Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYANEFSİNİN BENCİL TUTKUNLARI [ Arama ]

NEFSİNİN BENCİL TUTKUNLARI
Başlık NEFSİNİN BENCİL TUTKUNLARI
Tarih 23.12.2010
Gönderen Editör

NEFSİNİN BENCİL TUTKUNLARI

 

         Toplumda çıkarların çatışma haline geldiği günümüzde özellikle siyasal değişmelerle ilgili olarak çok yönlü tartışmalara şahit olmaktayız. Seçimlerin yaklaşmasıyla ortaya çıkan bazı isimlerin, demokratik haktır diyerek değişik yerlerden farklı isimlerin çıkmasından sonra aday adaylıklar üzerinde çeşitli yorumlar yapılmaktadır. İsmi geçen aday adayları arasında, haberi olmayan, haber olmak isteyen, reklam verip isim yapmaya çalışan,  kartvizitine aday adayı olduğunu yazdıran, katını Pazar yerlerinde dağıtan bunlara benzer farklı bir çok plasiyer şekline rastlanmaktadır.  

      

Siyasi iştah karşısında havalara girerek şimdiden Bildbordlarda hangi resmimi kullanabilirim hesapları bile yapılmaktadır.  İyi niyetten ziyade, kendi siyasi hırsları uğruna ortaya çıkan ve çıkarılmaya çalışılan isimler, aday adaylığından sonra bende aday adayı oldum demekten başka söyleyecekleri bir şey kalmayabilir.  Aday adayları üzerinden varlık kazanmak ve birileriyle hesaplaşmak uğruna siyasi ihtiraslarını tatmin etmek adına bazı şahıslara  çeşitli meziyetler katarak, bunlar üzerinde yeni makyaj malzemesi kullanılarak, siyasi bilgi ve birikim noktasında hiçbir tecrübeye sahip olmayan, Yönetme ve yönlendirme sanatıyla hiçbir ilgisi olmayan şahıslar üzerinde,  imaj değişikliği yaparak çekecekleri fotoğrafları güler yüzlü gösterip aday adayları içerisinde ham olan şekillerine olgunluk, yakışıklı ve çekici profiller meydana getirerek , toplumu yanlış yönlere çekmeye çalışan kendi çıkarlarını Millet’in çıkarları önünde tutan çok yönlü hesaplar yapılmaktadır. Dün dünde kalmamalı, bazılarının hangi amaçla bu demokratik haklarını kullandıklarına dikkat edilmelidir.Dünü ve bugünü iyi analiz edilmelidir.

    

Bir yerlerde görülmek adına  sahte figürlerle oyun oynamaya da gerek yoktur. Daha bir şey olmadan kendini bir şey olacakmış gibi gösterenler şunu asla unutmamalıdır. Toplum, aday adaylarını çok iyi tahlil edebilecek kabiliyete sahiptir. Yönetme ve Yönlendirme sanatıyla yakından uzaktan ilgisi olmayanlar, Nefsinin bencil tutkularını bir kenarda tutmasını bilmelidirler. Halkın, iyi yetişmiş,Adab-ı muaşereti bilen, proje üreten, bilgili birikimli insanlara ihtiyacı vardır. Bir yerlere gelemeyip, Sadece siyasetçi  başlığıyla bir yerlerde görülmek adına yola çıkmak isteyenler, önce kendisiyle yabacılaşan yüzlerinin farkında olmalıdırlar. Ekonomik olarak belirli birikime sahip olanlar bu becerilerini kullanabilecekleri yerlerde kullanarak milli gelire daha faydalı olabilirim diyerek kenarda durmasını bilenleri görmek gereklidir. Kendi alanlarında yetişmiş insanlar hadlerini bildikleri için siyasetteki çalkantı içerisine girme cesaretinde bulunamamaktadırlar. Gelir düzeyi belli bir aşamaya geldikten sonra, siyasette olmak isteyen bir kısım meraklılar,  Nitelikli olmadan Nicelik arayarak kendilerini gündeme taşıyıp siyasal tutkuları için insanları kullanmaya çalışsalar da, bu tip meraklılar önce  kendilerinin  olması gerektiği yeri görebilmelidirler. Göremiyorlarsa,önce  kendilerine sonra topluma zarar vererek geleceğizi karanlığa götürebilirler. Toplumda sınıfsal kayırmacılığı bir kenarda tutabilecek, Ülkenin içinde bulunduğu coğrafi, ekonomi ve sosyal yapıya, Adalete, yani İnsan hak ve hukukuna, bölünmez bütünlüğe taraf olabilecek şahsiyetlerin siyasette yer alması, Ülkeye ve yaşayan İnsanlar arasındaki farklılıklara, sınıflara ideolojilere örnek olabilecek tüm doğru değerleri aynı çatı altında tutabilen, maddi değerlerden uzak nitelikli şahsiyetlere yer vermek daha doğru olacaktır.

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 10 (0 Kayıtlı Üye 10 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri