Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKGAFUR BÜYÜKFIRAT SİYASETE GİRMELİ [ Arama ]

GAFUR BÜYÜKFIRAT SİYASETE GİRMELİ
Başlık GAFUR BÜYÜKFIRAT SİYASETE GİRMELİ
Tarih 22.02.2011
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

GAFUR BÜYÜKFIRAT SİYASETE GİRMELİ

 

           

          Adam gibi adam…

 

          Bir eğitim gönüllüsü, dört dörtlük bürokrat, sözü-özü bir, dürüst bir kişiliğe sahip yiğit bir adam Abdulgafur Büyükfırat…

 

          Öğrencilik yıllarımızda bir efsane gibi anlatılırdı Gafur Bey. Öğretmen sınav soru-cevaplarını Gafur Beyden saklamazmış, nasıl olsa 10 alacak diye. Bazen de her soruya cevap verdiği için dersin düzeni bozulduğundan öğretmen Gafur Bey’i dışarı çıkarırmış.

 

          Bu kıvrak zekâ ve başarma azmi kendisine adım adım yükselmeyi, yeni makamları getirdi.

 

          Ordu Perşembe Öğretmen Lisesinde, çok sevdiği öğretmenlik mesleği ile memuriyet hayatına atanan Büyükfırat, Samsat Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Adıyaman Lisesinde öğretmenlik yaptı. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

 

          Kâhta İlçe Milli Eğitim Müdürüyken ilk taşımalı uygulamasını Gafur Bey başlattı. Atıl durumda bulunan trilyonluk Göçeri Ziraat Okulunu çok düşük bir ödenekle onararak hem Türkiye’de hem de bu bölgede bir ilki gerçekleştirdi. Kâhta’da Adıyaman’da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Taşımalı İlköğretimi ilk uygulayan kişi oldu.

 

          Daha sonra İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atandı, peşinden de Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Buralarda da başarılı çalışmalara imza atarak adından söz ettirdi.

 

          Ve nihayet 2007 yılının Şubat ayında Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Bu atama Adıyaman’da sevinçle karşılanmıştı. Çünkü Sayın Büyükfırat başarılı çalışmaları ile kendini ispatlamıştı.

          Adıyaman’da “Bir Derslikte Sen yaptır” kampanyası ve “Beş Dakikanı Bana Ayır” projesi Adıyaman eğitime bir ivme kazandırdı.

 

          “Eğitime %100 Destek Kampanyası” kapsamında hayırsever işadamlarını harekete geçirerek eğitime katkı sağlamalarını temin etti.

 

          Ekip ruhuyla çalışarak “Haydi Kızlar Okula” projesi ile çok sayıda kız çocuğunun okullaşmasını sağladı. Mevsimlik tarım işçisi ve göçer aile çocuklarının YİBO ve PİO’na yerleştirilmesini sağlayarak bu alandaki başarıya başarı kattı. Projenin uygulandığı 53 İl içinde başarılı illerin başında yer alan Adıyaman, tecrübelerini aktarmak üzere UNİCEF tarafından Elazığ, Nevşehir, Ankara, Adana ve İzmir’de yapılan bölge toplantılarına iyi örnek olarak davet edildi. Daha sonra Sabancı Üniversitesi-Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na davet edildi.

 

          Adıyaman’da görev yaptığı süre içerisinde yürüttüğü başarılı çalışmalar elbette ki, bunlarla sınırlı değil. Bunlar şu anda aklıma gelen birkaç ana başlık.

 

          Son olarak Adana İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Sayın Büyükfırat, bu ilde de başarılı çalışmalara imza attı. Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama ile bulunduğu mahalle, cadde ya da sokak adlarıyla anılan okulların isimlerini isteyen kişi ya da kuruluşlara satılarak, eğitime yaklaşık 4 milyon TL katkı sağlanması projesi en önemli projesi oldu. Bu uygulamanın fikir babası Gafur Bey olup, Bakanlıkça Türkiye’ye yayılması düşünülüyor.

 

          Buradan şu noktaya varmak istiyorum. Abdulgafur Büyükfırat gibi beyinlerin, masa başında memurluk yapmaları ülkeye verilecek en büyük zarardır. Bu beyinlerden daha çok faydalanmamız gerekir.

 

          Fikir üretmesi, proje üretmesi, eğitime yenilikler kazandırılması için önlerinin açılması gerekir.

 

          O halde, Gafur Bey gibi insanların siyasete girerek, Meclis’te çalışmalarında büyük yarar olacağını düşünüyorum. Kendilerine ek bir yorgunluk verecekse bile bu vatana ve millete olan borçlarını ödemeleri gerekir.

 

          Gafur Bey’in bir tarafı Adıyaman, bir tarafı Şanlıurfalıdır. İstanbul, Kırıkkale, Adana, Ankara gibi illerde sevilen sayılan bir şahsiyettir. Aile ve yaşadığı toplum itibariyle ve yenilikçi, milliyetçi kimliği ile AK Parti çatısı altında siyaset yapması yararlı sonuçlar doğuracaktır.

 

          Bu fırsatın kaçırılmaması gerek. Bence AK Parti’nin Gafur Bey’e milletvekilliği adaylığı teklifi götürmesi kendi menfaatleri icabıdır.

 

          Selam ve dua ile…

 

Fahrettin ÇELİK

Oyu Puanı: 46 - Ortalama: 4.87

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar
Editör
25 Şbt 2011
abdulgaffur bey keşke urfamızda aday olsaydı ama duyduğumuz doğruysa adıyamandan olacakmış inşallah kazanır
ramazan kaya / Şanlıurfa kantaralı
Editör
25 Şbt 2011
Gafur hocanının da aday adaylığı inşallah olumlu bir şekilde sonuçlanırda Samsat için bir ilk olur. HABİP KÖŞKER
Editör
25 Şbt 2011
hayırlısıyla bu dönem samsatlı bir Milletvekiliyle Ankarada oluruz biliyorsunuz samsatlılar uzun süredir Adıyamanın siyaset hayatında değiller en son önceki dönem Sayın Mehmet Toprak adaydı.şimdi Abdulgaffur abi aday adayı İnşallah onu mecliste görürüz bu dönemde site sakinlerinede büyük görevler düşecek ve eminim herkes kendi payına olanı layıkıyla yapacaktır. HÜSEYİN KANDEMİR
Editör
25 Şbt 2011
Fahrettin beyin yazısında övgülerle bahsettiği gafur beyin bu övgülerin daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.Hatta kendisini milli eğitim bakanı olarak tasavvur ettiğimde eğitim alanında bir çok başarıya imza atacağını şimdiden görür gibi oluyorum.Saygılar... SEYAHİ
Editör
25 Şbt 2011
Fahrattin kardeşim Gafur bey ile ilgili yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum.İnşallah bu güzelliğide yaşarız.Çünkü Samsatın buna ihtiyacı var.Keşke Samsatlı adaylarımız daha çok olsa. Necmettin IŞIK
Editör
25 Şbt 2011
BÜYÜKFIRAT ADIYAMA VEKİLLİK YOLUNDA Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfıratın milletvekili adayı olması söylentileri benim çok ilgimi çekti. Büyükfırat kesinlikle çok önemli ve iyi bir isim. Adanaya geldiği günden bu güne takip ettiğim bir isim. Hakkında çok defa hem sohbetlerimde bazen de yazılarımda analiz etmeye çalıştığım bir isim. 1-Büyükfırat, Milli Eğitim Müdürü olarak; her sendikanın destekleyeceği bir isim. Türk Eğitim sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş tarafından hakkında olumsuz hiçbir şey duymadım. 2-Adana Milli Eğitim camiasının sevdiği, güvendiği ve beğendiği önemli bir isim. Kesinlikle milletvekilliği yolunda eğitim dünyasından önemli destek alacaktır. 3-Milli eğitimdeki sıfır çatışma ve diyalog anlayışı, Onun siyaseti bildiğinin delilidir. 4-İyi niyetinden kimse şüphe etmiyor. Saf ise bence asla değil. 5-Adıyaman eşrafının destek verdiği bir isim. Seviliyor ve güveniliyor. 6-Bürokratlığı Adanada bir kez daha tescillenmiş, başarılı bir sima. Sözün özü olarak; Abdulgafur Büyükfıratın Milletvekil adaylığını kimsenin garipsemeyeceğini ve hem de karşı gelmeyeceğini tespit ettim. (ADANA idaalist gazetesinin bir yazısı)
Editör
25 Şbt 2011
Sayın Fahrettin beye katılıyorum siyaset sadece bürokratik işlerle uğraşma yada nasıl iktidarda kalırımdan ibaret değil ayrıca bir üretme platformu bu anlamda Abdulgaffur hocam ın çok yararlı olacağını düşünüyorum.Bizim Adıyamnanın eğitimden başka bir şansı yok.Sanayimiz tarımımız malum ancak insanlarımız eğitimle bir yerlere varabiliyor bundan dolayı hocamın başarılı bir eğitimci olarak Adıyamana çok şey katacaktır. Hamit Aydın
Editör
25 Şbt 2011
Hayırlısı olur inşallah.Hocam çok değerli bir insan.Allah yardımcısı olsun. - 2/25/2011
Editör
25 Şbt 2011
kahtaya büyük hiçmetler yaptı adıyamanada yaptı sıra bütün türkiyeye hizmet etmekte. inşallah milli eğitim bakanı olur adıyamanda tarihinde bir bakan çıkarmış olur - 2/24/2011
Editör
25 Şbt 2011
Bence adıyamanın ihtiyacı olan biri eğitim en önemli konu adıyaman için o alanda yetişmiş biri milletvekili yetkisiyle daha çok iş başarabilir hocam - 2/23/2011

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri