Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYAREFERANDUM SONRASI [ Arama ]

REFERANDUM SONRASI
Başlık REFERANDUM SONRASI
Tarih 10.11.2010
Gönderen Editör

REFERANDUM SONRASI

 

                Anayasa değişikliği ile ilgili yapılan referandumdan sonra ülkede yaşanan değişikliklerin ardından Siyasi partilerde de hareketlikler görülmeye başlandı. Saadet Partisindeki Kayyum atanmasından sonra yapılan kurultayda Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın 84 yaşından sonra yeniden Genel Başkan olması, Eski Genel Başkan Prof.  Dr. Numan KURTULMUŞ’ un Saadet partisinden ayrılarak HAS Parti’yi kurması gelişmeleri bir süre konuşulurken, akabinde CHP’deki tüzük değişikliği ile birlikte eski Şahinlerin yerine Kılıçdaroğlu’nun yeni yönetimi atama gelişmeleri gündemde yerini alarak uzun süre konuşulmaya başlandı.

           

Parti tüzüğüne aykırı hareket edildiğini savunan Sav birkaç gün içerisinde savrulmaya başladı. Siyasette de normal hayatta da her zaman bir gerçek vardır. Ne ekersen onu biçersin derler. Bir de keser döner sap döner gün gelir hesap döner ya, gelişmelere baktığınızda her zaman doğrunun yerini bulduğunu görürsünüz.

 

Erbakan’ın yeniden Genel Başkan olmasının bununla alakası yoktur. Bunun sonucunu da seçimlerde göreceğiz. Bu arada MHP’ de Uşak Belediye Başkanının istifa etmesi önem arz etmemiş olsa bile, yine de referandumdan sonra siyasetteki gelişmeler içerisinde yerini aldı. MHP referandumdan sonra daha itidalli olabilmesi yolunda yeni strateji mi belirleyecek onu da beklemek gerekir. MHP‘nin referandumdan sonra en güzel icraatı Sultan Alparslan’ın Ani de Cuma namazını kıldığı yerde Devlet BAHÇELİ’nin burada Cuma namazı kılması güzel bir gelişmeydi.

 

İnşallah BBP’de bir gün gelir Ayasofya’da Cuma namazını ilk kılan hareket olur. Diğer taraftan 29 Ekim Resepsiyonları Ülke gündemini işgal etmesi o kadar da önemli değildir diyenler olsa bile yinede Cumhurun başı kendine yakışır şekilde duruş sergilemesi takdire şayan oldu.

        

Gelelim Adıyaman’daki gelişmelere. Başta Adıyaman Belediyesinin kimine göre menfi bazılarına göre müspet görülen çok büyük projelere imza atmaya devam ediyor. Bunları sıralarsak yerimiz kalmaz.  Özellikle doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla ilerliyor. Cadde ve sokaklarda araçlar birkaç sokak değiştirerek istikametlerini bozmuyorlar. Bir yıl önce kazılan kanallar yavaş yavaş açılmaya başladı. Ne diyelim, İnşallah iyi olur. Demek daha iyidir. 

 

AK Parti’de ise geçmiş yıllarda olduğu gibi, şimdiden aday adayları nabız yoklamaya başladı. Birkaç cenahın kendi arasında yaptıkları toplantılar sokağa yansıyınca, haliyle halk ta kendi arasında aday adaylığında ismi geçenlerin profilleri üzerinden çeşitli görüşler ortaya atarak saatlerce tartışma ortamları meydana geldi.

 

Acaba bu dönem ne olur diye beyin jimnastiği yapanların sayısın da artış görülmeye başladı. Kim ne hesap yaparsa yapsın, benim de sizin de bildiğiniz bir şey vardır. Adıyaman Referandumda yüzde seksen “Evet” oyu almış bunun yukarıya nasıl yansıyacağını iyi hesap etmek gerekir. Kimse kendini Kaf dağında görmesin. Gün doğmadan neler doğar. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.leri de der ki! Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler.

 

Baykan SARIKAYA

 

Oyu Puanı: 2 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 16 (0 Kayıtlı Üye 16 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri