Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERYAZAR IŞILDAK SAHABE'Yİ YAZDI   
YAZAR IŞILDAK SAHABE'Yİ YAZDI

             Yazar Mustafa Işıldak köşe yazısında Adıyaman’ın Samsat ilçesinde kabri bulunan  Sahabe Safvan Bin Muattal’ın tanıtılması ve Eski Samsat Müftüsü Yavuz Karabayır ile Gazeteci-Yazar Fahrettin Çelik’in “Samsat’ta Bir Gül Sahabe Safvan b. Muattal(r.a)” adlı kitabını yazdı.

            Sahabe’nin yeterince tanıtılamadığını belirten Işıldak, en azından ilimiz sınırları içerisindeki belli noktalara yön levhalarının asılması gerektiğini yazdı.

            İşte Yazar Mustafa Işıldak’ın yazısı…

 

SAHABE VE TANITIM…

            Birkaç ay önce ikinci memleketim Ankara’ya gittiğimde satın alacağım bir el çantası aradım. Kızılay’da Yusuf Cengiz’e ait ayakkabı mağazasında 65–70 yaşlarında, Haydar Özdemir adlı emekli bir ağabey karşıladı. Alışverişten sonra “Nerelisiniz?...” gibilerden ayaküstü tanışma faslı başladı.  Adıyamanlı olduğumu öğrenince her yıl Adıyaman’a geldiğini söyledi. Konuşma tarzından Menzil müdavimlerinden olduğunu tahmin ettim. “Menzil’e mi?” diye sorduğumda “Evet” dedi. Türkiye’deki kabri sahih iki sahabeden İstanbul’daki Eyüp Sultan’dan sonra diğerinin Adıyaman’da Sahabe Safvan Bin Muattal olduğunu, burayı da ziyaret fırsatının olup olmadığını sordum, ” Adıyaman’da Sahabe olduğunu İlk sizden duyuyorum.” Dedi.  Bu tanıtım noksanlığı sebebinin öncelikle bizde, Adıyaman’da olduğunu bir kez daha somut olarak yaşadım. İki yıl kadar önce Adıyaman Kent Konseyi Başkanı olarak katıldığım İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında; “10 haneye hitap eden kilisemizin dahi il merkezinde 3 noktada yön levhası olmasına karşın(tabii ki onun da olacaktır.) 10 binlerce haneye hitap eden Sahabe’nin tek yön levhasının dahi bulunmadığını, dolayısıyla günü birlik Adıyaman’a gelen veya transit geçen insanların bu değerimizden haberlerinin olamadığını” ifade etmemin haklılığını gördüm. (Gerçi Valimiz Ramazan Sodan öneriyi isabetli görüp İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci’ye aynı anda talimat verdi ama aradan bunca zaman geçmesine karşın maalesef bir şey görülmedi)

            Küçücük gibi görünen, lakin çok büyük öneme sahip olduğuna inandığım bu anekdotu hatırlayarak Eski Samsat Müftüsü Yavuz Karabayır ile yazar dostum Fahrettin Çelik’in “Samsat’ta Bir Gül Sahabe Safvan b. Muattal(r.a)” adlı kitabını,  Haydar beye hitaben yazar Çelik’e imzalattım. Haftaya Ramazan Bayramı’nda gideceğim Ankara’da bizzat takdim edeceğim inşallah… Bir sonraki Adıyaman ziyaretlerinde Sahabe’yi de ziyaret ederler belki…

            Her şeyin devletten veya siyasilerden beklenmeyip sivil inisiyatifin de yeri geldiğinde; 1 Kasım 2011 tarihli(www.mustafaisildak.com.tr) köşe yazımda da açıklandığı üzere karınca kararınca yapabileceği işler olduğuna inanmakla birlikte iki yıl önceki önerimi mevzuat gereği ancak devletten beklemek durumunda olduğumuzdan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Karayolları Şube Şefliğine tekrar sesleniyorum;

            Gelin; en azından Malatya-Gölbaşı yol kavşağı, Şanlıurfa-Adıyaman yol kavşağı, Havaalanı-Kâhta-Adıyaman yol kavşağı, Kâhta ilçe merkezi ve Adıyaman Hükümet Kavşağı’na birer yön levhası dikelim. Böylece il dışından gelen konuklarımıza yön levhaları ile Nemrut’umuzu, Perre’mizi, Kilisemizi nasıl gösterip tanıtıyorsak Sahabe’mizi de öyle tanıtalım...

            Bu vesileyle Sahabe mekânının fiziki noksanlarının tespit ve tamamlanması ile tanıtımının adeta “lokomotifliğini” aktif milletvekilliğinden beri üstlenen eski milletvekilimiz Mahmut Göksu ile bu misyona katkı sunan diğer vekillerimizin haklarını da teslim etmemiz gerek….      

   Tanıtım demişken, Allah selamet versin eski valilerimizden Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün adeta “kurumsal gelenek” haline getirdiği bir tanıtım usulünden ise sonraki günlerde bahsedeceğiz.

TEBRİK: TÜM OKUYUCULARIMIZIN YARIN AKŞAM İDRAK EDECEĞİMİZ MÜBAREK KADİR GECESİNİ ŞİMDİDEN TEBRİK EDER, KARDEŞ KANINA SEBEBİYET VEREN TERÖRÜN BİTMESİNE VESİLE OLMASINI DİLERİM. 

Mustafa Işıldak www.mustafaisildak.com.tr

0532-422 95 28 m.isildak02@gmail.com

 




Gönderen Editör, Pazartesi, 13 Ağustos 2012 11:09, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri