Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKWİKİLEAKS BİLMECESİ [ Arama ]

WİKİLEAKS BİLMECESİ
Başlık WİKİLEAKS BİLMECESİ
Tarih 02.12.2010
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

WİKİLEAKS BİLMECESİ

 

 

Amerika Birleşik Devletleri’ne ait binlerce –yarım– gizli belgeyi kamuoyuna sunan internet sitesi Wikileaks’ın ne yapmak istediği netlik kazanmadı.

 

Başka bir ifadeyle bu girişimle ABD’ nin güya sırlarının deşifre edilmesi ile dünya kamuoyunda küçük mü gösterilmeye çalışılıyor, yoksa ABD’ nin ve yavrusu İsrail’in gücü mü gösterilmeye çalışılıyor anlayamadım.

 

İsrail ile ne ilgisi var gibi bir soru sorulabilir. Dikkat edilirse bu işten en mutlu olan ülke İsrail. 11 Eylül saldırısında nasıl ki, en az zarara uğrayan Yahudiler oldularsa, diplomasinin 11 Eylül'ü olarak adlandırılan bu işten de en az İsrail’in zarar görmesi bana ilginç geldi doğrusu.

 

Amerika’nın üçüncü-dördüncü kademe diplomatlarının hazırladığı iddia edilen belgelerin bu kadar ilgi görmesi de şaşırtıcı.

 

Bilindiği üzere Wikileaks’in açıkladığı belgeler, Washington’un, büyükelçilikleri ve konsolosluklarıyla yaptığı yazışmalarından oluşuyor.

 

 

* * * *

Açıklanan bilgiler arasında Türkiye’yi ilgilendiren önemli konular var. AK Parti’nin (onlar için) artık güvenilir olmadığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun olağanüstü tehlikeli olduğu, Türkiye’nin AB üyeliği, Başbakan Erdoğan ile ilgili bazı iddialar ve Türkiye’nin komşuları ve İslam ülkeleri ile olan ilişkileri gibi konular hakkında yorumlar var.

 

Tabi, birbiri ile çelişen konular da var.

 

Türk Dışişleri’nin Ankara’nın ötesini göremeyen bir vizyonu olduğu iddia edilirken bir yandan da, Türkiye’nin Osmanlı rolünü yeniden canlandırmaya çalıştığı, bu rolden Washington’ın kaygı duyması gerektiği belirtiliyor.

 

Bir yandan vizyonsuzlukla suçlanırken, bir yandan da ABD’nin kaygı duyması gereken bir oluşum içerisinde olduğumuz iddia ediliyor.

 

 

* * * *

Bana göre ABD, İsrail ile işbirliği halinde bu bilgi ve belgeleri planlı olarak kamuoyuna servis etti.

 

Ne kadar planlı çalıştıklarını, güçlerini hissettirmeye çalıştılar. Birçok ülkenin iç kargaşa içine girmesi veya komşu ülkeleri ile limoni olmalarını sağlamaya çalıştılar.

 

Yahudi lobisinin yeni bir oyunu ile karşı karşıyadır bütün dünya.

 

Bu oyunda en büyük hedef, her geçen gün dünyada yıldızı parlayan Türkiye olmuştur.

 

Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki, Türkiye bu olayı düzgün okumuş ve kendilerine biçilen rolü oynamamıştır. Türkiye, duygusallık yerine büyük devlet olmanın gereklerini yerine getirmiştir.

 

Her ülkenin kendisi için yaptığı çalışmaların varlığı doğaldır. Bırakın dünyada söz sahibi olma iddiasındaki ülkeleri, en geri kalmış devletlerin bile bu tür çalışmalar yaptıkları biliniyor.

 

Kendi arşivine bile sahip olamayanların dünyada söz hakkı bitmelidir. Kanımca olaya bu gözle bakmak gerekir.

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

 

Oyu Puanı: 41 - Ortalama: 4.81

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri