Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRADIYAMAN FUTBOLU DÜŞÜŞTE [ Arama ]

ADIYAMAN FUTBOLU DÜŞÜŞTE
Başlık ADIYAMAN FUTBOLU DÜŞÜŞTE
Tarih 12.10.2010
Gönderen Editör

ADIYAMAN FUTBOLU DÜŞÜŞTE

            Bir zamanlar futbolda Güneydoğunun efsane takımı olan, özellikle sahasında karşılaştığı rakiplerinin korkusu rüyası haline gelen, ikinci ligde fırtınalar estiren Adıyamanspor, bu sezon şu ana kadar oynanan maçlar sonucunda, gurubun vasat takımlarında biri oldu. Dün sahasında karşılaştığı zayıf rakibi Alanyasporada yenilen takım, alt sıralarda kendisine rakip ekibe yenilerek önemli bir avantajı daha kaçırmış oldu. Geçmişte defansındaki başarılardan, özellikle stoper ve liberoda görev yapan futbolcularının başarılarıyla öne çıkan takım, ne yazık ki bu sezon geriye kalan müsabakalarda ne defansında başarı gösterdi, ne de diğer mevkilerde. Sezon öncesi takımdan ayrılan futbolcuların çokluğu, onlara alternatif alınan futbolcuların kalitesi, takımın geriye kalan haftalarda oynadığı futbol ve elde ettiği sonuçlar ekibimizi bu hale getirdi. Bugüne kadar oynadığı  onaltı karşılaşmada 13 puan - 10 averaj ile 15. Sırada yer alan takım şuan düşme potasında yer almaktadır.   Son haftalarda sakat futbolcuların çokluğu elbette başarıyı olumsuz etkilemiştir ancak, ne olursa olsun Adıyamansporun bu hallere düşmemesi gerekir. Beklenen sonuçlar alınmayıp, oynanan futbol kalitesi de vasatı geçmeyince, seyirci de takıma sırtını döndü, Adıyamanspor sahasında oynadığı maçları adeta seyircisiz oynuyormuş havası hakim olmaya başladı Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlara soğuk hava da eklenince. Alanya maçında  açık tribünler tamamen, kapalı tribünler ise kısmen boştu. Seyirci maçlara ilgi göstermeyince rakip takımlarda rahat oynamaya, maçı yöneten hakemlerde aleyhimize düdük çalmada tereddüt etmemeye başladılar. Neredeyse her maçta kendi sahamızda beş, altı sarı kart görmeden maçı tamamlıyamıyoruz.

BU TAKIM KÜME DÜŞMEZ

            Dün Alanyaspor karşısında alınan mağlubiyete rağmen ben takımın sezon sonunda düşme potasında yer almayacağını,  ilerleyen haftalarda çıkışa geçeceğini umut ediyor ve güveniyorum. Burada başta futbolcular olmak üzere çok kişiye görev düşmekte, sporcular eğer bu işi meslek olarak görüyor, geçimlerini bu yolla temin etmeyi düşünüyorlarsa daha çok çalışmalı, başarılı olmalılar… Küme düşmeme yönündeki başka bir avantajımız da biz koca bir şehiriz, bu takımı el birliği ile başarıya taşımalıyız. Dünkü karşılaşmanın özelikle ikinci yarısında rakip karşısında hayli üstündük, ancak net gol pozisyonlarına girmekte ve son vuruşlarda başarılı olamadık. İkinci yarıyı adeta yarı sahada oynadık. Sağlı sollu ataklarla rakibi ceza sahasına mahkum ettik , ne var ki özellikle hava toplarında çok etkisizdik, soldan Bedrican, Eyüp, sağdan Hakan, Ersin, ferami tarafından yapılan ortaların hepsi rakip defans tarafından etkisiz hale getirildi. Bir çok maçta olduğu gibi, bu karşılaşmada da Adıyamanspor en büyük sıkıntıyı gol yollarında yaşadı. Maçta topla oynama oranı hesap edilseydi abartısız oran % 70’e 30 bizde olurdu, ne var ki bu kadar topla oynamamıza rağmen, rakip kaleci Aydın’ın başarılı ve kendine güvenen çıkışları da eklenince, gol pozisyonu bulmada etkili değildik. İkinci yarıda rakip tamamen kapanınca, ekibimiz strateji değiştiremedi, kilidi açacak formülleri bulamadı. Mağlubiyete rağmen Alanya maçında Ersin, hırsıyla, Bedrican ve Eyüp mücadeleleriyle başarılı oyun ortaya koydular. Dediğim gibi, bu takım küme düşmez atağa geçer ancak, yukarılar için iş işten geçer

MADDİ DURUM ÇOK MU KÖTÜ

            Hafta içinde basına yansıyan bir haber bizleri fazlasıyla üzdü.. Kulübün bakkala bile borcunu ödeyemediği, tesisteki bahçeden sebzeleri kullandığı, hindi ve tavukları kesip yedikleri, eğer kısa zamanda yardım edilmezse, ami önüne mendil açacakları söylendi. Borca bir şey diyemem ama, organik sebze ve hormonsuz tavuk ve hindi hiç fena olmamış, bu zamanda böyle sağlıklı ürün bulmak hiçte kolay olmasa gerek.. Kulübün kimseden gerekli desteği almadığı, maliyeye borcundan dolayı gelecek gelirlerine el konulduğu çoğu kez söylendi, yazıldı. Çok uzun yıllardır kulüp bu borçtan kurtulamadı, bu ne borcudur, miktarı ne kadardır, hiç bitmez mi? Takımın şu anki başarısızlığının en büyük sebebi parasızlık mı acaba.. Bu camiada yer alan bir arkadaşım, futbolcuların kendisinden borç para istediğini söyledi, bir çok futbolcu ailelerine maddi destek olmak zorundalar, eğer bu arkadaşların ücretleri zamanında ve yeterince ellerine geçmiyorsa kafaları rahat olmaz, kendilerini gerektiği gibi işlerine veremezler. Bence bir platformda kulübün maddi durumu enine- boyuna tartışılmalı, çözüm yolları üretilmeli, yoksa bu para sorunu futbolun önüne geçmeye,  Adıyamanspor yenilgilerine devam edecek..

SİNAN BAYRAKTAR İSABETLİ SEÇİM

            Daha önce de Adıyamansporda görev yapıp başarılara imza atan teknik direktör Sinan Bayraktar kişiliği ve efendiliği ile örnek gösterilecek bir futbol adamı. Sinan Hoca’nın şanssızlığı takımın başında sezon ortasında gelmesi, daha doğrusu takımı kendisi oluşturmaması… Yine Adıyamanspor ile özdeşleşmiş bir isim; Özcan Bozdoğan.. Özcan’da ekip oluşturulurken mallesef işinin başında değildi. Bugüne kadar yaptığı isabetli transferler, Türk futboluna kazandırdığı futbolcularla kendinden söz ettiren Bozdoğan, Sinan Hoca gibi mallesef ekibe geç katılanlardan. Umarın şu anki ekip, kısa sürede takımı toparlar, ara transferlerde gerekli yerlere gerekli katkıları sağlar, takımı içinde bulunduğu durumdan kurtarırlar, dedim ya, ben bu takımdan umutluyum inşallah zaman beni haklı çıkarır.

Oyu Puanı: 14 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 5 (0 Kayıtlı Üye 5 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri