Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıMustafa IŞILDAKVALİ IŞIK’I MALATYA MI UZAKLAŞTIRDI? [ Arama ]

VALİ IŞIK’I MALATYA MI UZAKLAŞTIRDI?
Başlık VALİ IŞIK’I MALATYA MI UZAKLAŞTIRDI?
Tarih 30.04.2010
Gönderen Editör

VALİ IŞIK’I MALATYA MI UZAKLAŞTIRDI?

 

Başka ile atanan valilerin yaptığı iyi uygulamaların görev yaptığı ilde yazılıp-çizilmesine, hatta söylenmesine genellikle soğuk bakılır.

 

Nedeni, mevcut valinin “alınganlık” gösterebileceği önyargısıdır. Oysa hükümetimizce de desteklenen Adıyaman da dâhil ülkenin yarısında “Önyargılar Giremez” sloganı altında düzenlenen forumlar karşısında artık eski-yeni valilere ait bu “önyargıların da girmemesi” gerektiği düşüncesindeyim.

 

Örneğin; Işık Gazetesi’nin önceki günkü nüshasında yayınlanan Erdal Yılmaz’ın “O kavgadan rant bekleme Öznur Hanım!” başlıklı köşe yazısını okudum. Adıyaman’a 3 kez gelen ve 3 kez de giden Vali Halil Işık’ın Adıyaman’daki görevi esnasında mevcut siyasi iktidarla paralel siyasi görüşte olmamasına rağmen, belki beklenenin üzerinde “halkın valisi” olamamış ise de, deyim yerindeyse havada-karada-denizde-her yerde yalnızca “devletin valisi” olmaktan çekinmeyen bilgi, görgü ve yüzünden eksildiği pek görülmeyen güler yüzüyle NEMRUT konusunda MALATYA LOBİSİYLE ne kadar mücadele ettiğini, hatta belki Adıyaman’dan ayrılmasında bu lobinin etkin olmuş olabileceğini düşünebiliyor muyuz acaba?

 

Böyle bir durumda yazılmayan ve şu anda yazılması da etik olmayabilecek bilgi ve yaşanmış deneyimlerin samimi bir ortamda; Vali Işık ve diğer ilgililer tarafından şimdiki Vali Ramazan Sodan’a anlatılması millet vekillerimizce talep edilebilir mi? Olası böyle bir talebi Vali Işık ve diğer ilgililer olumlu karşılar mı acaba?

 

Ve son olarak, tüm taraflar Adıyaman’ın yararına, daha doğrusu mazlumun ve haklının yararına böyle bir diyalogu olumlu karşılayabilecek olgunluğa sahip değiller mi acaba?

 

Bakalım devletle millet arasında örülmüş kalın duvarları yıkmak için çalışan mevcut hükümet adına ilin aklıselim milletvekilleri kendi “ego”larını atarak gerektiğinde Vali Işık ve diğer ilgililerle istişare halinde “ortak akılla”  konu üzerinde ne kadar durabilecek?

 

Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Baklanlığı ile AK Parti Genel Merkezini ve en önemlisi halkı arkalarına alarak lobilerle savaşmaya güçleri yetecek mi?

 

Oyunu “liderler demokrasisi” kurallarına göre mi, yoksa “halkın demokrasisi” kurallarına göre mi oynayacaklar?  

 

Ve…

 

Mütevazı Valimiz Sodan, ilin geleceğini etkileyen bu önemli sorunu kamuoyu desteğini de alarak her zamanki cesaretiyle çözümleyebilecek mi?

 

Göreceğiz…

 

Mustafa Işıldak

m.isildak02@gmail.com 0532–422 95 28

www.isildakkalem.com

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 3 (0 Kayıtlı Üye 3 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri