Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKAKDENİZ GEZİ NOTLARI - 3 [ Arama ]

AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 3
Başlık AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 3
Tarih 05.11.2010
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 3

 

 

Akdeniz’in incileri Mersin ve Antalya illerine yaptığımız gezi kapsamındaki notlarımı sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

 

 

Bir önceki yazımda basın mensupları ile yaptığımız görüşmeleri yazmıştım ama gezi kapsamında sadece basın mensupları ile bir araya gelmedik. Özellikle Adıyamanlı hemşerilerimizi ziyaret ederek bir anlamda hasret giderdik.

 

 

Ziyaret ettiğimiz hemşerimizin biri her zaman takdirle andığım, düşüncelerini önemsediğim, abim diyebileceğim Sayın Mahmut Tuğrul Türkeri idi.

 

 

Türkeri ile sohbeti özlemiş olduğumu oraya varınca daha çok anladım. Yakalamışken de sorularım peş peşe geldi. Dünyadan, Türkiye’den, Adıyaman’dan, çeşitli alanlarda sorular sordum. Her soruma verilen cevaplarla tatmin oldum.

 

 

Türkeri olunca Muhsin Yazıcıoğlu rahmetle yad edilmez mi. MHP’nin referandumdaki duruşu, AK Parti’nin nereye doğru yol aldığı, CHP’nin sahillerde oy aldığının altındaki hikmetler gibi konuları derinlemesine konuştuk.

 

 

Sayın Türkeri kim diye soran olabilir?

 

 

Mahmut Tuğrul Türkeri, Adıyamanlı olup Antalya’da yaşayan ama bazı Avrupa ülkelerinde de iş bağlantıları olan işadamı, milli sporcu, yazar, şair…

 

 

En önemlisi ise bir okuma hastası. Birkaç dil biliyor. Olayları derinlemesine irdeleyen, karakteri sağlam bir insan.

 

 

Bazı okuyucularım yazdıklarımı abartı gibi algılayabilir. Ancak, inanın Tuğrul Türkeri’yi hak ettiği şekilde anlatamadığım için mahcubum.

 

 

* * * *

Ziyaret ettiğimiz hemşerimizin bir diğeri ise Turizmci Ramazan Aslan’dı. Ramazan Aslan ismini memleketi olan Kâhta’da bir anaokulu yaptırması ile hatırlıyorum.

 

 

Aslan, anne ve babasının ismini verdiği “Zini & Abdullah Aslan” Anaokulunu yaptırdığı haberini okuduğumda kendisini takdir etmiştim. Kendisiyle bir araya gelmekten de büyük mutluluk duydum.

 

 

Ziyaretimiz sırasında, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin resmi yayını olan GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından QM Awards 2010 Quality Management ödüllerinden biri olan özel ödüle ASKA Oteller sahibi Turizmci Ramazan Aslan’a verildiğini öğrendik. Bununla da gerçekten gurur duyduk.

 

 

* * * *

Gezi sırasında tanıştığımız başka bir insan ise Avrupa Türk İş adamaları İşbirliği Konseyi Başkanı Sayın Aziz Şahin’di.

 

 

Sayın Şahin, GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu üyelerine çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

 

 

Amaçlarının Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişine yardımcı olmak, bu anlamda sosyal, siyasi ve ekonomik işbirliği yapma olduğunu ifade eden Şahin, ülkemizde çeşitli sektörlerde yatırım yapan iş adamlarımızı Almanya ve Polonya’daki meslektaşlarıyla buluşturarak yeni yatırımlara kapı araladıklarını ifade etti.

 

 

Aziz Şahin Bey, GAP gazeteciler Birliği cemiyetini Almanya ve Polonya’da bulunan gazeteciler cemiyetleri ile kardeş cemiyet yaparak basın sektöründe de işbirliklerine kapı aralamayı hedefledikleri söyledi.

 

 

Bu durum bölgemizde görev yapan gazeteciler için önemli bir fırsat olabilir. Aziz Bey gibi değerli bir insan ile tanışmış olmaktan ötürü kendimi bahtiyar addediyorum.

 

 

Barış, mutluluk ve huzur dolu yarınlar dileğiyle…

 

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

 

Oyu Puanı: 40 - Ortalama: 4.94

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 8 (0 Kayıtlı Üye 8 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri