Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKYASİN AKBAŞ VE İKİ ANAHTAR [ Arama ]

YASİN AKBAŞ VE İKİ ANAHTAR
Başlık YASİN AKBAŞ VE İKİ ANAHTAR
Tarih 04.04.2010
Gönderen Editör

 

YASİN AKBAŞ VE İKİ ANAHTAR 

           

“Yasin Akbaş”, Adıyaman’da bilinen bir isim.

 

“İki Anahtar” ise 1991 yılından beri Türk siyasi söylemlerinde var olan bir kavram.

 

1991 seçimlerinde “dün dündü, bugün bugündür” söyleminin sahibi, Türk siyasetinin asırlık çınarı olan zat, iki güçlü vaatle seçimlere girmişti. Biri yeşil kart, diğeri ise herkese iki anahtar sözü.

 

İki anahtarda kasıt bir ev ve birde arada sahibi olma sözüydü. Allah var, yeşil kart vaadini yerine getirdi. Diğer vaat ise zaman içerisinde unutuldu, bazen “anahtar” yerine “anahtarlık” şeklinde değiştirilerek mizah konusu bile yapıldı.

 

Daha sonra 1995 seçimleri öncesinde “500 günde iki anahtar” vaadini Tansu Çiller yeniledi. Biliyordu ki, millet olarak geçmişi çabuk unutur ve kolayca hayal peşinden koşarız.

 

Tabi ananın vaadi de tıpkı babanınki gibi fos çıktı.

 

 

* * * *

 

Yasin Akbaş Adıyaman siyaset sahnesine çok genç yaşta adım atmıştı. Adıyaman belediye başkanlığına aday olmuş ve aldığı yüksek oyla herkesi şaşırtmıştı.

 

O gün bu gündür, genel olsun yerel olsun, ne zaman bir seçim yaklaşsa, bütün Adıyamanlıların kafasında acaba Yasin Akbaş aday olacak mı diye bir soru oluşur.

 

Milliyetçi-muhafazakar bir düşünceye sahip olan Akbaş, Muhsin Yazıcıoğlu paralelinde bir düşünceye sahip olmakla birlikte AK Parti’de siyaset yapmayı tercih etti.

 

Akbaş, sözünün eri, dürüst, sempatik bir insan. Bir o kadarda işini bilen, akıllı bir işadamı.

 

Siyasette henüz kazandığı bir koltuk yok ama ticarette başarılı olduğu ortada.

 

 

* * * *

 

Muhasebeci olan Yasin Akbaş, son yıllarda inşaat sektöründe kendinden sıkça söz ettirdi. Bütün yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da toplu konuta olan talebi iyi sezinledi ve bu alana yöneldi.

 

Yaptığı işlerde başarılı oldu ve yepyeni bir atılımla halkın karşısına çıktı.

 

99 bin TL’ye bir araba ve bir ev kampanyası başlattı. Başta memur kesim olmak üzere orta halli her bir insanın en büyük iki hayali olan bir ev ve bir araba sahibi olma hayaline bir anda sahip olma vaadi tabi ki ilgi gördü.

 

Hem de 500 günde değil, araba hemen teslim edilecek, eve ise 1 yıl içinde sahip olunacak. Yani bu bir seçim vaadi veya hayal değil, reel bir durum.

 

 

* * * *

 

Milenyum Group bünyesinde başlatılan kampanyanın açılışı Sayın Vali, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Arabalar teslim edilmeye başlanıyor. Darısı evlerin başına. Milenyum Group ve üyelerine hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın ve diğer bütün dilekleri kabul olsun inşallah.

 

Yasin Akbaş’ı ayrıca tebrik ediyorum. Başkaları gibi Adıyaman’da kazandığını başka illerde değerlendirme yerine, yatırımını Adıyaman’da yaptığı için özellikle tebrik ediyorum.

 

Açılıştaki organizasyon, tıpkı yaptığı işler gibi kusursuz, göze hitap eden, üyelere güven veren, Yasin Akbaş’a yakışan cinstendi. 

 

Birde babanın ve ananın yerine getiremedikleri “iki anahtar”  vaadini Yasin Akbaş Adıyaman’da gerçekleştirdiği için tebrik ediyorum.

 

 

Fahrettin ÇELİK

Oyu Puanı: 16 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri