Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKÇELİKHAN’I SEVİYORUM [ Arama ]

ÇELİKHAN’I SEVİYORUM
Başlık ÇELİKHAN’I SEVİYORUM
Tarih 01.06.2010
Gönderen Editör

Fahrettin ÇELİK

ÇELİKHAN’I SEVİYORUM

 

 

Çelikhan’ı seviyorum.

 

Nedendir bilmiyorum ama Çelikhan’ı neredeyse Samsat kadar seviyorum.

 

Havası güzel Çelikhan’ın.

 

Doğası güzel.

 

Balı güzel.

 

Sigarayı bıraktım ama tütünü güzel.

 

Suyu güzel.

 

En önemlisi de insanları güzel.

 

Bu bir talih midir, Allah’tan güzel insanlara bir lütuf mudur bilinmez. Çelikhan’a gelen yabancı yöneticilerde, yerliler kadar güzel insanlar.

 

Çelikhan Kaymakamı Sayın Ercan Turan’ın icraatlarını uzaktan uzağa takip ediyoruz. Yaptığı çalışmaların yanında sempatik tavırları ile insanın içini ısıtan bir yönetici. Okuma kampanyası, ağaçlandırma çalışmaları, tarımsal faaliyetler ve diğer bütün çalışmaları gerçekten takdire şayan çalışmalar.

 

Çelikhan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Bora’da koltuğunu dolduran, Çelikhan insanının sevecenliğini, mertliğini, dürüstlüğünü üzerinde taşıyan güzel bir insan.

 

Bana Çelikhan’ı sevdiren başka insanlarda var elbette. Belki de, tanıdığım ilk Çelikhanlı Abdulkerim Sonkaya kardeşim bunlardan biri. Çelikhan’ı ilk ziyaret etmem de O’nun daveti ile olmuştu. Yıllar önce yapılan bal festivaline davet etmiş, bizde Samsat’tan 6-7 arkadaş birlikte katılmış, Çelikhan havasının güzelliğine ilk kez o zaman tanık olmuştum.

 

Ve Mustafa Aloğlu.

 

Benim Samsat’ta üstlendiğim görevlerin hepsini Çelikhan’da Sayın Aloğlu üstlenmiş. Haber sitesi editörlüğü, Anadolu Ajansı Muhabirliği ve TEMA Vakfı Temsilciliğini yürüten Mustafa kardeşimle Gaziantep’te yapılan TEMA Vakfı toplantısında tanışmıştık.

 

Hareketli, kararlı ve kıpır kıpırdı Mustafa. Ülkenin her tarafından gelen TEMA temsilcileri arasından göze çarpıyordu. Genel merkez yetkililerinin de yakından tanıdığı Mustafa Aloğlu ile bir Adıyamanlı olarak gurur duymuştum.

 

Çelikhan’ın tanıtımı, ilerlemesi, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınması için elinden gelen gayreti gösterdiğine hiç şüphe yok. Kendisine, güzel Çelikhan’a yaptığı hizmetlerinde başarılar diliyorum.

 

Konu Çelikhan olunca son zamanların en konuşulan tiyatrosundan bahsetmemek olur mu? Amatör ruh ve amatör oyuncularla profesyonelliğin yakalandığı emsali olmayan bir tiyatro grubu.

 

Çelikhan tiyatro grubunu ilk kez Adıyaman Üniversitesinde izledim. Çelikhan’a olan sevgimi bir kez daha katladı. Bu ilçeyi, bu güzel insanları boşuna sevmediğimi bir kez daha anladım.

 

Kendi öz kültürlerini yansıtan, işi sağa sola kıvırtmadan, Çelikhanlılara yakışır bir şekilde sahne alan bu arkadaşların başarısı beni mutlu etti.

 

Dağ içmesinde gerekli çalışmaların yapılarak turizme kazandırılması ve yüzen adacıkların tanıtımlarının yapılarak turizme kazandırılmasının yararlı olacağı düşüncemi de belirtmeden geçemeyeceğim.

 

Çelikhan’ı sevmem için daha çok sebep var.

 

Çelikhan’ı bana sevdiren daha çok güzel insan var. Zamanı geldikçe sizlerle bu güzellikleri paylaşacağım inşallah.

 

Sanırım Çelikhanlılar da beni seviyorlar. “İnsanca Yaşama Bilinci” isimli kitabımın imza gününde, Samsat’ı ev sahibi olduğu için saymazsak ilçeler arasından en fazla Çelikhan’dan katılım olmuştu.

 

Oyu

Puanı: 32 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri