Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKFAHRİ YALDIZ’A FATİHA-2 [ Arama ]

FAHRİ YALDIZ’A FATİHA-2
Başlık FAHRİ YALDIZ’A FATİHA-2
Tarih 26.08.2010
Gönderen Editör

 

FAHRİ YALDIZ’A FATİHA-2

Dünden devam…

“Bilim Araştırma Vakfı tarafından Adıyaman’daki fahrî temsilcisiyle beraber birkaç gecenin düzenlenmesini sağladı. Birçok gezi ve dâvetlere katıldı. Çevrede sevilen, sayılan ve fikirlerine değer verilen Fahri Yaldız, içine girdiği her ortamda kısa sürede dikkatleri üzerine çekebilen bir kişiliğe sahipti. Hiçbir fedakârlıktan kaçınmaz ve her zaman kendisi için istediğini arkadaşı için de isterdi. İHH ve YADER’in beraber düzenlemiş oldukları kermeslerde sabaha kadar nöbet tutardı.

Kamuoyu oluşturma açısından son derece başarılıydı. “Rotamız Filistin Yükümüz İnsanî Yardım” sloganı ile yürütülen faaliyetlerin halka duyurulması için kendi özel arabasını faaliyetin reklâm afişleriyle giydirip üzerinde ses cihazlarını bir de ses cihazlarını çalıştıracak jeneratör monte edip Adıyaman il merkezi ile beraber Kâhta (Kolîk), Besni (Beheştî), Çelikhan (Çêlıkan) ve Gölbaşı (Serê Golan) ilçelerinde yapılan programların duyurulması için sokak sokak gezerdi ve bu uğurda olanca hızıyla durmadan çalışırdı. Aynı araçla aylarca dolaştı. İHH’nın beraberinde birçok milletten katıldığı “Rotamız Filistin Yükümüz İnsanî Yardım” sloganı ile Gazze’ye gidecek filoya katılmak için aylar öncesinde hazırlık yaptı. Pasaport çıkarttı. Katılım formunu doldurdu.

Hısım, akraba, arkadaş, dost ve çevresi ile beraber 4 çocuk ve eşiyle vedâlaştı. “İnşallâh şehîd olmaya gideceğim” diyerek Antalya’ya gitti ve bu duygularla Mavi Marmara gemisine bindi. Gemide ailesi ve arkadaşlarını arayıp son hasretini giderdi.

Şehîd Fahri Yaldız’ın hayır, iyilik ve fedâkârlık ile dolu güzel yaşam öyküsündeki en ilginç sayfalardan biri de, O’nun, doğduğu köy olan Başlı köyündeki ilk camiînin temellerinin atılmasına öncü olan kişi olmasıdır.

Başlı köyünde yapımına başlanılan caminin temeline Haziran 2008’de köylüler tarafından zemzem suyu döküldü. Köyü modern bir camiye kavuşturmak için harekete geçen köylüler, temelini attıkları caminin temeline yaklaşık 30 litre zemzem suyu döktüler. Köylüler pet şişelere doldurdukları zemzem suyunu caminin temeline boşaltarak manevî haz duydular. Caminin yapılması için öncülük yapan Fahri Yaldız, zemzem dökme etkinliğinde yaptığı konuşmada, köyde daha önceden cami olmadığını belirterek, “Başlı halkı olarak ibâdetlerimizi topluca yapmak için güzel bir camiye ihtiyacımız var. Köyümüzde caminin olmamasını büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Bu anlayışla köyümüzün tüm sâkinleriyle birlikte dayanışma içerisine girdik. Çevre köylerin bile örnek alacağı bir cami yapımına başladık. Allâh nasib ederse 3 yılda bitirip ibâdete açmayı düşünüyoruz” demişti.

Fahri Yaldız, sözünü ettiği 3 yılın sonunu göremedi. Çünkü bu konuşmayı yaptıktan tam 2 yıl sonra Mavi Marmara gemisinde şehîd oldu.”

Fahri Yaldız kardeşimize mübarek Ramazan ayında bu vesileyle tekrar Allah’tan rahmet diliyor, ruhuna Fatiha yolluyoruz. Bu arada, kaynakları ve resimleri de bulunan yazının tamamı www.haksozhaber.net sitesinden okunabilir. İstendiğinde ben de verebilirim…

Galiba emanetinizi böylece yerine kavuşturmuş oluyoruz Sayın Sediyani!... Allah sizden razı olsun…

 

Mustafa Işıldak

m.isildak02@gmail.com

0532-422 95 28

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 9 (0 Kayıtlı Üye 9 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri