Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıZeynal KAPLANOy Verin… [ Arama ]

Oy Verin…
Başlık Oy Verin…
Tarih 10.09.2010
Gönderen Editör

Oy Verin…

Dünya tarihinden bu yana işler ehline verilmediği için, Devlet idareleri her zaman sıkıntılı olmuştur. İşi ehline vermemek tüm halk ve bireyler arasında geçerlidir. Saat tamircisine, terziye, marangoza, araç süren şoföre, uçak süren pilota, masa başında çalışan memuruna müdürüne kadar, velhasıl tüm devlet idarelerinden tutunda, zanaatkarlarımıza kadar o işin ehli olmayan kurum ve kişiler işin hakkını veremeyip, o işle ilgili tüm etkilenenlerde belirli bir sorumluluk altına almış olurlar.

 

 

Hatta belirli kitlelerden sorumlu olan insanlar, o zümrenin yok olmasına sebebiyet verebilirler. Tarihte bunun örnekleri çok fazladır. Bu paralellikte yönetenlerin adil olması, hakkaniyetti gözetmesi, o milletin veya zümrenin ihya olması anlamına gelir. Tarihte bunun da örnekleri yeterince vardır.

 

       Bizler birey olarak bu sorumlukları yerine getirmeliyiz.

 

Sorumluklarımızdan en önemlisi Darbe anayasanın yıldönümü olan 12 Eylül günü oy vermek olacak. Bizi yönetecek, hak ve hukukumuzu belirleyecek, gerektiğinde mükâfatlandıracak veya gerektiğinde cezalandıracak bu Anayasa değişikliğinde kesinlikle sandık başına giderek; bu ülkede benimde yaşama hakkım var diyerek bireysel sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Daha sonra toplumsal gereklerin ifası aşamasında birlikte yaşamaya ihtiyacımızın bilinci ile rey vermeliyiz. Ve en önemlisi ötelerde bu sorumluluğun hesabı sorulur! Anlayışı ile hareket etmeliyiz…

 

Hangi fikirde olursanız olun, hangi partiye oy verirseniz verin, ama o gün sandık başına gidip oyunuzun rengini belirleyin. Bu en doğal hak, bilinizki bizi yönetecek kişilerin başa gelmesi, bizi millet ve vatandaş olarak geleceğe taşıyacak, çocuklarımızın silahların gölgesinde olmadığı bir ülke kanunları belirlenecek.

 

Bir oydan ne çıkar düşüncesine asla kapılmayın. O bir reyin çok büyük önemi vardır.

 

O oyun Allah katında da sorumluluğu vardır. Hesap günü bunun hesabı bizden sorulacaktır. Vatandaşlara verilen bu hakkı iyi yönde, ülkenin geleceği ve daha da önemlisi çocuklarımızın yarınları için kullanmamız bizim insan olmamızın ve bu dünyada yalnız olmadığımızın bir gereğidir.

 

Adil, dürüst, yöneticilerin olduğu bir toplumun, halkı da geleceğe emin adımlarla yürür. Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak için sandık başına gidip oyumuzu kullanalım.

 

Unutmayalım ki bu ülkenin, bu şehrin, bu beldenin inşaası için temiz idareci ve temiz toplumla olacaktır. OY VERİN...    

 

Ben Oyumu Evet olarak belirledim. Siz de gidin ister evet diyin, iste hayır… Vicdanınızın Sesini Dinleyin.

 

Tüm İslam Alemine ve Ülkemize iki Bayram nasip olur inşallah.

 

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 6 (0 Kayıtlı Üye 6 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri