarda beraber olduğun insanlarla, işin bittikten sonra kendini sağlama aldığın için fırsatını yakaladığın insanlar için sokağa inerek karalama kampanyası yapanlar baltayı ayağına vururlar. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Derler. Ne için aday olmak istiyorsan ol ama, önce Hak’kı sonra halkı unutmayacaksın. Ömründe bir hayır kurumuna, bir fakire yardım etmeyenler, siyaset söz konusu olduğunda yapılan cömertliği siyasetten sonra da devam etseler, halkın oyu yerine hayır dualarını alarak daha karlı çıkabilirler.

 

   Saygı duyduğum ve Rahmetle yad ettiğim Merhum Muhsin YAZICIOĞLU’nun bir sözüyle bitirmek istiyorum. Üç beş günlük dünya için fırıldak olmaya gerek yoktur.

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 8 (0 Kayıtlı Üye 8 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri