Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKAKDENİZ GEZİ NOTLARI - 2 [ Arama ]

AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 2
Başlık AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 2
Tarih 04.11.2010
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 2

 

Bir önceki yazımda GAP Gazeteciler Birliği’nin organizesinde gerçekleştirilen Mersin gezisini yazmıştım.

 

 

Mersin’den sonra Akdeniz’in bir diğer incisi olan Antalya’ya doğru yol aldık. Virajlı ve rampalı yollardan geçerken, yolların bozulmasından yana canımız sıkılsa da, hummalı bir çalışma olduğunu görmenin de mutluluğunu yaşadık.

 

 

Dinamitlerle sarp dağları, sert kayaları patlatıp yol çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü görünce Mersin Valisi Sayın Güzeloğlu’nun 2012 yılına kadar yolu bitirme hedefinin yakalanabileceğine bende kanaat getirdim.

 

 

Doğrusu biraz da imrendim. Adıyaman-Kâhta karayolu diye adlandırılan ve Sincik, Kâhta, Samsat, Gerger ilçeleri ile Nemrut, Menzil, Sahabe gibi turistik yerlerin ulaşımını sağlayan dümdüz yolun çok kısa bir zamanda bitirilmesi gerektiğini düşündüm.

 

 

İşte bu düşünceler içerisinde geçirdiğimiz yolculuk sonunda konaklayacağımız Delta La Mer Otel’e vardığımızda, bizzat Otel Müdürü Haydar Çetin tarafından karşılandık. Haydar Bey, otelde kaldığımız süre zarfında bütün sıcaklığıyla, büyük bir istek ve şevkle bizlere eşlik etti. Bizlere özel müzik ziyafeti, mangal sefası, tekne turları tertipletti.

 

 

2010 yılı Ekim ayı olağan toplantımız için gittiğimiz Antalya’nın Manavgat ilçesindeki çalıştayımızla birlikte 2-3 günlük birde tatil fırsatı yakaladık. Bizlere bu imkânı sunan ilgililere, Haydar Çetin ve ekibine teşekkür ediyorum.

 

 

Cemiyet toplantımızda ağırlıklı olarak mesleki sıkıntılar, meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde yoğunlaştık. Kamu İhale Kurumunun yapmayı düşündüğü son değişiklik ile ilgili düşünceler konuşuldu.

 

 

Yapılacak değişiklik ile doğrudan temin limitinin yükseltilmesi düşüncesinin yerel gazeteleri sıkıntıya sokacağı aşikârdır. Bu nedenle; resmi ilanların azalması anlamına gelecek bu değişiklikten vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

 

 

Batı bölgelerinde yayınlanan gazetelerin reklam gelirlerinin daha fazla olduğunu biliyoruz. Alanya Gazeteciler Cemiyetine yaptığımız ziyaret sırasında incelediğim yerel gazeteler karşısında hayrete düştüm.

 

 

Gazeteler renkli ve birinci sayfasında bile onlarca reklam var. Gazeteler reklam bulma konusunda hiç zorluk çekmiyorlar. Ancak, Adıyaman ve bölgenin diğer illerinde işletmeler reklam ve tanıtıma ihtiyaç duymamakta, dolayısıyla yayınlanan reklamlar da çok ucuza yayınlanmaktadır.

 

 

Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı olan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Mehmet Ali Dim ile bir süre görüşme imkânımız oldu. Toplantılarını yarıda bırakıp bizleri ağırlayan Mehmet Ali Bey ile mesleki sorunlar konuşuldu. Federasyon nezdinde çözülebilecek sorunlar kendilerine iletildi.

 

 

Kafilemizde yer alan Doğu ve Güneydoğu Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı ve RATEF Genel Sekreteri Umut Bozkurtoğlu ve Anadolu Basın Birliği Doğu ve Güneydoğu Bölge temsilcisi Zeki Dağ ve diğer değerli meslektaşlarımızın deneyimlerinden istifade edebildik.

 

 

Gezilerimiz kapsamında Manavgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Kaplan ve Manavgat’ta yaşayan Adıyamanlı hemşerilerimizle de bir araya geldik. Meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunarak, bölgeler arası farklılıkların giderilmesi noktasında sosyal ve kültürel çalışmalar yürütülmesi yönünde kısa, orta ve uzun vadede yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunduk.

 

 

Gerek toplantılarda gündeme getirilen konular, gerekse de ziyaret ettiğimiz meslektaşlarımızla kurulan diyaloglar bakımından faydalı bir gezi olduğu düşüncesindeyim.

 

 

Selam ve dua ile…

 

Fahrettin Çelik

 

Oyu Puanı: 37 - Ortalama: 4.91

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri