Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıZiya AKTAŞSAMSAT HABER’İN YAYIN HAYATINA GİRMESİ [ Arama ]

SAMSAT HABER’İN YAYIN HAYATINA GİRMESİ
Başlık SAMSAT HABER’İN YAYIN HAYATINA GİRMESİ
Tarih 07.03.2011
Gönderen Editör

SAMSAT HABER’İN YAYIN HAYATINA GİRMESİ

 

Daha çok ilçemizin sorunlarına odaklı “Samsat Haber” adıyla bir gazetenin yayın hayatına girmesi çok güzel ve heyecan verici bir olaydır. Buna vesile olanları ve bunun gerçekleşmesine katkıda bulunanları ayakta alkışlıyorum. Zaten ilçemizin şimdiye kadar bir gazetesinin olmaması büyük bir eksiklik sayılır. Her ne kadar bu ihtiyaç “Samsat Haber” sitesi ile telafi edilmeye çalışılsa da, hiçbir zaman sanal ortam, gazetenin yerini tutamaz. Gazete, kitap gibi kâğıt ortamında aktarılan bilgiler daha kalıcı olmaktadır. Ayrıca kitap ve gazete gibi ele alınarak okunan materyalin verdiği okuma zevkini elektronik ortamdan sağlamak kesinlikle mümkün değildir.

 

“Samsat Haber” adlı gazetenin yayın hayatına girmesi ile birlikte ilçemizle ilgili sorunların dile getirilmesi ve çözüm yolunda mesafe alınması daha da bir ivme kazanacaktır. Bu bağlamda halk, sorunların dile getirileceği önemli bir platforma kavuşmak gibi bir avantaj elde etmiş bulunuyor.

 

Gazete çıkarmak ve ilkeli yayıncılık yapılarak gazetenin ayakta kalmasını sağlamak, öyle sanıldığı gibi kolay bir iş değildir. En başta finansman temini olmak üzere, sürekli olarak haberin peşinden koşmak ve gazetenin okuyucu ile buluşmasını sağlamak, bu işin belli başlı zorluklarıdır.

 

Rahat koltuğunda oturup ahkâm kesmek gibi değildir gazete çıkarmak. Bu iş emek ister, zahmet ister, en önemlisi de özveri ister. Hülasa; gazeteyi yayına hazırlamak çok meşakkatli bir iştir. Onun için hiç kimse dudak büküp, yapılanı küçümseme hakkını kendinde görmemeli. Kısacası hiç kimse bunun kolay bir iş olduğu zehabına kapılmasın. Bu, öyle her babayiğidin harcı değildir. Bu yüzden, türlü zahmetlere katlanarak, gazetenin yayın hayatına girmesini sağlayanlara teşekkür etmek hepimizin boynunun borcudur.

 

Hiçbir şey yapılamıyorsa bile, en azından yapılanı takdir etmek, hakşinaslığın ve insanlığın gereğidir. Hiç değilse bir teşekkürü çok görmeyelim.

 

Gazetenin yayın hayatına adım atması ile halk, kendisini ilgilendiren sorunların ilgili makamlara iletilmesi konusunda kitlesel bir yayın aracına sahip olacak ve böylece toplumsal sorunların çözümü daha da kolaylaşmış olacaktır. İnşallah bu olay, ilçemizle ilgili hayırlı gelişmelere kapı aralayacaktır.

 

Bilindiği gibi halkımız, başta içme suyu olmak üzere; istihdam ve buna bağlı olarak ortaya çıkan göç olayı, konut yetersizliği, şehir içi cadde ve yolların asfaltlanması, park ve dinlenme yerlerinin yetersizliği, kamu görevlilerinin ilçede ikamet etmemesi gibi birçok sorunla boğuşmaktadır. İşte tüm bu sorunların çözümü noktasında yapılacak her türlü katkı ve bu konuda yetkililerin harekete geçirilmesinin sağlanması kesinlikle göz ardı edilecek ve küçümsenecek bir başarı değildir. Bu yolda en ufak bir katkı bile ilçemiz açısından çok büyük önemi haizdir.

 

Konumuzla direkt ilişkili olması nedeniyle ilçemizi yakından ilgilendiren bir başka olaya değinmeden geçemeyeceğim. Bilindiği gibi şu sıralar, Samsat’ın mümtaz şahsiyetlerinden, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Gafur Büyükfırat’ın milletvekili aday adaylığı söz konusudur. İnşallah, adaylığı gerçekleşir de, Gafur Bey parlamentoya girerse, ilçenin sorunlarının iletileceği ve bunların çözümü noktasında halk ciddi bir muhatap bulacak ve bu olay,  ilçemizle ilgili hayırlı gelişmelerin başlanmasına vesile olacaktır.

 

Tekrar başa dönecek olursak, “Samsat Haber Gazetesi”nin yayına girmesini sağlayan başta Fahrettin Çelik olmak üzere, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, gazetenin yayın hayatına girmesini ilçemiz için hayırlı gelişmelere vesile olmasını temenni ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Oyu Puanı: 23 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri