Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRADIYAMANSPOR NİHAYET GALİP GELDİ [ Arama ]

ADIYAMANSPOR NİHAYET GALİP GELDİ
Başlık ADIYAMANSPOR NİHAYET GALİP GELDİ
Tarih 06.02.2011
Gönderen Editör

 

ADIYAMANSPOR NİHAYET GALİP GELDİ

 

               Geride kalan 20 haftada üç galibiyet alıp sadece 12 gol atabilen takımımız Adıyamanspor, dün sahasında karşılaştığı körfezsporu 3-2 yenerek on hafta sonra üç puana ulaştı. Ligin ilk yarısı beklenenden çok uzak bir görüntü ortaya koyan ekibimiz, ara transferde hem Teknik Direktör değişikliğine gitmiş, hem takımın yarısına yakınını değiştirmiş, hem  işin içine Özcan Bozdoğan’ı katmış, hem de önceki sezonlarda Adıyamanspor forması giymiş, attığı goller ile futbolseverlerin gönlünde taht kurmuş santraforlardan Emrah Bedir’i takıma kazandırmış.  Bütün bu değişiklikler takıma olumlu yönde etki etmiş, dördüncü haftada sahsında karşılaştığı Kocaeli temsilcisi Körfezsporu başarılı bir oyundan sonra yirmi haftada kaydedebildiği gollerin dörtte birini bir maçta atarak gol kısırlığına son vermiş, ileriki haftalar için de umut vermiştir. Gol yollarında sıkıntı yaşayan Adıyamanspor, Emrah Bedir’in gelmesi ile bu alandaki sıkıntılarından kurtulacağının sinyalini körfezspor maçında gözler önüne sermiştir. Emrah Bedir dünkü karşılaşmada attığı mühteşem iki gol ile performansından bir şey kaybetmediğini herkese göstermiştir. İlk golde sol ayağı ile üst direğin dibine nişanladığı topta kalede beş kaleci daha olsaydı yapacakları bir şey olmayacaktı. Özetle ara transferin son gününde takıma dahil olan Emrah takımın kümede kalması yolunda en önemli kozlarından biri olacağını ilk maçta ortaya koydu, Allah nazardan saklasın. Yeni transferlerin çoğu olumlu sinyaller verirken, orta sahada mücadele eden Turgay da top tekniği ve oyuna katkısı ile dünün başarılı futbolcularından biri idi. Bu karşılaşmada takımımızda herkes genel olarak görevini yaptı, ancak Emrah attığı harika iki gol ile öne çıkarken, defansımız yaptığı basit hatalar ile kolay maçı zora sokuyordu. Karşılaşmanın onbirinci dakikasında öne geçen ekibimiz gol sonrası ataklarına ara verince onbeş dakika sonra kalesinde golü gördü. Ofsayt kokan golün etkisini kısa sürede üzerinde atan takım karambol gollerini seven Hakan ile tekrar öne geçiyor ilk yarıyı da 2-1 önde bitiriyordu.İkinci yarıya atak başlayan ekip, soldan Samedin ortasına Emrah’ın adrese teslim kafa golü ile aradaki farkı ikiye çıkarıyor galibiyete biraz daha yaklaşıyordu. Ancak uzun zamandır galip gelemeyen takımda panik yaşanıyor körfez ekibi ikinci golü geçte olsa buluyor, takımımız son dakikalara sıkıntılı giriyordu. Allahtan maçta başka gol olmuyor, Adıyamanspor güçlü rakibini yenerek hasret kaldığı üç puana ulaşma sevincini yaşıyordu. 

 

DEFANSIMIZ GÜVEN VERMEDİ

             Dünkü karşılaşmada güzel gelişmelerin yanında olumsuz işlerde yok değildi. Özellikle defansımız güven vermedi, araya atılan toplar kalemizde tehlikeler oluşturdu. Nitekim rakibin iki golü de defans hatamızdan meydana geliyordu. Defansın sağ kanadı ve orta göbek istediğimiz seviyede görünmedi. Futbol oyununda kazanmak için öncelikle gol bulmak, kaybetmemek için gol yememek gerek. Futbolda elbette gol atacaksın, kalende de göreceksin, ancak günümüz futbolunda özellikle kolay gol yenilince kazanma şansın azalır, onun içindir ki takımlar öncelikle defansını sağlama alarak işe başlıyorlar. İnşallah önümüzdeki haftalarda Adıyamanspor defansta basit hatalar yapmaz, istediğimiz seviyeye gelir.

 

SEYİRCİ TAKIMLA BARIŞIK OLMALI

              Alınan başarısız sonuçlardan sonra maçları izlemek için stada gelmeyen seyirci, yapılan yeni transferlerle takımın oyununda meydana gelen olumlu gelişmeleri izlemek için yeniden tribünleri doldurmalı. Son maçında Körfezspor karşısında güzel futbol oynayıp, harika goller bulan takım ileriki maçlarında daha iyi olacağı sinyallerini verdi. Çarşamba günü sahasında Mardinspor ile karşılaşacak takımımızı bu zorlu maçta yalnız bırakmamak gerek. Dediğim gibi, bu takım ilerleyen haftalarda gün geçtikçe daha iyi futbol oynayacak ve sonuçlar alacaktır. Havanın güzel olacağını umduğumuz bu maçta seyircinin takımın yanında yer alacağını, güzel futbol ile Adıyamansporun bu karşılaşmada da galibiyet ile ayrılacağını bekliyor ve umut ediyorum.

Oyu Puanı: 16 - Ortalama: 4.8

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri