Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYADOST SOFRASI [ Arama ]

DOST SOFRASI
Başlık DOST SOFRASI
Tarih 26.04.2010
Gönderen Editör

DOST SOFRASI

 

 

          Rüzgârın Bağ ve derelerden estiği güzel bir bahar gününün Kutlu Doğum haftasında, şehrin birkaç Km. dışında, manevi havası güzel gül bahçesinde dostlarını bir arada görmek için, İnandığı ve sevdiği insanları hatırlamak ve yâd etmek adına, gelenek hale getirdiği Dost sofrasına her kesimden insanların katılım sağladığı o mütevazı sofraya bende davetliydim.

 

           

          Mekân ve sofra sahibi, Adıyaman’ın kanaat önderlerinden, toplumun birçok kesimi tarafından tanınan, Firavun ve Nemrut gibi düşünen insanlara karşı doğruyu söylemede çekinmeyen, İnanç konusunda sağlam omurga ve kafa yapısı olan davet sahibi Hacı Yusuf ÇELEBİ…

 

           

           Hacı Yusuf ağabey, geçmişten bu güne kadar eğitime destek verme noktasında hiç geri durmadığını, yılar önce ATSO başkanlığı döneminde Adıyaman’a Üniversite kurmak için gelen heyete yardımcı olma yolunda önemli adımlar atarak o süreçte yapılan çalışmalara önemli katkılar sağlamıştır.

 

 

         Yine Adıyaman’ın Sanayi kenti olma yolunda ilk adımı atan Konukoğlu gibi önemli yatırımcıların Adıyaman’a gelmesine öncülük yaptığı da bilinmektedir. Adıyaman’da İnsanların fikir bakımından evlere çatı, kapılara kilit olmalarını sağlamak için kitap okumak ve okutmak adına da bir dönem kitapçılık yaparak birçok insanın yetişmesine yardımcı olmuştur.

 

          

         Bundan beş yıl önce ilkini gerçekleştirdiği ve gelenek hale getirdiği bu davetlerin birincisine misafir olanlar ilk katılımda daveti sebebiyenin amacını bilmedikleri için, ikramlarını yedikten sonra kendi aralarında farklı yorumlar yaparak konuşmuş olabilirler.

 

 

         Hesabı olanlar bu davete katılmadıkları halde biri diğerine sorarak neler konuşuldu merakı sarılmış ta olabilir. Yıllar sonra dost sofrasının gerçek amacı anlaşıldığından, böyle hesapsız davetlerin insanlar arasında kaynaşmayı sağladığını, hayırlara vesile olma yolunda hayır dualarının sofralara bereket katacağı düşüncesiyle yapılması güzel bir uygulama olarak gelecek nesillere miras olarak kalacaktır.

 

 

Âlemlere Rahmet olarak gönderilene indirilen Yüce Kuran’ı güzel bir seda ve kıraatle davetlileri manevi bir atmosfere götürerek duygulandırmasına vesile olana, Kutlu Doğum haftasının manevi iklimine gönül verenleri, Efendilerin Efendisi HZ. MUHAMMED (sav)in sevdiği nimetlerden dostlarına ikram edenleri bende tebrik ediyorum.

 

            

            Salih bir evlat olarak yetişmiş, ailesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmede Adab-ı Muaşereti bilen Hacı Alpaslan ÇELEBİ’nın misafirlerini karşılama ve yolcu etmedeki gayreti takdire şayandır.

 

            

           Kutlu doğum haftası boyunca tüm etkinliklere yardımcı olan, bu etkinliklere katkı sağlayarak organize eden ve manevi havanın yaşatılması için çaba gösterenleri kutluyorum.

 

 

            Baykan SARIKAYA

 

     

   

Oyu Puanı: 2 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri