Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKAKDENİZ GEZİ NOTLARI - 1 [ Arama ]

AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 1
Başlık AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 1
Tarih 03.11.2010
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

AKDENİZ GEZİ NOTLARI - 1

 

           

GAP Gazeteciler Birliği’nin organizesinde gerçekleştirilen Mersin ve Antalya gezisine katılmış olmakla kendimi şanslı sayıyorum.

 

 

Her iki şehrimizi de daha önce birçok kez ziyaret etmiş olmama rağmen, arkadaş grubuyla ziyaretin gerçekleştirilmiş olması, yeni yerlerin gezilmesi ve yeni insanlarla tanışma fırsatının yakalanmış olması benim için önemliydi.

 

 

Adıyaman, Malatya, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan gazeteci arkadaşlarla gerçekleştirdiğimiz gezinin ilk durağı Mersin’di.

 

 

Mersin, oldum olası sevdiğim, beğendiğim, huzur bulduğum bir şehir. Mersin’de benim için değerli, kıymet verdiğim, güzel insanların yaşıyor olması, orayı sevmemin altındaki en büyük etken.

 

 

Bu kez bir güzel insan daha tanımış olmanın mutluluğunu yaşadım. Adı güzel, düşünce yapısı güzel, kendi güzel bir insan.

 

Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ile aynı havayı teneffüs ettik, aynı sofrayı paylaştık, uzun uzun sohbet ettik.

Sayın Valinin engin fikirlerinden istifade ettik. Mersin için projelerini, yapılanları, yapılacakları konuştuk.

 

 

Bu güzel memleketi daha da güzelleştirmenin gayreti ve heyecanı bizleri de mutlu etti.

 

 

Sayın Güzeloğlu, basın camiasını önemsiyor. Basının demokratik hayatın vazgeçilmezlerinden olduğuna inanıyor. Basın mensuplarına karşı olan tutumu ve davranışları kendisinin bu düşüncede olduğunu açık seçik ortaya koyuyor.

 

 

Sayın Vali’ye Mersin-Antalya karayolunu sormayı düşünüyordum ki, kendileri konuyu anlattılar. Bu yolun 2012’de tamamlanacağını ifade ettiklerinde gerçekten Türkiye turizmi adına sevindim. Bu yol, Akdeniz’in incileri olan Mersin ve Antalya’ya yakışmıyordu.

 

 

Ulaşım adına bu yolun dışında da ciddi çalışmalar yürütüldüğünü öğrendik. Tarsus’ta uluslar arası hava limanı yapım projesi, Mersin – Lübnan arası hızlı feribot, demiryolunda iyileştirme ve Mersin-Mut-Karaman arasında yapılan yol çalışmalarında da önemli mesafeler kat edildiğini memnuniyetle öğrendik.

 

 

Sayın Vali, tarım, hayvancılık, sanayi, kültür ve daha birçok alanlardaki düşüncelerini, Mersin’in sosyo-kültürel ve ekonomik bakımdan kalkınması için projelerini anlattılar.

 

 

Böylesi vizyon sahibi idarecilerin varlığı, azim ve şevk ile işe sarılmış olmaları ve ileri görüşlü, vatansever, milli ve manevi değerlere saygılı idarecilerin görev başında olmaları, ülkemizin geleceği adına sevindirici bir durum.

 

 

Sayın Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na ilk kitabım olan “İnsanca Yaşama Bilinci” isimli kitabımı imzalayarak takdim ettiğimde ise kitaba olan sevgisini sezinledim.

 

 

Kitabı hiç vakit geçirmeden okuyup, paylaşacağını belirten Vali Güzeloğlu hakkında elbette ki, yazılacak çok şey var.

 

 

Bilgi ve birikimi, olaylara bakış açısı kendisini yakın zamanlarda daha önemli görevlerde göreceğimizin belirtileriydi.

 

 

Sayın Vali’ye başarı dileklerimi sunarken, kendilerine yaptığımız Sahabe Safvan bin Muattal diyarına davetimizi yeniliyorum.

 

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

Oyu Puanı: 34 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri