Son mesaj - Gönderen: Editör - Çarşamba, 01 Şubat 2017 09:01
Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları da alçak olmaya gönüllüdür...
Haberler

HaberlerGÜNCEL HABERLERSAMSAT'TA KİTAP OKUYAN ÇOCUKLARA ALTIN TAKILDI   
SAMSAT'TA KİTAP OKUYAN ÇOCUKLARA ALTIN TAKILDI

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde Kitap okuma kampanyasında dereceye giren öğrencilere altın takıldı.

 

Samsat İlçe Milli eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı işbirliği ile başlatılan 'Samsat Kitap Okuyor' isimli kampanyada en çok kitap okuyarak, tabi tutulan sınavda başarılı olan öğrenciler ödüllendirildiler.

 

Kampanya kapsamında oluşturulan bir komisyonun tespit ettiği 3 bin 57 adet kitap alınarak, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerin tamamı olan 577 öğrenciye altışar adet kitap dağıtıldığı belirtildi.

 

Okunan kitaplardan, komisyonun belirlediği sorulara verdikleri cevaplarla 2. sınıflar arasında birinci olan Merkez İlkokulu öğrencisi Zeynep Gökçe Ölker, 3. sınıflarda birinci olan Merkez İlkokulu öğrencisi Hüseyin Bilgi Çetin, 4. sınıflarda birinci olan yine Merkez İlkokulu öğrencisi Arda Akçaoğlu'na Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, birer altın ve birer tablet ödül olarak verdi.

 

2, 3 ve 4. sınıflarda ikinci olan öğrencilere Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ödüllerini verirken, üçüncü olan öğrencilere ise kitapların yazarları olan Ayşe Yamaç, Hamdullah Köseoğlu, Mehmet Kemal Erdoğan, Cahit Kaya, Aziz Sivaslıoğlu, Zerrin İrekli ve Recep Yılmaz verdiler.

 

Daha sonra kitap okuma kampanyasına katılan öğrencilere kitap imzalayan yazarlar, imza attıkları kalemleri öğrencilere hediye ettiler.

 

Törende bir konuşma yapan Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, Samsat ilçesinde kitap okumayı teşvik etmek ve yaygınlaştırmak için böyle bir kampanya düzenlendiğini ve kampanyanın çok iyi neticeler verdiğini belirterek emeği geçen öğretmen, öğrenci, veli ve Samsat ilçesine kadar gelerek öğrencilerin motivasyonunu arttıran yazarlara teşekkür etti.

 

Samsat Kaymakamı Kürşad Atak ise yaptığı konuşmasında, Samsat ilçesinde eğitim kalitesinin arttırılması, bilgi yönünden donanımlı insan yetiştirilmesi ve okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması  için başlatılan bu kampanyanın ilk başta ilk okul öğrencileri arasında yapıldığını ama sonrasında kampanyanın başarısının yüksek olması neticesinde ilçe genelinde tüm okullarda yayılmasının planlandığını ifade etti.

 

Kaymakam Atak, "Bugün bir şenlik havasında öğretmen, öğrenci ve yazar bütünleşmesine şahit olduk. Kitap okuyarak 'Altın  Çocuk' olduklarını ispatlayan öğrencilerimize altın taktık ama bundan sonraki kampanyaların daha da ilgi çekmesi amacıyla her okul birincisine birer adet tablet bilgisayar da hediye ettik. İnşallah kitap okuma ilçemizde bir kültür haline gelecektir. Emeği geçen bütün herkese, Samsat ilçemize kadar gelerek öğrencilerimizin bu mutlu gününü taçlandıran değerli yazarlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

 




Gönderen Editör, Salı, 17 May 2016 13:14, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2003-2008 mkportal.it
 
Samsat Haber @ Fahrettin ÇELİK

MKPortal ©2003-2008 mkportal.it

Haber Siteleri