Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıBaykan SARIKAYAYAŞAMAK, AMA NASIL YAŞAMAK [ Arama ]

YAŞAMAK, AMA NASIL YAŞAMAK
Başlık YAŞAMAK, AMA NASIL YAŞAMAK
Tarih 06.04.2010
Gönderen Editör

YAŞAMAK, AMA NASIL YAŞAMAK

 

İnsanca yaşamak, mal mülk parayla olan bir şey değildir. Her şeyden önce birlikte yaşadığı insanların haklarına saygılı olmak gerekmektedir. Nice varlıklı insanları görürsünüz kimi gerçekten insanca yaşar. Ama bazıları da vardır ki elinde bulunduğu mala sadece merkeplik eder.

Haktan hukuktan, yardım severlikten yoksun, öyle gelir öylede gider. Hatta elinde bulunduğu mal varlığına kanaat etmeden başkasının cebine ve malına göz koyar. Dünyayı da gözünün içine koysan, o aç gözleri doymaz. Bazen de bu gözü doymazların yaptıklarına bakarsınız utanırsınız.

Varlık içinde olup ta İnsanca yaşamayan, çevresine yardımcı olmayan, Gelecek için hiçbir eser bırakmayan, Okul, çeşme, Cami yaptırma imkanları varken bir sadaka bile vermeyen, insanca yaşamayı bilmeyenlerin varlıkları olsa ne olur olmasa ne olur.

 

Aslında benim yazacağım konu, İnsanca yaşama bilinci ile ilgili Gazeteci yazar Fahrettin Çelik’in hazırladığı bu gün okurlarıyla paylaşacağı kitabının imza günüyle ilgiliydi. Fahrettin Çelik dedim. Hem dostum, hem arkadaşım, hem de kardeşim gibi bildiğim için öyle dedim.

Fahrettin, İnsanca yaşamayanların karşısında dik duran bir omurgaya sahip, yürekli ve mert bir yapıyı üzerinde taşıdığı için yazılarını da insanların faydalanacağı şekilde yazmaya özen gösteren biridir. Milli ve manevi duyguları ön planda tutan, Aile yapısının önemini göz ardı etmeyen, kalemine dikkat eden, güzel üslubuyla hazırladığı, ‘’İnsanca yaşama bilinci’’ adlı kitabında da bunları öne çıkarması, kendisiyle ilgili söylediklerimin bir göstergesidir.

 

İnsanca yaşama bilinci içerisinde birçok şey yer almaktadır. İnsanın hem haddini bilmesi gereklidir. Hemde haklarının ne olduğuna dikkat etmelidir. Kendi nefsine zor gelen şeyleri başkasına yapmamalıdır.

İnsana, insanca davranmalı, mümkün olduğunca insanlara yardımcı olunması noktasında bir adım önde gidilmelidir. Yunus Emre’nin, “Yaratılanı severim, Yaratandan ötürü” ve “var birazda sen oyalan” gibi sözleri ibretle dolu olan sözlerdir.

İnsanca yaşamanın içerisine doğrulukla ilgili ne varsa hepsi yer almaktadır. Mal uğruna, mülk uğruna, çalışanın hakkını vermeyenler, Vergisini doğru ödemeyenler. İnsanca yaşamayanlar yaptıkları malı mülkü kimin için yaptıklarının farkına varamayanlar mal sahibi mülk sahibi olsalar ne çıkar.

 

Bu minval üzere hazırlanıp sunulduğu ‘’İnsanca yaşama bilinci’’ kitabının topluma hayır getirmesi temennisiyle İz Ajans Yayıncılığı ve Fahrettin Çelik’ i kutluyorum.

Millete ve Vatana yararlı eserlerin ortaya çıkması, gelecekte daha emin insanların yetişmesine vesile olacağına inandığım için, bu çalışmalarda emek sarf ederek güzel eserlerin okuyucuya sunulmasına yardımcı olan yürekli kalemleri tebrik ediyorum.

Baykan SARIKAYA

Oyu Puanı: 1 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 4 (0 Kayıtlı Üye 4 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri