Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKSAHABE İŞİ BÖYLE OLMAZ [ Arama ]

SAHABE İŞİ BÖYLE OLMAZ
Başlık SAHABE İŞİ BÖYLE OLMAZ
Tarih 19.04.2010
Gönderen Editör

SAHABE İŞİ BÖYLE OLMAZ 

           

           Son yıllarda Samsat’ta bulunan Sahabe Safvan bin Muattal kabrinin tanıtımına yönelik faaliyetler artmış, başta Samsat’ta görev yapan ilçe kaymakamları ve eski milletvekili Mahmut Göksu olmak üzere bazı yetkililerin yoğun çabaları neticesinde türbenin yenilenmesi ve çevre düzenlemesi çalışmaları da yapılmıştır.

 

            Eski Samsat Müftüsü Yavuz Karabayır hocamızın hizmetleri de gerçekten takdire şayandır. Emeği geçenleri tek tek burada yazamayacağım. Allah herkesin hayrını kabul etsin.

 

 

            Son 2-3 yıl içerisinde kutlu doğum haftalarında bu mübarek zatın kabri başında insanlar bir araya gelmekte ve adeta bir festival havası yaşanmaktadır.

 

             Bu yıl yine aynı şekilde Sahabe’de etkinlik düzenlendi. Gazeteci arkadaşlarla acaba kaç kişi gelmiştir diye tartışırken ortalama 30 bin insanın 18 Nisan günü buraya geldiğini tahmin ettik. Samsat ilçesinin nüfusunun 4 bin olduğunu düşündüğümüzde 30 binin ne kadar muhteşem bir rakam olduğu ortada.

 

 

            Son etkinlikte tespit ettiğim bazı hususları sizlerle paylaşmayı görev biliyorum. Öncelikle geçen seneye nazaran atanmış veya seçilmiş yetkililerin iştiraklerindeki düşüşün hissedilir derecede olduğunu ifade edeyim.

 

 

             * * * *

 

        Geçen seneye nazaran daha çok insan gelmesine karşın, organizenin çok kötü olduğu da bütün her kes tarafından dillendirildi.

 

            Yine tuvaletler önünde uzun kuyruklar oluştu. Etrafta çöp yığınları oluştu. Vatandaşlara yardımcı olacak görevliler yoktu. Oraya satış yapmak için gelenler ise oldukça organizesiz ve düzensizdi.

 

 

             Sahabenin türbesine girişlerde çok büyük izdihamlar yaşandı. Türbeye girişlerde erkek kadın herkes birbirini ezerek kavga ederek girdi.

 

             Özellikle çamlık bölgesinde adım başı ateşler, mangallar yakıldı. Dumandan göz gözü görmez hale getirmesi bir yana o ağaçlar kurumaya şimdiden başladı. Çıkması muhtemel yangınlar da cabası.

 

 

             Caminin yetersizliğinden özellikle kadınlar namaz kılamadı. İbadet niyetiyle bu mekana gelen insanlar, bir anlamda günü zararda geçirdi.

 

            Üzülerek söylemek isterim ki, birçok vatandaşımız Sahabenin manevi havasına giremedi. Peygamber efendimizin arkadaşının kabri başında, O’na yakışır tutumların sergilendiğini söylemek biraz zor. Öyle ki, ana avrat küfürler savrularak kavga edenler bile oldu.

 

 

            Konuyu toparlamak gerekirse Sahabe’de rant ön palana çıkmaya başladı. Ondan manevi olarak faydalanmak, Allah’ın, peygamber dostlarına verdiği nurdan, bereketten faydalanmak yerine siyasi veya ekonomik rant avcılığı daha çok ön palana geçti.

 

             Yapılan hayır veya faaliyetlere asılan reklam ve pankartlar bunun en açık delili zaten.

 

 

             Adıyaman merkezde bir dermek, Kahta’da bir ve Samsat’ta bir dernek açılmış. Yılda bir yapılan bu etkinliği kimin organize ettiği belli değil. İşin içinde Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Müftülüğü, Samsat Belediyesi, Samsat Müftülüğü, bildiğimiz ve bilmediğimiz dernekler var.

 

             Kimin organize ettiği belli olmadığı halde, kime sorarsanız her işi kendilerinin yaptığını söylerler. Az öncede belirttiğim gibi astıkları kaliteli ve cafcaflı pankartlardan da belli oluyordu zaten.

 

 

              * * * *

 

         Sorunu ortaya koyduk. Belki daha yazılacak, elektrik, su, yol, otopark vb. irili ufaklı çok sorun var. Benim anlatmak istediğim az veya çok sorunun olduğudur.

 

              Şimdi çözümü aramamız gerekiyor.

 

 

              Sahabe Samsat ilçe sınırlarında olduğuna göre çözümün adresi de Samsat ilçesidir. Değişik fikirler ortaya atılabilir. Konuşulup tartışılabilir. Ama yapılacak tek şey bu güzel başlangıcın güzel yürümesi için bütün işlerin tek elden yürümesi.

 

              Benim naçizane önerim bu işlerin bir komite marifetiyle yürütülmesidir. Bu komitede kimlerin olacağına ilçenin en büyük mülki idare amiri olan Sayın Kaymakam karar verebilir. Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Müftülük, ilgili dernekler ve Sayın Kaymakamın uygun göreceği yetkili ve etkili kişilerden oluşan bir komite olmalı ve bu komite dışında oraya bir çivi çakılmamalı, bir çivi sökülmemelidir.

 

 

              Kutlu doğumun bütün insanlığa hayırlar getirmesi dileğiyle…

 

             Not: Yol ulaşımında sıkıntıyı en aza indiren ve güvenliği sağlamada gözle görülür bir şekilde başarılı olan Samsat ilçe Jandarma Komutanlığı ile Patlayıcı Madde Köpek Timi ve takviye Komando birlikleri gönderen İl Jandarma Alay Komutanlığını tebrik ediyorum.

 

 

 

 

Fahrettin ÇELİK

Oyu Puanı: 45 - Ortalama: 4.87

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri