Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıZeynal KAPLANEksen Kayması [ Arama ]

Eksen Kayması
Başlık Eksen Kayması
Tarih 16.06.2010
Gönderen Editör

Eksen Kayması

 

Son zamanlarda “Eksen Kayması” diye bir olgu atıldı ortaya. İyi tutuldu bu iki kelime.

 

Konuşmaya, tartışmayan kalmadı. Her kesim insanlar çeşitli yorumlar yaparak, muhatap oldukları toplulukla bu konu üzerinden derin açıklamalar yapıldı. Tabidir ki ortaya atılan bir konu tartışılmadan sonuca ulaşılmaz ve doğu olan da bulunmaz.

 

Çok manidardır ki ortaya atılan iddialar dış kaynaklıdır.

 

Bu iddialar Türkiye ve Ortadoğu üzerinde emelleri bulunan güçler, ülkemiz ve diğer ülkeler içindeki uzantılarıyla birlikte hareket ederek; suni gündemler oluşturmakta üzerlerine düşen gücü ve ekonomiyi her zaman bulmuşlardır.

 

Osmanlı imparatorluğunun son zamanlarına denk gelen ve Türkiye cumhuriyetinin kuruluş yıllarında ayyuka çıkartılan ve hala son sürat devam eden kirli emeller kıyamete kadar devam edecek gibidir.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu konuda şunları söylüyor. ''Bir eksen kaymasından bahsedenler, art niyetli değillerse Türkiye'nin yeni rolünü, çok boyutlu dış politikasını anlayamamış, kavrayamamış olanlardır. AB ile katılım müzakerelerini başlatan, dikkatinizi çekiyorum, bu hükümettir. Biz ne zaman AB'ye müracaatı yaptık? Adı daha Avrupa Birliği değildi. Avrupa Ekonomik Topluluğuydu. 1959 müracaat, resmi müracaat 1963. O günden bugüne öyle talihsiz bir ülke yok. 50 yıl bizi oyaladılar. Hala oyalıyorlar, onu da söyleyeyim. Biz yırtınıyoruz, çırpınıyoruz. Özellikle bir bakanlığı sadece bu iş için kurduk. Biliyorsunuz, bir devlet bakanımız baş müzakereci olarak sadece bu işi takip ediyor, sadece AB üyesi ülkelerde fellik fellik dolaşıyor. Bütün bunlara rağmen oyalıyorlar.'' Diyor. Bu açıklamaları iyi okumak gerek.

 

Avrupa birliği Türkiye yi kaybetmek istemiyor. Ama bunun yanında içinde alamıyor. Çünkü bu birlik tamamen Hıristiyan kulübü de ondan. İçinde barındırdığı aşırı lobiler buna izin vermezler belki de hiçbir zaman izin vermeyecekler.

 

Gerçekten buna inanın ki Avrupa birliği ne zaman Türkiye yi topluluğa almayı kabul ettiyse tamamen kendi menfaatleri oluştuğu içindir.

 

Ama bu ülke dış politikada yapması gerekenleri kısa bir sürede tamamlayarak Dünya güçleri arasındaki yerini alacaktır.

 

Ülkemizin öncelikle komşu ülkelerle yaptığı anlaşmalar, İslam coğrafyasıyla giriştiği ilişkiler ve de Türkî cumhuriyetlerine yakın kardeşlik projeleri dünyanın eksenini değiştirecek. O zaman anlayacaklar eksen kaymasının anlamını…. İşte Türkiye böyle bir ülke.

Oyu Puanı: 3 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 2 (0 Kayıtlı Üye 2 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri