Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKİNSANCA YAŞAMA BİLİNCİ [ Arama ]

İNSANCA YAŞAMA BİLİNCİ
Başlık İNSANCA YAŞAMA BİLİNCİ
Tarih 29.03.2010
Gönderen Editör

İNSANCA YAŞAMA BİLİNCİ 

           

            Bilinç oluşturmak öyle kolay bir iş değil. Hele hele benim gibi ilk kitap çalışması yapan birinin böylesi iddialı bir isimle ortaya çıkması hem cesaret gerektiren bir durum, hem kimilerince yadırganacak bir durum olabilir.

 

            Ancak, peşinen şunu ifade edeyim ki; Benim her okuyucuda bilinç oluşturma gibi bir düşünce veya iddiam yok.

 

 

           Yapmak istediğim şey yaşamımda önemsediğim bazı kavramlar hakkında düşüncelerimi yazmak ve bunları paylaşmak.

 

            Çünkü toplumun bilgi ve kültür seviyesinin yükselmesi ile ülkemizdeki refah ve huzur ortamının temin edilebileceğine inananlardanım.

 

 

             Bu nedenle, bilginin paylaşılması kaçınılmazdır. Yoksa bilgi, bilgi olmaktan çıkacaktır.

 

            Bir araya topladığım bu yazıları bir gün kitap halinde yayınlamayı planlamamıştım. Boş zamanlarımda aklıma gelen kavramları inceliyor ve notlar alıyordum. Bazı gazete ve sitelerde köşe yazarlığı yapmama rağmen bu yazıları hiç yayınlamadım.

 

 

            Notlarımın çoğalması ve ortaya bir şeylerin çakması sonucunda kafamda kitap olarak yayınlama düşüncesi oluştu.

 

             Doğal olarak bu düşüncemi ilk önce deneyimli bir yazarla paylaşmam gerekiyordu ve bende bunu yaptım. Usta gazeteci Naif Karabatak’a notlarımı gönderdim ve incelemesini rica ettim.

 

 

            Naif Bey’den bir süre ses çıkmayınca kitap olarak yayınlamaya değer bulmadığını, beni de kırmak istemediğinden bana geri dönmediğini düşündüm.

 

            Bir ara İz Ajans’a uğradığımdan Naif Bey çalışmaları tamamlamak üzere olduğunu, kapak çalışması yaptığını, fiyat araştırması yaptığını söyleyince şaşırdım. Yani bu yazıları kitaplaştıralım mı diye sordum. Naif bey “tabii ki kitaplaştıracağız, kitabın editörü de kendim olacağım” dedi.

 

 

            Böylece yola koyulduk ve Allah’a şükürler olsun kitap yayınlandı. Bu kitap hem benim ilk göz ağrım oldu, hem de İz Ajans Yayıncılığın ilk kitabı olduğundan Yayınevinin ilk göz ağrısı oldu.

 

            Kitap çalışmamda bana manevi destek olan ve önsöz yazma nezaketinde bulunan Samsat Kaymakamı Sayın Ahmet Dilsiz, kitabın bütün yükünü omuzlayan Editör Naif Karabatak, dizgiyi yapan Yüksel Kartal, yardımlarını esirgemeyen Ersin Yıldırım ve yeğenim Mustafa Çelik’e teşekkür ediyorum.

 

 

            6 Nisan 2010 günü, saat 16:00’da, İz Ajans Yayıncılığın "Turgut Reis Mahallesi Zey Yolu Caddesi 6/1 Adıyaman” adresinde düzenlenecek imza gününe bütün kitapseverlerin teşrifi bizleri mutlu edecektir.

 

             Biliyoruz ki, Anadolu toprakları her zaman dünya için değerli, gıpta ile bakılan, bu nedenle de tarih boyunca başka ülkelerin üzerinde ince hesaplar yaptıkları toprak parçasıdır.

 

 

            Bu sinsi emeller ve yürütülen faaliyetler neticesinde yaşadığımız coğrafyada insanlarımız maalesef bir birilerinin boğazını sıkmakta, çoğunlukla cinayetler, ölümler, terör gibi toplumsal çöküntüye yol açan hadiseler gündemimizi işgal etmektedir.

 

            Kültür, dil ve din kisveleri ön plana sürülerek ne yazık ki insanlarımız bir birini kırmakta, birlikte yaşama ve devlet olma gerekleri arka plana atılmaktadır.

 

 

           Toplumun refahı yolunda bir şeyler yapabilme amacı güderek yürüttüğümüz çalışmamızın neticesi olan “İnsanca Yaşama Bilinci” isimli kitabın hayırlı, uğurlu olması dileğiyle eksiklik ve hatalardan dolayı affınızı istirham ediyorum.

 

           Selam ve dua ile…

 

 

 

Fahrettin ÇELİK

Oyu Puanı: 27 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri