Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıZeynal KAPLAN726 Evet Oyu [ Arama ]

726 Evet Oyu
Başlık 726 Evet Oyu
Tarih 15.09.2010
Gönderen Editör

 

726 Evet Oyu

 

Orda bir Köy var, uzakta değil… Ama gidip gelmelerim iyice uzaklaştı benden.

 

Çocukken ne güzeldi. Her yıl okullar tatil olunca gider bir ay kadar kalırdım. Yolları çamurlu olsa da, yazın toz deryasında olsa da, buram buram havası, doğal güzellikleri ve o meşhur narları, incirleri, üzümleri, yetiyordu bana.

 

O köy benim köyümdü.

 

Bir zamanlar elektrik yoktu, su yoktu, televizyon hiç yoktu. Uzun kış gecelerin de masallar vardı. İnsanlar daha da mutlumuydu o yıllarda? Yoksa ben çocuk olduğum için bana mı öyle geliyordu? Ama ben çok mutluydum.

 

Şimdilerde gitmelerim bayağı bir seyrekleşti. Bazen yılda bir, hatta iki yılda bir gidip akrabalarımı ve köy halkını ziyaret ettikten sonra aynı gün içerisinde dönmem gerekiyor. Hayat zorlaştı benim için. Geçim sıkıntısı iyice sırtıma yük oluyor. Çocuklar artık benim o yıllarda gittiğim gibi ortaokula, liseye gidiyor. Çocukların okuma ve hayata kazandırma meşagatleri daha bir zorlaştı.

 

Her gittiğim zaman da; o doğduğum evin önünde hüzünler çöküyor üzerime. Kendimi bu duygulardan kurtarmam günler alıyor. Evin içerisine giremediğimdendir beklide.

 

O köy ki; şimdilerde yolu var, elektriği var, suyu var, değişen çok şey var. Ama hala değişmeyen halkı var. Hala cömert, hala mert, hala sadık ve hala sevgi saygı dolu insanlar. Değerlerine, örf ve adetlerine bağlı bir şirin yerleşim yeri.

 

O köy ki; 12 Eylül Halk Oylamasında sandık başına gidenlerin tamamı, 726 oyun hepsinin EVET dediği nadide insanlarla dolu bir yer.

 

Sayın Milletvekillerim, Sayın Bürokratlar, Sayın Başbakanım sizlere seslenmek istiyorum.

 

Türkiye haritasında kimsenin yerini bile gösteremeyeceği Adıyaman ili Kâhta ilçesi Salkımbağı (Alut) köyü sakinleri 726 seçmenin tamamı EVET olarak kullanarak ülkenin değişmez denilen kaderini, demokrasinin önünü açmak için sandık başına giderek 726 tane reyin tamamı rengi beyaz oldu.

 

İşte bu köy gibi güneydoğuda birçok köy birçok belde birçok ilçe birçok şehir bu duyarlılığı göstererek Demokrasinin yolunu sonuna kadar açtı. Adaletten eşitlikten haktan hukuktan yana oldu.

 

Sayın Başbakanım bu halk sizlere güveniyor ve inanıyor. Bu insanlar; eşitliğin, adaletin, kişi başına düşen milli gelirin eşit ve yükseldiği ve de en önemlisi 30 yıldır dökülen kardeşkanının olmadığı bir ülke istiyor sizden. Çocuklarının bir hiç uğruna ölmeyeceği ve öldürmeyeceği bir gelecek bekliyor sizlerden.

 

Bu ülkeyi inşa etmenin ve tama demokrasiyi sağlamanın, Dünya arenasında söz sahibi yapmak için gerekli yetkiyi Referandumla birlikte sizlere verdiler.

 

Bu halkın tek derdi aş ve iş inanın…

 

Her karış toprağında özgürce ve adalet içinde yaşayabilmek için hür iradesini ortaya koyarak, sıra sizde mesajı verildi.

 

Bu ülkede bütün bunları sağlayamazsanız ne olur biliyor musunuz? Biliyorsunuz… Siz bu hayatı yaşadınız.

 

Gidilmeyen yer sizin değildir… 

 

 

www.adiyamanbulteni.com

 

Oyu Puanı: 5 - Ortalama: 4.8

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 7 (0 Kayıtlı Üye 7 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri