Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKSALMAN FARKLI BİR YÖNETİCİ [ Arama ]

SALMAN FARKLI BİR YÖNETİCİ
Başlık SALMAN FARKLI BİR YÖNETİCİ
Tarih 30.04.2010
Gönderen Editör

SALMAN FARKLI BİR YÖNETİCİ

 

           

Bu günkü yazımda ilginç bir yaşam öyküsü olan bir sivil toplum kuruluşu başkanını yazmak, tanımayanlara tanıtmak istiyorum.

 

           

Adıyaman Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Salman’ı Adıyaman’da bir çok insan tanıyordur. Doğal olarak üst bir makama geldikten sonra insanlar tanımaya başladıkları için hayat mücadelesini bir çok vatandaş bilmiyordur.

 

           

Salman, bir anlamda gazetecilikle başladı yaşam mücadelesine. Çünkü çocukluk yıllarında geçimini gazete satarak sağlıyordu. Belki de, gazete kokusundan olsa gerek okumayı seven Salman yetiştirme yurdunda okul yaşamına başladı.

 

           

Devletin himayesinde eğitim gördüğünden olsa gerek milliyetçi, muhafazakar, vatansever bir kimlik kazandı. Hayatı boyunca da bu düşüncede yol aldı.

 

           

Düşüncesi ve başarısı ne olursa olsun fakirlik peşini bırakmadı. Fen-Edebiyat Fakültesini bu yüzden bırakarak manifaturacı olan dayısı Hacı Ahmet Gürbüzcan’ın işyerinde tezgahtar olarak çalışmaya başladı.

 

           

Daha sonra kendisine ait bir konfeksiyon mağazası açınca, mesleği ile ilgili sosyal faaliyetlerde bulunmaya başladı. Oda başkanı seçildikten sonra odalar birliği başkanlığı için yarışa girişti. 2005 yılında da Adıyaman Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı seçildi.

 

           

Kendisiyle o tarihlerde yaptığım bir röportajda sıraladığı bazı büyük hedeflerine ulaştığını görüyoruz. O zaman en büyük hedefi Odalar Birliğine yakışır bir binaya sahip olmaktı, bunu başardı. Konferans Salonunda bir çok çalıştaylar ve kurslar düzenlenerek Adıyaman’ın bu alandaki eksikliğini tamamlamış oldu.

 

           

Salman ile yaptığım röportajda çok büyük hedefleri olduğunu görmüş, hatta bir çok düşüncesine “gerçekleşmeyecek hayal” gözüyle bakmıştım. Bina bunların başında geliyordu. Bunun yanında hibe olarak güzel bir makam aracının alınması hayallerin gerçeğe dönüşeceğinin ilk belirtileriydi.

 

           

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımları yapıldı. Üyeler çeşitli gezilere götürülerek aileleri ile birlikte birkaç günlük tatil yapma imkanı sunuldu.

 

           

Tanınmayan ve hak ettiği yerde olmayan birliği tanıtmak, itibar ve saygınlık kazandırma  ve Adıyaman’ın en güçlü sivil toplum kuruluşu haline getirme çabasının da yersiz olmadığı görülmektedir.

 

           

Kendisine siyasette yer alıp almayacağını sorduğumda, zaman içerisinde ne değişir bilemem ama bu makamı siyasete basamak yapmayacağını söylemişti. Demokratik bir yönetim anlayışıyla, “ben” merkezli olmayan bir yönetim sergileyeceklerini söylemişti, bunu da başardıklarına şahit oluyoruz.

 

           

Burada Sayın Salman’ın yaptığı çalışma ve hizmetleri yazmama imkan yok. Ancak genel anlamda yaptıkları bazı çalışmaları sizlerle paylaştım. Sadece bunlar bile Salman’ın vizyon sahibi bir yönetici olduğunun göstergesi.

 

           

Genç nesiller için model olabilecek bir hayat hikayesi. Gazete dağıtıcılığından, devlet yurtlarındaki yarım kalmış eğitiminden sonra odalar birliği başkanlığına yükselmesi sıradan bir olay değil.

 

           

Azmetmek, inanmak ve çok çalışmanın mutlaka başarıyı getirdiğinin göstergesidir Mustafa Salman.

 

           

Özellikle seçilmişlerin yönettiği meslek kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlık ve yönetimlerinin, birkaç aile tarafından bölüşüldüğünü düşündüğümüzde, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği’nin apayrı bir tabloda olması Salman yönetiminin farklılığını yansıtmaktadır.

 

           

Üyeleri ile paylaşımcı, yöneticiliğinde değişimci, yürüttüğü kuruluşun misyonuna sadık, ufku geniş yöneticilere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

 

           

Toplum yararına çalışan yöneticilerimize başarı dileklerimle…

 

Fahrettin ÇELİK

           

Oyu Puanı: 19 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri