Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKSAHABE SADECE SAMSATLA SINIRLI OLMAMALI [ Arama ]

SAHABE SADECE SAMSATLA SINIRLI OLMAMALI
Başlık SAHABE SADECE SAMSATLA SINIRLI OLMAMALI
Tarih 16.12.2010
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

SAHABE SADECE SAMSATLA SINIRLI OLMAMALI

 

Samsat ilçesinde kabri şerifi bulunan Safvan bin Muattal (R.A) Türkiye için bir lütuftur. Bunun değerini iyi bilmeli, peygamber efendimizin önemli arkadaşlarından biri olan Sahabe’ye misafirperverliğimizi göstermeliyiz.

 

Türkiye’de kabri kesin delillerle sabit olan iki sahabe mevcuttur. İstanbul’daki Eyüp Sultan olarak bilinen Hz. Halid bin Zeyd Ebu Eyyub el- Ensari ve Adıyaman’ın Samsat ilçesinde kabri bulunan Safvan bin Muattal.

 

Eyüp Sultan hazretleri “Safvan benden hayırlıdır” dese de, peygamber efendimizin “Benim sahabem gökteki yıldızlar gibidir hangisine tabi olursanız hidayete erersiniz” hadisleri gereği biz hiçbir sahabeyi diğerinden üstün tutamayız.

 

Bize düşen görev güzel ülkemize lütfedilen bu hediyeye gerekli ilgiyi göstermek, Onların şefaatine nail olabilmek için çaba sarf etmektir.

 

Çünkü Allah Resulü şöyle buyurmuştur: "Benim bir sahabem bir memlekette vefat eder ve defnedilirse, kıyamet günü o sahabem bir nur olarak kalkar (dirilir) ve o yerde defnedilmiş olan müminler için nurdan rehber olur".

 

Bizlere nurdan rehber olması için gönderilen bu değerlerin şefaatinden daha çok Müslüman’ın yararlanması için gerekli tanıtımı yaparak, bütün ülkemiz insanlarını bu kutsal değerlerden haberdar etmeliyiz.

 

Sahabe’yi sadece Samsat ile sınırlı tutmak bencillik olur. Ulusal boyutta, hatta uluslar arası boyutta bir tanıtım yapılması gerekiyor.

 

Tanıtımla birlikte önümüzdeki 20-30 yıl ihtiyaca cevap verebilecek bir projenin hazırlanması ve hayata geçirilmesi gerekiyor.

 

Son zamanlarda bazı projelerin yapıldığını ve 1-2 yıl içerisinde bu yapılan çalışmaların yetersiz geldiği ve hemen akabinde eski çalışmaları boşa çıkaracak yeni çalışmaların yürütülme ihtiyacının hasıl olduğu görülmektedir.

 

Bu nedenle daha ciddi ve kapsamlı bir projenin hazırlanması, temin edilecek kaynakların ise bu proje dahilinde harcanması gerekiyor.

 

Son birkaç yıl içerisinde AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Adıyaman Valiliği, Samsat Kaymakamlığı, diğer yerel yöneticiler, TOKİ, KİPTAŞ gibi kuruluşlar konuya hassasiyet gösteriyorlar.

 

Meclis Başkanımız Sayın Mehmet Ali Şahin, Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve diğer bazı yetkililerin kabri ziyaret etmeleri tanıtıma katkı sunmuşlardır.

 

Kutlu Doğum programlarında 30-40 bin insanın ziyaret ettiği, mübarek gün ve gecelerde vatandaşların gelerek ibadet ettiği bu alanın bir an önce ihtiyaca cevap verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor.

 

Adıyaman’da faaliyet gösteren işadamlarının maddi ve manevi destek vermeleri gerekiyor.

 

Bunun ötesinde İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve yurdun dört bir yanında yaşayan Adıyamanlılar veya Sahabe konusunda hassasiyeti bulunan vatandaşlarımızın, hatta yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin maddi ve manevi desteklerini esirgememeleri gerekiyor.

 

Yapacakları yardımların ise resmi makamların bilgisi dahilinde yapılmasının daha faydalı olacağı kanaatimdeyim.

 

Peygamber efendimizin “Safvan’ı bırakın (üzmeyin), o Allah ve Resûlünü çok sever” diyerek sevgisini belirttiği, “Ben ondan hayırdan başka bir şey bilmiyorum. O çok hayırlı birisidir.” diyerek sevgisini açıkladığı Sahabesine yakınlaşmada yarışmamız gerekmiyor mu?

 

Allah, bizleri onların şefaatine nail eylesin.

 

 

Fahrettin ÇELİK

Oyu Puanı: 48 - Ortalama: 4.94

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar
Editör
16 Ara 2010
O zaman ne mutlu bizlereki,sahabe saffan bin muaattal hz.lerinin bulunduğu topraklarda yaşıyoruz.... ZEYNEP KIZIL

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri