Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKGAP’A SIĞMIYORUZ [ Arama ]

GAP’A SIĞMIYORUZ
Başlık GAP’A SIĞMIYORUZ
Tarih 13.10.2010
Gönderen Editör
Fahrettin ÇELİK

 

GAP’A SIĞMIYORUZ

 

           

GAP Gazeteciler Birliği’nin tüzüğünde yer alan kuruluş amacı; “Öncelikle GAP bölgesinde yer alan iller başta olmak üzere, Ülke genelinde Basın-Medya organlarında gazetecilik niteliğindeki görevlerde çalışanları bir araya toplamak, mesleki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek ve gelişmesine yardımcı olmak, mesleğin toplum içindeki değerini artırıcı faaliyet ve tedbirleri almaktır.” şeklinde belirtilmiş.

 

 

Merkezi Adıyaman’da bulunan bu cemiyet acaba kuruluş amacına paralel faaliyet yürütebilmekte midir?

 

 

Benimde yönetim kurulu üyesi ve genel sekreteri görevini yürüttüğüm bu cemiyet ile 4-5 yıl önce tanıştım. Bu süre zarfında cemiyetin yürüttüğü çalışmaları, hafızamın yettiği kadarı ile hatırlamaya çalışayım.

 

 

Türkiye’nin en büyük ödül organizasyonlarından biri olan GAP Oscar’ları etkinlikleri düzenlendi. Bu organizasyon ile yılın başarılı kişilerini ödüllendirilerek rekabet ortamı yaratılmış, çalışma şevk ve azmi arttırılmış, bölgenin kalkınması için motivasyon sağlanmıştır.

 

 

Zaman zaman piknikler düzenlenerek siyaset, sivil toplum ve basın temsilcileri bir araya getirilmiş, Latif Doğan, Remzi Taşkıran, İrfan Turan gibi ünlü sanatçılarımız davet edilerek sosyal dayanışma ve kaynaşma sağlanmıştır.

 

 

Gerek Adıyaman’da, gerekse il dışında bulunan basın mensuplarından hasta olanlar ziyaret edilmekte, taziyelerde bulunulmakta, sevinçlerine ortak olunmakta, il dışındaki bürokrat, siyasetçi, sanatçı ve işadamlarımız ziyaret edilmektedir.

 

 

Ulusal ve yerel televizyon programlarına konuk olarak katılarak gündeme ilişkin cemiyetimizin ve meslektaşlarımızın düşünceleri kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Hangi cemiyet üyesi olursa olsun veya dünyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın, mağdur edilen gazetecilerin yanında yer alındı, en sert bir şekilde ve yüksek sesle gazetecinin hakları savunuldu.

 

 

GAP Gazeteciler Birliği yönetim kurulu toplantıları her seferinde değişik yerlerde yapılarak, toplantı yapılan ilin sorunları, sıkıntıları tartışılmakta, o bölgenin gazetecileri ile birlikte sorunlara çözüm önerileri getirilmektedir. Bu anlamda, Mardin, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Samsat’ta kurul toplantıları yapılmış, diğer iller ise çeşitli vesilelerle ziyaret edilmiştir.

 

 

Ağır çalışma temposu ile sağlığına gereken hassasiyeti gösteremeyen meslektaşlarımızın sağlık problemleri ile de cemiyetimiz yakından ilgilenmiştir. Yapılan protokol gereği gazetecilere Gaziantep’in seçkin hastanelerinden Medical Park hastanesinde Check-Up yaptırılarak sağlık kontrolünden geçirmişlerdir.

 

 

Bölgenin sosyal ve kültürel gelişimi için çeşitli etkinlikler düzenleyen Cemiyetimizin organizasyonu ile Gazeteci-Yazar Banu Avar tarafından, 'Yeni Dünya Düzeni ve Medya' konulu bir konferans verilmiştir. Bu konferansa sivil toplum, siyasi parti, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılmış, aynı zamanda kaynaşma ve diyalog ortamı yaratılmıştır.

 

 

GAP Gazeteciler Birliği, nasıl ki bölge dışına taştıysa, zaman zaman ülke dışına da taştı. Cemiyet Yönetim Kurulu üyeleri ve bölgeden bazı gazeteciler, Suriye’nin Haseki Valisi General Muhammed Nemmur El-Nemmur’un konuğu olarak Suriye’ye bir ziyaret gerçekleştirdiler.  Kamışlı Belediye Başkan Vekili Cemal İhseyn ile sivil ve Askeri yetkililer tarafından karşılanan gazeteciler devlet protokolü ile karşılanarak bu şekilde ağırlandılar.

 

 

Daha sonra Haseki ve Kamışlı illeri Gazeteciler Cemiyet Üyeleri ve İl İdarecileri,  GAP Gazeteciler Birliği’nin davetlisi olarak GAP bölgesini ziyaret etmiş, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da bu misafirler ağırlanmışlardır.

 

 

Cemiyetimiz genel başkanı İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Suudi Arabistan, Pakistan ve daha birçok ülkeyi ziyaret ederek gazetecilik mesleğinin standardının yükseltilmesi için çalışmalar yürütmüştür.

 

 

Cemiyetimiz artık GAP bölgesine sığmıyor. Seçkin gazetecilerin üye olduğu cemiyetimize Ankara, İstanbul, Adana, Antalya gibi GAP’ın dışındaki büyük şehirlerden de saygıdeğer meslektaşlarımız bizimle birlikte hareket etmektedirler.

 

 

Vakit gazetesi Ankara temsilciliğinin önemli isimlerinden Aslan Değirmenci, Vakit Gazetesinin Ankara Temsilcisi Gazeteci-Yazar Serdar Arseven, Vakit Gazetesi yazarlarından Hüseyin Öztürk, Gazeteci-Yazar Mehmet Metiner, Merkezi Adana olmak üzere 28 ile günlük vasıflı gazete olarak yayın yapan İlkhaber gazetesinin sahibi Veysel Aslan, bölgede önemli bir yayın kuruluşu olan Aksu TV’nin Genel Müdürü Turgay Terzibaşı, GRT Televizyonu Genel Müdürü Metin Sabuncu gibi isimlerin cemiyetimize üye olması bunun somut kanıtıdır.

 

 

Son atraksiyonumuz ise 14-18 Ekim tarihleri arasında Mersin ve Antalya illerine yapılacak olan gezi ve Antalya’da Ekim ayı Yönetim Kurulu toplantısı olacak inşallah.

 

 

Programın birinci gününde Mersin Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ile görüşme ve Antalya-Manavgat Delta Otel’de yapacak olan yönetim kurulu toplantısı ile basın mensuplarının karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri konulu iki günlük çalıştaya Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan gazeteciler katılacak.

 

 

GAP Gazeteciler Birliği’nin tüzüğünde yer alan kuruluş amacına uygun çalışmalar yürütüldüğü apaçık ortada.

 

 

GAP Gazeteciler Birliği’nin artık GAP’a sığmadığı ve faaliyet alanını genişletmesi gerektiği de apaçık ortada.

 

 

Sevgi, huzur ve barış dolu yarınlar dileğiyle…

 

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

Oyu Puanı: 32 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri