Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMehmet KANDEMİRSEZONA İYİ BAŞLAMADIK [ Arama ]

SEZONA İYİ BAŞLAMADIK
Başlık SEZONA İYİ BAŞLAMADIK
Tarih 31.08.2010
Gönderen Editör

 

SEZONA İYİ BAŞLAMADIK

            Bu seon ikinci Lig Kırmızı gurupta mücadele edecek olan Adıyamanspor, Pazar günü sezonun ilk maçında Bugsaşspor ile sahasında karşılaştı. Ramazan ayına, tatil ve havanın sıcaklığı eklenince ilk maç olmasına rağmen tribünler boştu. Bu yıl yeni statüye göre ikinci lig iki gurup halinde 18 takım ile oynanacak olmasından dolayı, ülke genelinde bir çok takım ilimize gelecek, ekibimiz Adıyamanspor Türkiyenin bir çok bölgesine maç oynamak için gidecektir.

           Geçen yılki takımdan bir çok futbolcusunu kaybeden ekibimiz, yeni transferleri ile resmi maçta ilk kez seyircinin karşısına çıktı. Maçın oynandığı stad zemininin çok kötü olması, havanın sıcaklığı futbolu olumsuz etkiledi.  İlk dakikalarda atak oynayan tecrübeli takım Bugsaşspor geliştirdiği ataklarda etkili olamadı. İlerleyen dakikalarda Adıyamanspor oyunda denge sağladı,

           Özellikle uzun toplarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.  Çimleri kurumuş zeminde orta saha mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada Bugsaşspaor ilk yarının sonlarında duran topta, çalışılmış pozisyonda golcu Taner’in kafa golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.   İkinci yarıya değişiklerle başlayan ekibimiz beraberliği yakalamak için ataklarını sıklaştırdı, keşke Hasan Hoca oyuna sonraki takım ile başlasaydı.

            Ypılan değişiklikler oyunumuza yansımış, atak üstünlüğünü ele geçirmiştik.  İkinci  yarıda rakibimiz skoru korumak, kontrataklarda ikinic golü bulmak  için mücadelesini sürdürdü, ancak Sıcak hava zamanla rakibimizin gardını iyice düşürüken, takımız sağlı sollu ataklarla rakibi zorladı, bulduğu pozisyonları ise cömertce harcadı. Özellikle yeni transferlerden Hakan ile bulduğu net pozisyonlardan yararlanamadık. Hakan altı pas çizgisinde bulduğu pozisyonlarda, özellikle hava toplarında, son vuruşları isabetli yapamayınca takımımız gol kaydına muvaffak olamadı.

            Maçın sonlarına doğru beraberlik için tüm hatlarıyla yüklenen ekibimiz gol bulamıyor, maçı yenik bitiriyordu. Ligin ilk karşılaşmasında evinde karşılaştığı Bugsaşspor çok önemli üç puan alırken, Adıyamanspor lige yenik başlıyor, oynadığı futbol ile gelecek için ümit vermiyordu.

TAKIMIN ÇOĞU DEĞİŞTİ

            Geçen sezon başarılı bir performans göstererek ekstra play offta ligi ikinci bitiren takımızda başarılı futbolcuların çoğu başka takımlara transfer oldu. Geçtiğimiz sezonda gurubun en az gol yiyen ekibi olan Adıyamanspor, başarılı defansının tamamı ayrıldı.

            Kalecide dahil hepsi takımdan ayrıldı.  Kaleci  Oğuzhan, Arda, Barış, Alper, Gökhan.. Bunlar sadece defans bloğu. Fuat, Kerem, Kenan, Hakan, Süleyman, Suat.. Benim hatırladıklarım bunlar, unuttuğum varsa siz tamamlayın. Bir sezonda, başarılı olmuş bir takımda bu kadar değişikliğe gidilirse iyi bir takım kurmak ve başarı beklemek biraz hayal olur.

              Ne olursa olsun, bir takımla bu kadar çok oynamayacaksın. Takıma bakıyorsun, geçen yıl yedek bekleyen, fazla forma şansı bulamayan sporcular bu yıl takımın iyilerinden olmuş. Şunu da dile getirmekte yarar görüyorum; futbolcular neden Adıyamanspordan ayrılmak istiyor, bazıları takımımızı basamak olarak mı kullanmak istiyor, yoksa başka sebepler mi var, sorun ne olursa olsun,  bir sezonda takımın tamamına yakını değişmemeli?

ZAMAN LAZIM

            Bu yıl oluşturulan yeni ekip henüz istenilen düzeyde değil. Ancak haksızlık yapmak lazım, bir maç ile takım değerlendirilmez. Bugsaş maçında rakibimize pek pozisyon vermedik, ancak olumlu ve etkili oyun kuramadık, atak geliştiremedik.  

           Takımımız çok genç, koşan mücadele eden bir yapısı var, fakat orta saha organizasyonunu oluşturacak, oyunu tüm sahaya yayacak bir maestromuz yok. İnşallah yanılırım, bana göre bu sezon da gol yollarında çok zorlanacağız, en büyük sıkıntıyı bu alanda yaşayacağız.

           Sonuç olarak bir maç ile takımı değerlendirmek, insafsızca eleştirmek haksızlık olur, dediğim gibi bu takımın zamana ihtiyacı var, zaman derken inşallah o zamana kadar iş işten geçmemiş olur. Keşke yıllar sonra ilk kez ulusal vitrine çıkacak olan takımımız özlediğimiz, beklediğimiz Adıyamanspor olsaydı da futbolda ismimizi tüm Türkiye’ye duyursaydı.

BAZI KIYMETLERİMİZİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

            Takımın başına tekrar getirilen Hasan Şengün hırslı ve başarılı biri, yıllar önce Adıyamansporda top koşturan Büyük Mesut, futbolu bile, efendiliği ile örnek gösterilecek karakterde, bu ekiple uzun süreli çalışmak lazım.

             Ancak; Adıyamanda yetişmiş, uzun yıllar futbol oynamış, futbolumuza hizmet etmiş, ilimizde futbolun gelişmesi için her hangi bir karşılık beklemeden çalışmış bazı değerlerimiz var, bunları Adıyamansporda değerlendirmenin zamanı gelmedi mi acaba…?

               Yılmaz Aslan, Küçük Ahmet, Emin Alakuş, Mehmet Yıldırım, Fikret Keleş…  bu arkadaşlarımız verilecek görevi en güzel şekilde yerine getirecek kapasitede ve becerideler, bir şekilde Adıyaman futbolunda değerlendirmek lazım diye düşünüyorum. Çünkü bunlar Adıyaman futbolunun içinde yetişmiş, bu işi en iyi bilen arkadaşlarımızdan bazıları.

 

 

Oyu Puanı: 6 - Ortalama: 4.83

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 5 (0 Kayıtlı Üye 5 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri