Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Köşe Yazıları

Köşe YazılarıFahrettin ÇELİKMERMEZ ÜSSÜ YÜREKLERİMİZ [ Arama ]

MERMEZ ÜSSÜ YÜREKLERİMİZ
Başlık MERMEZ ÜSSÜ YÜREKLERİMİZ
Tarih 10.03.2010
Gönderen Editör

 

MERKEZ ÜSSÜ YÜREKLERİMİZ

 

 

 

Elazığ yaklaşık bir dakika sallandı. Şiddeti 6.0 olan depremde 51 vatandaşımız hayatını kaybetti.

 

 

Elazığ sallandı ama yüreklerimiz yandı. Ülke olarak yüreklerimizde hissettik bu kış gününde vatandaşlarımızın başına gelen afeti.

 

 

Türkiye depremlerden ağzı yanmış bir ülke. Ancak, ders almış bir ülke denemez. Deprem sonrası demeçler sıralandı ama korkarım ki tıpkı geçmiş depremler gibi söylenenler lafta kalır, dizimizi vurmak için bir sonraki musibeti bekleriz.

 

 

Depremzedelere kısa sürede yardımlar ulaştırıldı. Kızılay kendisinden beklenen refleksi gösterebildi. Bunlar en başta yapılması gereken insani görevlerimiz. Belki bazı aksamalar yaşanmış olabilir ama acil yardımlarda hiçbir sıkıntı yok.

 

 

Sayın Başbakanın talimatıyla Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Bayraktar, evleri yıkılan depremzedeler için ev yapacaklarını ve kış ayları sonuna kadar bu evleri hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.

 

 

Ne kadar güzel bir çalışma. Bu depremde şu açık bir şekilde ortaya çıktı ki, depremin şiddetinden çok betonarme olmayan, dayanıksız evlerin daha tehlikeli ve ölen insanların geneli bu tür evlerde yaşayan vatandaşlarımız.

 

 

TOKİ Başkanı 10-15 haneli köyleri birleştireceklerini söyledi. Aslında ülke genelinde böyle bir çalışmanın yapılması gerekir.

 

 

2-3 haneli köyler oluşturulmuş. Bu yerleşim birimlerine elektrik, su, eğitim, güvenlik, sağlık gibi temel hizmetlerin verilebilmesi ülke için zaten büyük bir külfet. En önemlisi ise evlerin kerpiçten, derme çatma olması.

 

 

Bu durum Adıyaman’da da böyle, Şanlıurfa’da da, başka yerlerde de. Önlem almak için mutlaka bir depremin veya afetin olmasını mı bekleyeceğiz.

 

 

Artık depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu hayata alışmalı ve gerekli tedbirleri almalıyız. Gerisi takdiri İlahi. 

 

 

Şili'nin üçüncü büyük şehri, 250 bin nüfusu olan Concepcion’da, yüzyılın depremi diye adlandırılan 8.8 şiddetinde bir deprem oldu. Deprem başkent Santiago olmak üzere birçok yerde şiddetli olarak hissedildi. Depremde ölü sayısı 452.

 

 

 

Bizdeki depremler ne kadarda farklı. Bizde Allah korusun 8.8 şiddetinde, 1,5 dakika bir deprem olsa sağlam yer kalır mı tahmin bile etmek istemiyorum.

 

 

Marmara depremi bize en güzel örnek. Bir kıyaslama yapacak olursak Marmara veya Elazığ depremi ile Şili depremi arasında uçurum fark var.

 

 

Artık daha çok canlar yanmadan köklü çözümler aramamız gerekiyor. Bu çözüm önerilerinden biride küçük yerleşim birimlerini birleştirerek, toplulaştırma yaparak TOKİ marifetiyle depreme dayanıklı evler yaptırılması ve uygun fiyat ve ödeme koşulları ile vatandaşlara tahsis edilmesidir.

 

 

Merkez üssü yüreklerimiz olan Elazığ depreminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunarım.

 

 

Fahrettin Çelik

www.samsathaber.com

Oyu Puanı: 16 - Ortalama: 5

Yorum Gönder Değerlendir
Yorumlar

Bilgiler
Burda 1175 Yazı Kayıtlı
Enfazla Bakılan: ESKİ SAMSAT’I ÖZLÜYORUM
Enfazla Değerlendirilen: FAHREDDİN AKTAŞ HAKK’A YÜRÜDÜ

Köşe Yazıları Bölgesini Gezen: 1 (0 Kayıtlı Üye 1 Ziyaretçi ve 0 Bilinmeyen Üye)
Görünen üyeler:


 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri